ANKIETA

Na uczestników po rajdzie czekała ciekawa ankieta, podzielcie się proszę swoimi najciekawszymi uwagami i spostrzeżeniami. Może dojdziemy na tej podstawie do interesujących wniosków (a o to przecież organizatorom chodzi).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ANKIETA

szukam kurcze tej ankiety co by nie być gołosłowną, ale nie moge jej znaleźć, brat chyba porwał- w każdym bądź razie punktacja i sugestie były w ogóle strasznie ciezkim zadaniem umysłowym po tylu godzinach nie spania i tak dalej..I chociaż wypełniałam skrupulatnie, to na koniec..zapomniałam opddac, a teraz nie pamietam pytan..wiec chyba nie było zadnych sugestii i ogolnie było fajnie...;P

Brak materaców. Dla ludzi bez karimat to był duuuży problem.

RW napisał(a):

> Brak materaców. Dla ludzi bez karimat to był duuuży problem.

RW ale bylo przeciesz wyranie napisane ze nalezy posiadac karimate i spiwor !! wiec nie nalezalo sie spodziewac ze benda materace !!
Jeden z licznych organizatorow MK

No właśnie:
"mógł zabrać śpiworek"
to był cytat oczywiście - kto ogląda kabarety ten wie.

"Ja wiedzialem ze tak bedzie..."

Aha, aha, aha,
ja wiedziałem.

Kiedyś (jeszcze w Lęborku) były materace:
- zwoziliśmy je samochodem ciężarowym (koszty przejazdu)
- wypożyczaliśmy je z Gdańska, Wejherowa i 2 miejsc w Lęborku (nikt nie ma tyle materacy)(koszty wypożyczenia)
- ładowaliśmy je w piątek koło południa (masz wtedy czas?)
- ludzie którzy je ładowali (nie da się tego zrobić w 5 osób) nie mogli rozstawiać startu i obsługiwać sekretariatu
- uczestnicy nie szanowali tych materacy - zalewali je piwem albo czymś gorszym
- musieliśmy tłumaczyć się przed właścicielami, płacić odszkodowania a i tak wielu nie chciało nam ich potem wypożyczać

A poza tym powiedz ile tych materaców można zabezpieczyć jeśli wcześniejszych zgłoszeń było niecałe 200?

No masz! Musiałem być bardzo przytomny, bo nie zauważyłem żadnej ankiety - była tylko szkoła, taśmy, napis META i stolik sędziowski, gdzie oddałem kartę startową. Ale jeśli Organizatorzy sobie życzą, chętnie nadrobię zaległości i prześlę mailem, tyle tylko, że nie wiem co to za ankieta. Może by tak powiesić ją na stronce.

tak zgadzam się z wesołym jędrusiem dajcie mi ankietę niech zginę w walce z nią.

Ja jestem osobiscie ciekaw jak przedstawiała się sytuacja na punktach w momencie ich zamykania, tj. ilu było chętnych uczestników do zwiezienia do bazy i jak ta sytuacja została rozwiązana...

sytuacja została rozwiazana bardzo fajnie !!
podano najbliższa miejscowosc w kotrej sa pks....
a do orgaznizatrow :
koszulka za 25 zł z tak badziewnym logiem to maly zgrzyt.... - rozumiem ze trzeba na czymys zarobic, ale sa firmy ktore za caly dobrej jakosci T-shirt z wyhatowwanym logo wezema w granicach 9 zł za sztuke przy ilosci powyzej 100 szt. - zarobek i tak zatem bedzie a i uczestnicy bede mieli mila pamiatke - a nie to co teraz .... - jedno pranie i do smieci

A wicie dlaczego podawano (jesli podawano) miejscowosci z pks-em??. Jestem jednym z organizatorow tej imprezy juz od kilku lat ale tylko na tej spotkalem sie z tak milym przywitanie. Pojechalem na PK TP a tam przywital mnie koles slowami Ty k... h.. czemu tak dlugo chyba jestes po.... ped.... . Czy ktos ma jeszcze jakies pytanie. Czy mamy przestac rozstawiac PK dla 600 ludzi bo jeden chce zjechac z trasu. Dzwoni ze zdleje a jak sie poniego jedzie to jest pelwn wigoru. Pozatym nasi kierowcy jezdzili caly czas i jak ktos sie chcial zabrac z PK to wystarczylo poczekac. Jak ktos mysli ze koszt wynajecia takiego busu to 5 zl. to sie bardzo myli. A tak na marginesie zostalo wyliczone ze jesli chcecie aby was zwozic na kazde wezwanie nawet z PK1 czy 2 to wpisowe trzeba by podniesc razy 2. Pasuje taka impreza z taksowka ???

