A - opinia
Na podstawie naszych doświadczeń, uważam, że jeśli dziecko ma poważne problemy lepiej jest poszukać innego ośrodka. Przez rok uczęszczania na terapię w tym ośrodku moje dziecko zrobiło minimalne postępy, po zmianie terapeuty w ciągu pół roku wykonały ogromną pracę. Na to składało się skrócenie czasu terapii, nie ok 60 min a 2x30min, intensywna terapia w domu. Dodatkowo trudności w utrzymaniu skupienia dziecka na wysokim poziomie- niestety to się wiąże z tym, że efektywnej pracy było może 15min. Poza tym korzystałam z SI tu niestety też nie mam dobrej opinii, nie przeprowadzono rzetelnej diagnozy deficytów i w związku z tym terapia polegała tylko na wykonywaniu przyjemnych dla dziecka aktywności, gdzie mając porównanie z placówką z którą współpracujemy obecnie wiem jak te zajęcia powinny przebiegać, aby nie były ekwiwalentem placu zabaw a rzeczywistą pomocą dla dzieci. Na koniec nadmienię natarczywą agitację p. Sitarz do przeprowadzenia testu na alergie pokarmowe IgG co jest całkowitą bzdurą i nie ma podstaw naukowych. Po tym wszystkim mam poważne wątpliwości co do jej kompetencji.