A ja szukam do pracy elektryków (niekoniecznie z zawodu) z działalnością... i znaleźć nie mogę

co prawda wyjazdowo, ale 50zł/g mało bo cisza w słuchawce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: A ja szukam do pracy elektryków (niekoniecznie z zawodu) z działalnością... i znaleźć nie mogę

Jakbyś nr telefonu podał, może by się to zmieniło.
A tak szukasz elektryków-jasnowidzów - a przy tak niszowej specjalizacji 50 zł/h może byś faktycznie mało ;]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: A ja szukam do pracy elektryków (niekoniecznie z zawodu) z działalnością... i znaleźć nie mogę

kiedy ,dokąd i jak długo ten wyjazd?

510-106-020 lub +49 017676467707
Nie szukam jasnowidzów - proste prace instalatorskie - montaż lamp/gniazdek/tras kablowych itp - żadna czarna magia

I jak byl juz ktos? Piszcie jak facet placi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Marcin
Skoro przy takiej stawce nie ma chętnych napisz od razu gdzie tkwi haczyk?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obstawiam że praca w Niemczech z własnym samochodem paliwem i sam musisz zadbać o miejsce do spania. Nie mówiąc juz o ZUSie i podatku jaki musisz zapłacić i o jedzeniu jakie musisz w Niemczech kupić. Wiec za wiele z tych 50 zł Ci nie zostanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

-w DE u "niemca" na dziendobry masz 16 euro /netto ,kontrakt na 160 h/msc i dodatki ,czasy w ktorych Polacy pracowali na kontraktach "niewolniczych " (250 h w msc ,pn- sobota za 1300 euro/msc) bezpowrotnie minely...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tutaj realia są inne. Rzeczywiście pomijając tydzień wolny w miesiącu wyjdzie jakieś 250 godzin ale nie 1300 a 3200euro/mc

TRZEBA MIEĆ WŁASNE NARZEDZIA I MATERIAŁ A WIĘC PRZEWODY
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie trzeba

Nie trzeba miec ani narzędzi ani materiałów

Jak obiecuje i terminowo

50 zł to jakieś 11 euro. własna działalność z tych 50 zł zrobi 20 + paliwo i mieszkanie czyli nie mamy nic.
Pewnie dlatego cisza w słuchawce.
Może waćpan raczy dać umowę pracę na 30 zł - opłaci mieszkanie i 1 posiłek + transport. Czy przyzwyczajenie do wyzysku chłopa pańszczyźnianego bierze górę?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

50zł to 12 Euro, paliwo i mieszkanie - nie dotyczy. Przejazdy z i do Polski również opłacam

A jednak zdrowy rozsądek w narodzie nie zginął. Większość komentarzy w temacie oceniam na duży plus. Tak trzymać, bez pychy i snobizmu, ale cenić się trzeba i dymać nie dąć :)
Może autor wątku odpowiedziałby jednak na pytania przewijające się przez temat, tj. miejsce pracy i szacowana kwota, która zostaje do ręki po opłaceniu choćby minimalnych realnych kosztów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podana stawka to stawka na rękę. Mieszkanie i dojazdy opłacone. Zostaje jedynie ZUS i 5% zryczałtowanego podatku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miejsce pracy Niemcy - północna westfalia. 510-106-020

A wyżywienie? 30zł/h to w Polsce zarobi i nie będzie musial służyc nimcom.

A czemu trzeba mieć własną działalność? Nie każdy wie jak założyć, lub nie chce zakładać działalności w nie pewności, że wszystko będzie z tą pracą ok. Ci co mają już tu w Polsce działalność i zajmują się elektryką to na pewno nie zarabiają po 2 czy 3 tysiące, dlatego fachowcom elektrykom się nie opłaca jechać z dala od rodziny. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cały ten anons to jakaś ściema. Spotkałem się z gościem, ustaliliśmy szczegóły, poniosłem już pewne (na szczęście niewielkie) koszta związane z organizacją wyjazdu a potem kontakt z jego strony się urwał. Tak więc albo gość lubi marnować cudzy czas albo to jakiś wałek.
Jeżeli ktoś zamierzałby rzucić dotychczasowe zajęcie żeby podjąć współpracę z tym gościem to nie polecam.

Szczęśliwego Nowego Roku d*pku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

nO Widzisz , czyli to było wiadome że ściema

wlasna dzialalnosc ,bo nie pracujesz na niemieckich warunkach ,tylko jestes oddelegowany do pracy w de,wiec nie masz "zusa" bo go sam oplacasz,kawalerowie musza sie liczyc z "bykowym" wiec nie dostana ewentualnego zwrotu z pdatku w de,czyli oferta pracy ponizej oplacalnosci ,w dzisiejszych czasach znajac niemiecki "na migi" ,zalapiesz sie u niemca na normalnej umowie i za godziwa stawka bez problemu za 12-18 euro/netto /h.najwiecej ofert znajdziecie na bawarii .

Inne tematy z forum

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (3 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...