Proste rozwiązanie: jasno zapowiedzieć że zwózka będzie odpłatna. Albo pozbierać po np. 5 zł kaucji, i tym, którzy z niej skorzystają, nie zwracać. Oprócz kontuzji oczywiscie.

A kurat to nietakie proste z kaucja. Osób jest bardzo duzo, a paiertow do wypisania niemniej. Dozuc teraz jeszcze jeden od kazdej osoby. A pozatym zdazaja sie ludzie ktory startuja bez zgloszenia. Tzn wybiera sie ekipa np. kolesi skladaja sie na jedno wpisowe a idzie 5 osob. Jak to wyeliminowac ten co sie zglaszal dzowni podaje numer startowy zajezdzasz na PK a tam 5. Co zrobic zabrac jednego a reszte zostawic ??

> A kurat to nietakie proste z kaucja. Osób jest bardzo duzo, a
> paiertow do wypisania niemniej. Dozuc teraz jeszcze jeden od
> kazdej osoby.

Papierów nie trzeba żadnych, wystarczy pobrać wyższe o 5 zł wpisowe i zwracać. Dać delikwentowi bloczek na kaucję, taki jak na obiad, kasa w łapkę, ewentualnie odfajkować numer i tyle.

A pozatym zdazaja sie ludzie ktory startuja bez
> zgloszenia. Tzn wybiera sie ekipa np. kolesi skladaja sie na
> jedno wpisowe a idzie 5 osob. Jak to wyeliminowac ten co sie
> zglaszal dzowni podaje numer startowy zajezdzasz na PK a tam 5.
> Co zrobic zabrac jednego a reszte zostawic ??

dwa wyjscia
1. wziąć jednego
2. wziąć wszystkich, skasować wpisowe + karne odsetki + kaucja

> dwa wyjscia
> 1. wziąć jednego

beda skargi i protesty a po 3 dniach bez jakiego kolwiek spokoju i snu tu to bedzie cierzko dojsc do porozumienia

> 2. wziąć wszystkich, skasować wpisowe + karne odsetki + kaucja

Jesli wyzsze wpisowe pobrac tgo juz nie kaucja bo niestety inaczej rozlicza sie to w skiegowosci (oto cale nasze prawo, makulatura)

po 3

Najprawdopodobniej na H27 podane zostana albo i nie po jednym puncie zborczym na kazdej pentli z ktorej bedzie ewakuacja ale to terz jeszcze niejest pewne wiec prosze niebrac tego jako pewnika, ale istnieje terz opcja niezwozenia ludzi z PK od 1 do 5 wlacznie bo w tym czasie roztawiane ssa inne PK. Wiec albo dojdzie do 6 a z tamtadf to juz kawalek do polowy albo ... pozdrowiania

Problem jest i boryka się z nim od lat pogotowie ratunkowe. Najlepiej z góry zapowiedzieć, że usługi takiej, jak zwózka zmęczonych z trasy, nie będzie. Zwożenie z trasy powinno mieć miejsce, moim zdaniem, tylko w przypadku zasłabnięcia, kontuzji uniemożliwiającej samodzielne dojście do przystanku PKS, wypadku na trasie. Za nieuzasadnione wezwanie samochodu... wiem - tu zaczynają się schody, bo ktoś musi ocenić, czy pomoc była rzeczywiście konieczna i pewnie nie będzie odważnego, który jej odmówi komukolwiek. Na większości rajdów, które znam, organizatorzy nie oferują usług transportowych, a pomocą służą jedynie w sytuacjach wyjątkowych. Pretensje o to, że kogoś komu po prostu znudziła się zabawa, organizatorzy nie odwieźli do bazy wydają mi się po prostu śmieszne i niegodne kandydata na miano Harpagana. Każdy z nas podpisywał zgodę na start na własną odpowiedzialność i wszelką pomoc na trasie ze strony organizatorów powinien traktować jako przejaw ich dobrej woli, a nie obowiązek. W imieniu uczestników, również tych, którzy zapomnieli, co podpisywali, wszystkim, którzy dbali o nasze bezpieczeństwo z tego miejsca DZIĘKUJĘ!!!

