AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Tak Energa ma już nowego klienta:)

Przy okazji opowiem Wam o aneksie do umowy z Semeko. Na początku zrezygnowałam z wyposażenia łazienki jakie mi oferowali, drzwi wewn i parapetów. Z tego uzbierała się kwota do zwrotu dla mnie, ale na aneksie Semeko potrąca sobie przeszło tysiaka z tyt zmiany podatku VAT na transze przelane od stycznia 2012. Ktoś wie co to za podatek?

Ostatecznie kwota do zwrotu znacznie się zmniejszyła a liczyłam, że zasilę nią mój "fundusz remontowy" :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jak tam Yooki Energa cieszy się już z nowego klienta? :)

Przy okazji na stronie SEMEKO pojawiły się lokale usługowe w PACYFIKU http://oferta.semeko.pl/reda-lokale-uslugowe/

No i prad jest osobnym rachunkiem (Energa) zas cieplo z elektrocieplowni wchodzi juz w sklad czynszu, ktory zapewne bedziecie placic...W sklad czynszu tez wchodzi woda. U Was powinno byc chyba podobnie jak na innych osiedlach Semeko, ale na pozostalych osiedlach Semeko w Redzie, zarzadca budynkow jest Redpol i to od nich dostaje sie comiesieczne rachunki za czynsz, zglasza sie problemy jesli zaistnieja, tudziez odbiera kluczyki od skrzynek itd itd To oni tez zajmuja sie sprzataniem danego bloku. Powinno tak byc i u Was, chyba ze wybierzecie sobie inna spoldzielnie...Najlepiej wszystkiego dowiedziec sie u zrodla.

Nie wiem jaka inna umowe kolega tu wyzej ma na mysli, ale pierwsze slysze zeby podpisywac inna umowe niz z Energa. Koksik jest elektrocieplownia dla wszystkich z automatu bo ma monopol na cala Rede i nie slyszalam zeby na jakimkolwiek osiedlu ktos podpisywal z nimi umowe...no nie wiem... Budynek jest podlaczony pod dana elektrocieplownia jako calosc a nie kazdy mieszkaniec indywidualnie bo ogrzewanie jest nie tylko w mieszkaniach ale tez np na klatkach schodowych czy innych pomieszczeniach.
Liczniki powinny byc w kazdym mieszkaniu, wg ktorych mieszkancy placa za swoje zuzycie ale o umowie to jedynie z Energa wiem.

i każdy mieszkaniec będzie miał osobną umowę z Koksikiem? i jakiś licznik do ogrzewania? sorry za pytanie jeśli głupie ale jakoś tego sobie nie wyobrażam

Semeko w swoich blokach nie ma gazu.

aha, elektrociepłownia to sie nazywa...:) myslalem ze gazownia.

Elektrocieplownia chyba jak juz :)

Ja ide w piatek podpisać jakas umowe....Oprocz ENERGI podpisac tez chyba bedzie trzeba z jakas gazownia na ogrzewanie? tak?

W środę idę podpisać umowę z Energą. To chyba znak że do odbioru już nie długo:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znajac Semeko tak zrobi, zeby zdazyc:) Maja jeszcze prawie 1,5 miesiaca i niewiele wiecej ponad to im juz nie zostalo.
Jak chcesz dokladniejsze informacje, zawsze mozna zapytac o to kierownika budowy.

?? ?? ?? ?? :)))))))))

Czy Semeko zdąży zakończyć prace przed blokiem (tj, chodniki, dojazdy) do czasu odbioru mieszkan ,czyli pewnie do konca marca?

dzięki wielkie za rozsądek i kulturę ,basenów i reszty jak najbardziej chcę ale jak ich nie będzie oficjalnie- to dopiero będę się martwić co zrobić pozdrawiam

(...) możecie poczytać dementi od SEMEKO w sprawie Aquaparku... Następnym razem nie stresujcie się tak plotkami. Plotki o tym Aquaparku powstają co chwile, nie wiem z czego to wynika... ale niestety są tacy ludzie, co uwielbiają robić zamieszanie i bawią się tym, że ktoś się stresuje ich idiotycznymi plotkami.

