AQUASFERA REDA!

czy ktos juz kupil mieszkanie w aquasferze! jakie tam sa ceny mieszkan!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: AQUASFERA REDA!

Wiesz co Nuanda, żenujące jest to co piszesz.
Jeśli ktoś ma ochotę to nawet słonia może sobie na balkonie postawić.
Brak słów na takie uwagi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słuchajcie chce teraz poruszyć inną kwestię. Jak remontowaliśmy się w czerwcu to przy podłączeniu kinkietu wystrzeliły bezpieczniki ale aż na klatce. Wtedy można było tą skrzynkę gdzie są te bezpieczniki otworzyć tym kluczem co skrzynkę do wodomierzy, włączyć bezpiecznik i wszystko grało. Ostatnio jak mój mąż spisywał licznik prądu zauważył że jest tam teraz zamontowana normalna wkładka na zwykły kluczyk, zadzwonił do administracji dowiedzieć się gdzie ten kluczyk się znajduje w razie jakiegoś problemu a tam w Redpolu mu powiedzieli że ten klucz jest u nich bo niby mieszkańcy coś kombinowali przy licznikach prądowych i najlepiej taką awarię zgłaszać od 7 - 15 bo od 15 jest to płatne 50 zł. Czy nie uważacie że to jest chore?? Wszystko mamy na prąd, większość z nas ma dzieci i my mamy funkcjonować bez prądu od 15, albo płacić 50 zł. Co Wy o tym myślicie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może schodzi z ceny jak się okazało, że nie będzie aż tylu klientów ilu się spodziewał a wszyscy jednym głosem mówią, że drogo:)

Wiecie co Ja już mały mętlik w głowie dziś jeszcze raz dzwoniłam po notariuszach i tak w rumi mówią mi jeden że 1900 drugi że 1700 zł zaś dzwonie dziś do Semekowskiego notariusza i mówi mi 2100 zł za (170tyś) w tym wpis do hipoteki a jak dzwoniłam z 2 do 3 miesięcy wstecz to mi semekowski notariusz mówił że zapłacę 2700 mam kręćka.
Ale i tak chyba wezmę tego najtańszego :P

A ktoś ma już termin podpisania ze swoim notariuszem? Miało być podpisanie w sierpniu ale jak widać poślizg się zrobił a konkretów brak. Semeko twierdzi że już podpisują akty ze swoim notariuszem i mam czekać cierpliwie.
Z moją cierpliwością słabo, wolałabym mieć to już z głowy:)

1600 zł tak nam wycenił notariusz z semeko za mieszkanie warte 200 tys. Dziś dzwoniliśmy do niej jeszcze raz i 500 zł musimy jeszcze zapłacić za komórkę lokatorską, czyli łącznie 2100. Mąż dziś też dzwonił do kilku notariuszy niezależnych z Rumi i Redy to kilku nie chciał się tego podjąć, jeden wycenił samo mieszkanie bez komórki na 1900 zł a jedna babka powiedziała że napewno u tego notariusza z semeko będzie najtaniej bo semeko ma zniżki. Cholera wie jaka prawda.

Wiesz co lol, tak sobie myślałam, że do 1400-1600zł to by było tak znosnie, oczywiscie zalezy jakie masz mieszkanko. Za mieszkanie warte 200tyś:
Taksa notarialna : 785,00
Opłata za wniosek KW : 200,00
Wypisy netto 6szt. po 6str. : 216,00
Wartość VAT 23 % : 276,23
Opłata sądowa : 200,00,
To co mi mowila ta babka to mogła być poprostu taksa notarialna :)
ale Semekowskie 2700zł to niezła przebitka nie???

nie no spoko ja tylko pytam po też szukam najtaniej dzięki za namiary poszukam w necie mój notariusz jest jak by co na dąbrowskiego w Rui Wysocki Krzysztof jak na Google wpiszesz to łatwo zaleście

Lol no nie wiem tak mi pani mowila w rumi, moze cos zle zrozumialam ale raczej nie. Jakikolwiek sobie kalkulator wezmiesz to tyle nie wychodzi. Kolezanka za 54m okolo na reda park placila w semeko 1400zl! Ale 2700zl to z wtornego bo tam mega oplat jest. Ja sie nie kloce tylko powtarzam jak mi powiedzieli. Rumia na stoczniowcow jest gdzies kolo szkoly.

maciekiaga a gdzie znaleźliście notariusza?? gdzieś w redzie, Rumi czy gdzieś indziej?? bo ja się pytałam w Gdyni o notariusza to powiedział ze to będzie ok.1800 zł razem ze wpisem do księgi

ja znalazłam notariusza to on powiedział ze za mieszkanie o wartości 200 tys to chce 1800 razem ze wpisem do księgi ale jak mówicie to jeszcze chyba poszukam gdzie indziej

~P... 800 zł ????? gdzie taki notariusz daj namiary chyba że źle zrozumiałam że niby za AKT NOTARIALNY 800 zł ?????????????
aż nie wiesze a jak ja dzwoniłam do semeko wszakże z 3 miesiące temu do notariusz semeko powiedział mi że koszt Aktu za mieszkanie o wartości 170 tyś koszt aktu 2700 zł więc z kąt wy macie takie ceny (~P...)