Rama napisał(a):

> Pojechalem na PK TP a tam przywital mnie koles
> slowami Ty k... h.. czemu tak dlugo chyba jestes po.... ped....

Jesli mówisz o 7pk to przepraszam, ale wulgaryzmy z moich ust się nie sypały (Nie byłem w pełni władz myślowych, więc jeśli coś takiego powiedziałem to bardzo przepraszam)

> . Czy ktos ma jeszcze jakies pytanie. Czy mamy przestac
> rozstawiac PK dla 600 ludzi bo jeden chce zjechac z trasu.

nie. Ja nic takiego nie powiedziałem, Ale "awaryjny" samochód by się przydał chociażby w przypadku jakiegoś wypadku

> Dzwoni ze zdleje a jak sie poniego jedzie to jest pelwn wigoru.

przepraszam bardzo, ale jak się ma 40 C gorączki i musi jeszcze czekać na zimnie to wcale tak wesolo nie jest.

> Pozatym nasi kierowcy jezdzili caly czas i jak ktos sie chcial
> zabrac z PK to wystarczylo poczekac.

Jak mogłem iść to szedłem i nie marudziłem i było fajnie, ale wtedy naprawde nic nie mogłem zrobić, bo to mogło się dla mnie źle skończyć

Pomimo jednak takiego obrotu sprawy chciałbym powiedzieć, że impreza była przednia (mój Iszy harpagan) i bawiłem się naprawdę świetnie i wybieram się na wiosnę do Trójmiasta.

Przepraszam tez te dwie osoby które jednak po mnie przyjechały, za moje zachowanie. Wiem, że niepowinienem tak ostro reagować, ale co było to było i mam nadzieję, że na wiosnę na mój widok nie będziecie się zbytnio krzywić i będziecie mi życzyć powodzenia na trasie, a ja wam wytrwałości w pracy podczas spotkania na tarsie tkich typków jak ja.

goraco pozdrawiam

Co mowiles to topwiedziales i slyszaly to 4 osoby i niechce do tego warcac. poprostu trzeba nad soba panowac bo inny kierowca zostawil by cie ta w lesie i niezawracal sobie glowy. A ten samochod jest prywatny i dotego wlasnie sluzyl w razie naglych wypadkow. Bez obrazy dla twojego zrowia i ciebie ale bardziej kontuzjowani nieraz czekali i nic niemowili.
PS. Nieraz naprawde nieda sie szybcie bo albo brak samochodu albo kierowcy, albo pilota ktory sie niezgobi :P( tu wysylam pozdrowienia dla mojego pilota "BODO" oraz dla naszego kochanego suchego. Pierwze punkty zawsze sa najgorsze :P)

A czy podczas tej edycji jakiś "bajker" zmierzył się z jakims dzikim zwierzem ? ;-)

Pewnie, że tak. Oko w oko z malutkim lisem.Majk napisał(a):

Dwa razy spotkałem sarny, raz stadko, drugi raz jednego osobnika.Stał 10metrów ode mnie. Zatrzymałem rowerek, chwili sie na siebie patrzyliśmy po czym pobiegł w las, a ja dalej pojechałem na punkt (chyba to bylo na drodze z 10. na 17.)

Bylo cos takiego jeleniowatego, zasuwalo w poprzek drogi z predkoscia nie pozwalajaca nawiazac rownorzedna walke (gdyby mi to przypadkiem przyszlo do glowy).
I byl jeden aborygen w wieku przedemerytalnym, krzyczal w nasza strone: "czesc komboje". Nie widzialem nigdy "komboja" na rowerze, ale moze moja wyobraznia nie dorownuje tej jaka dysponowal ten pan. Istnieje przypuszczenie ze mial wspomaganie.

Niech mi ktoś przypomni, czy były na Harpie, na punktach, jakieś worki na śmieci ? Nie pamiętam bo tego rodzaju drobiazgi upychałem po kieszeniach, żeby pozbyć się ich w bazie. Pytam w związku z pojawieniem się "śmieciowego problemu" po harpaganie...

Oczywiście że worki na śmieci na większości z punktów były. Sam z nich korzystałem. Temat śmieci poharpaganowych jest jednak bardzo żenujący. No - chyba, że ktoś szykuje się do napisania pracy doktorskiej !