Ja Pytałam Kierownika na budowie i w samym SEMEKO i obie strony mówią że park powstanie na dniach dostali zgodę budowaną na budowe i wraz z drugim blokiem Pacyfik Wiosną róży budowa Parku a po za tym basen basenem ale w parku ma być jeszcze inne rekreacyjne miejsca i oki w Sopocie może milion długu jest ale co jak otwierali Auchana do jak było i LM że nie będzie klientów i co ???????????? AUCHAN I LM jadą z koksem i nie poją sie o jutro jesteśmy na krajowej szóstce tak tu zawsze na pomorze jest korek i jak nie bedzie pogody ktoś zawsze zajedzie a sopot duże ceny turystów dużo ale ..............
za rogiem plaża molo woda a po za tym żeby z Rumi dojechać do parku w sopocie jak nie maż auta masakra kolejka 30 min jazdy albo autobus lini R a potem S masakra jak mam tak jechać to piertole i nie jade w ludzie z wejherowa gościcina luzina bolszewo masakra całły półwysep i wiochy obok małego 3miasta kaszubskiego będą jechać do redy w i jeszcze jedno nie wiesze że wszyscy lokatorzy kupili mieszkanie po park będzie w umowie tego niemamy to jest tylko budynek obok na więc pez takich kłudni na forum jeszcze miesiąc dwa i będziemy mieszkać więc okaże się ludzie co mają okna na drugi budynek zaras zopaczą czy coś tam zaczną budować tak no i na tyle pozdrawiam

Ludzie nie stresujcie się tak :)
Przestańcie się kłócić :) Szkoda nerwów... jedna głupia plotka na forum e-reda.pl bez żadnego dowodu... ba bez żadnego konkretnego źródła pochodzenia, a tutaj taka ostra dyskusja, której nie było od początku...no chyba, ze Babmolo swego czasu jeszcze coś tam pisał :) Dorian wyluzuj trochę... cześć ludzi kupiła z uwagi na park rozrywki, cześć kupiła z uwagi na portiera, część z uwagi na hale garażową, część kupiła z innego powodu... to indywidualna sprawa...
Ja osobiście chciałbym, aby Aquapark powstał, ale przeżyłem już nie jedną plotkę o tym parku rozrywki... mnie dziwi tylko, czemu na forum taka rzesza ludzi wiesza psy na SEMEKO... a nikt nie zadzwoni (z najbardziej zainteresowanych) i nie zapyta jaka jest prawda z tą ekspertyzą, która rzekomo nie pozwala budować Aquaparku...

'' tanio'' ! ty wczesniej byles przeciez '' boniek'' !!!!!!! glupoty piszesz ! moze lepiej poszukaj sobie lepiej platnej pracy zebys na drozsze mieszkanie w Redzie mogl zarobic bo tak to ci pozostanie wybor w wielkiej plycie w Gdyni. Jestes bardzo sfrustrowany ,,, no ale coz ! takie zycie ze jedni sa bogaci a inni biedni.

Jak na razie to plan "Aquasfera" to super...nie jest realizowany. Moim zdaniem jest już praktycznie przesądzone że aquaparku nie będzie. Aquapark w Sopocie ledwo przynosi zyski, a przecież Sopot to potęga turystyczna, dlatego bardzo wątpię czy ktoś odważy się umoczyć grube miliony w taki projekt w Redzie, która przecież ma zero turystów i jest jedynie siedliskiem sypialnym. Nikt by do Aquaparku w Redzie nie chodził, poza sporadycznymi wizytami mieszkańców, którzy przecież do krezusów nie należą. Będzie zatem tylko blokowisko mieszkalne z Biedronką przy skrzyżowaniu, gdzie ludzie słono przepłacili za mieszkania.

Jestem po prostu Dorian. Wer to zupełnie inna osoba, której nawet nie znam.
Co do reszty twojej wypowiedzi, to wybacz, ale szkoda mi czasu na dalszą "dyskusję" z tobą, bo po raz kolejny zauważam, że z logiką wspólnego masz tylko nicka. Takiego betonu dawno już nie widziałem :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Meble ogrodowe (57 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

Kartony do przeprowadzki (20 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Ubezpieczenie domu (5 odpowiedzi)

Ile rocznie kosztuje Was ubezpieczenie domu rocznie ? Chce ubezpieczyć dom Mamy stare budownictwo...