AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

No tu super z tą droga - mocno skroci odleglosc do Auchan, bedzie mozna pieszo na spacer pojsc. Z mojego balkonu to widze i az sie prosi o te droge.

Na stronie SEMEKO jest jeszcze tylko jedno niesprzedane mieszkanie w Atlantic. Wisi i wisi, nie wiecie dlaczego? Nie ma chetnego? Jakies pechowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wraca temat połączenia ulicy Kosynierów (Port Handlowy Rumia) z naszym budynkiem http://www.telewizjattm.pl/serwis-informacyjny/2012-10-18/01/z-redy-do-auchan-na-skroty-zobacz-jak-to-zrobia.html?play=on

Sprawdzę u siebie i dam znać ale myślę, że to możliwe. Ta pozycja jest rozliczana co 2 mce

CZy ja źle patrzę, czy na rozliczeniu czynszu za wrzesień jest "O" za prąd w części wspólnej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A tu co taka cisza? Jesienna depresja wszystkich dopadła czy jak?:)

Sprawdzałam zapalniczką czy wciaga płomień i wciąga tak samo jak przedtem wiec działa :) ale upewnic sie musiałam :)
No wlasnie co z oswitleniem? My tez podpiszemy!

Maciekiaga ma rację - wymieniono wentylatory. Jakiś czas temu było zamieszanie na dole i portier mówił że wymiana jest. Nie spytałam niestety z jakiego powodu i - co ważniejsze - na czyj koszt.

U nas też zapachów nie czuć.

A co z oświetleniem? Szkoda by było żeby temat umarł:(

mam nadzieje ze masz racje bo w sumie szkoda by bylo :)

Wentylacja nie jest wyłączona, tylko na szczęście zostały wymienione wszystkie wentylatory na dachu, dlatego w końcu jest cicho. Ja nie czuje żadnych sąsiedzkich "smrodków" :)

Wiecie, taki szum byl o tę wentylację mechaniczna ze zdaje sie ze ja wylaczyli. Nie slychac jej wcale to raz no i czuć co sąsiedzi gotują, też macie takie wrazenie?

spoko :) Dało efekt i to aż miło :) Bo ogrzewanie działa bardzo dobrze... dlatego ośmieliłem się podesłać rozwiązanie dalej widząc, że ktoś ma podobny problem do mojego :)

Luk, powiem Ci szczerze że jest to dla mnie mega zdziwienie że kierownik budowy tak kazał Ci zrobić i dało to efekt :) muszę się bardziej temu przyjrzeć :)

Chyba nie. Ostatecznie nie wiadomo na czym stanęło bo się wtrąciły "grzejniki" :)

Czy Grzesiek chodził już zbierać podpisy??

Bartek pewnie możesz mieć racje... tylko, ze u mnie po włączeniu na klatce ogrzewania... nic w mieszkaniu nie grzało... spróbowałem wszystkich internetowych porad...i nic... w końcu zadzwoniłem do kierowania budowy i powiedział, ze często jest tak, ze malarze przykręcają te zawory (czy jak to tam nazwiesz) na dole i żebym spróbował je lekko odkręcić... i tak zrobiłem i ogrzewanie mi elegancko działa... A co do lecącej wody, to napisałem wyraźnie, żeby ta śrubę lekko odkręcać (rozszczelnić) a nie wykręcać... a to różnica :) Ale pewnie masz rację... tylko, ze u mnie rozwiązanie proponowane przez kierownika zadziałało...wiec "sprzedałem" je dalej widząc, ze ktoś ma ten sam problem co ja 4 dni temu... jeśli ktoś ma wątpliwości... niech wzywa...kierownika budowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luk, jeszcze jedna sprawa. Jak piszesz że malarz Ci je przykręcił a Tobie po przekręceniu tej śruby zaczęła lecieć woda do kalafiora to oznacza że majster dał d....y bo zakleszczył uszczelkę która zablokowała dopływ wody a Ty jak delikatnie przekręciłeś śrubę to ją w środku przesunąłeś co spowodowało że woda zaczęła lecieć ale nie masz pewności że na całej przepustowości rury :) Może jestem w błędzie w Twoim przypadku jednak w tych śrubach na dole na 100% nie ma żadnego zaworu.

Luk, właśnie o to mi chodziło. Niestety jesteś w błędzie :( do odpowietrzania służy jak słusznie piszesz śrubka na przeciwko zaworu do od/zakręcania kaloryfera. Te śruby na dole nie mają żadnego zaworu i nie radze ich odkręcać ponieważ poleci z nich woda (nie za czysta). Jedynym zaworem zamykającym dopływ wody do kaloryfera to 0 na pokrętle lub zamknięcie zaworu na klatce. Osobiście odkręcałem kalafiory jak cekolowałem i malowałem i wiem ze na 100% nie ma tam zaworu który zamknie dopływ wody do kalafiora :)

Dla zainteresowanych zakresy temperatur poniżej:
0 > temp. 7 st.
1 > temp. 12 st.
2 > temp. 16 st.
3 > temp. 20 st.
4 > temp. 24 st.
5 > temp. 28 st.
Oczywiście każdy może mieć delikatnie inne wskazania jednak nie powinny one odbiegać więcej niż 2/3 stopnie. Jeśli kaloryfer jest za czymś schowany (szafa, firana itp.) to oczywiście będzie działał inaczej (grzał słabiej) ponieważ termostat odczytuje dane odnośnie temp. otoczenia a im to otoczenie mniejsze tym większa temperatura otaczająca kaloryfer a tym samym kaloryfer mniej grzeje. :)

Bartek - Nie :) Do odpowietrzania jest ten zawór po przeciwległej stronie pokrętła... te na dole zawory są (tak mi się wydaje) do zamknięcia obiegu... przed zdejmowaniem grzejników się je zamyka... i jeśli malarz po ponownym założeniu grzejnika ich nie odkręcił...to grzejnik nie ma prawa grzać :) U mnie np. tak właśnie było... Tylko trzeba pamiętać, żeby odkręcić (jeśli grzejnik nie grzeje) tylko troszkę te zawory, tak, żeby woda mogła wpłynąć do grzejnika a broń Boże nie wykręcać ich całkowicie :)

Odnośnie kaloryferów to jak szumi to oznacza że termostat na tym pokrętle przy kaloryferze otworzył zawór z powodu zbyt niskiej temperatury w pomieszczeniu. Im wyższa cyfra na pokrętle tym kaloryfer będzie bardziej ciepły a tym samym w początkowej fazie będzie bardziej syczał z powodu przepływu wody. Syczenie powinno się zmniejszać jednocześnie ze zmniejszaniem cyferek na pokrętle :)
Jeśli temperatura jaka przypisana jest do danej cyfry na pokrętle zostanie w pomieszczeniu osiągnięta termostat zamknie zawór. Kiedy temperatura będzie spadać to termostat znowu się otworzy :)

Inne tematy z forum

gdzie jupujecie materiały budowlane? (10 odpowiedzi)

Hej, gdzie kupujecie materiały budowlane? Interesuje mnie YTONG 24, stal, gdzie mają interesujące...

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...

kupno 100-letniego domu do remontu (6 odpowiedzi)

Zastanawiam sie, czy nie kupic starego domu do remontu. Lokalizacja : Orlowo, Sopot, Oliwa, moze...