Hejka, ja dzwoniłam dziś do notariusza z semeko w sprawie ceny za nasze mieszkanie (kosztowało 200 tys.) i pani notariusz wyliczyła mi za akt notarialny i wpis do księgi wieczystej 1600 zł. Wydaje mi sie że to chyba nie duzo, ale i tak chce podzwonic do notariuszów niezależnych.

Ile??? 1900zl?? Mnie Pani Notariusz z Rumi powiedziala 800zł bez wpisu za mieszkanie i wartości 200tyś! Kureczka troszkę mnie zgieło :)
Haha a co do balkonów to az muszę oblukać bo nie widzialam :)
Yooki gdzie Twoj suwaczek? :)

Nuanda masz trochę racji,też zwróciłam uwagę na to oświetlenie:)
Fascynuje mnie też po co ktoś zainstalował sobie siatkę na balkonie? Jakieś pomysły?:)

Ludzie, nie wiedziałem, że mamy już adwent - widzieliście ten kinkiet w kształcie lampionu adwentowego na ścianie budynku na balkonie na I piętrze nad nocnym? Teraz dopiero się zacznie festiwal cepelii na całego jak każdy zacznie swoje ściany na balkonie "aranżować" każdy w innym stylu. Mamy nowoczesny budynek, wyjątkowy na całe trójmiasto (małe i duże) to nie oszpecajmy go kinkietami adwentowymi, słomkami itp. Rozumiem, anteny satelitarne. Chciałbym jednak móc powiedzieć, że mieszkam w super budynku, a nie w choince obwieszonej lampionami.

Re: AQUASFERA REDA - dym papierosowy w łazience

Witam

Dziękuję za informację, przyznam, że spodziewałem się jakieś przebitki w notariuszu, no ale 800 pln? bez przesady.. chętnie skorzystam również z namiarów :).

Za tydzień wprowadzam się do budynku, póki co głównymi problemami jest kwestia oświetlenia i wentylacji? Ciekawe czy przy odbiorze pan Marek ustosunkuje się do tej kwestii. Jeszcze takie małe pytanie, czy wiecie może jak z dostępnością kierownika budowy? Czy jest szansa złapać go (lub umówić się) na godzinę np. 17-18?

siema Ja już dzwoniłam w sprawie Aktu notarialnego do sememko i podali mi meila na który mam wysłać dane notariusza u którego mam zamiar podpisać akt i powiem tak znalazłam notariusza który policzył mi Akt notarialny z wpisem do hipoteki jedynie 1900 zł za mieszkanie o wartości 160-170 tyś jak by co mogę dać namiary już kilka lokatorów jest chętnych jak coś mogę podać a Jeżeli chodzi o umowę przed wstępną to u mnie nie było mowy o notariuszu i ceny jaka zapłacę ale jak dzwoniłam do notariusza semeko to za moje mieszkanie zaśpiewał 2700 za akt więc sorry ale nie skorzystam z ich notariusza
p.s dzisiejszej nocy moja wentylacja dopiła mnie na max mieszkam od maja i dobiera dziś w nocy zaczęłam na nią narzekać dziś dzwonie do kierownika a pytałam się Redpola czy możemy mieć zapalane tylko te światła na klatce te na ścianach te małe i czy moszna coś wymieni w kwestji np. żarówki energooszczędne albo czujki ruchu ?!?

powiedzieli że mamy wystosować pismo do nich z podpisami lokatorów oni przegaszą do semeko i oni tobiero podejmą decyzje czy rozpatrzyć wniosek masakra jak tylko zawiąże się wspólnota ja jestem za zmianą administratora

Też lipa z tym balokonem przy oknie ... obawiam się, że u mnie będzie to samo :/

Niby każdy ma prawo robić co chce, ale z szacunkiem do innych ...
Ja chcę świeże powierze :) tym nikomu nie zaszkodzę, a przez dym papierosowy: palacze i bierni palacze będą mieć chore płuca. Jest MAŁA różnica.

Mimo wszystko miłego dnia !!!

Ja mam to samo:(

Niestety mam wrażenie, że palacze i niepalacze nie dojdą nigdy do porozumienia. Każdy uważa - słusznie z resztą - że we własnym mieszkaniu może robić co mu się podoba. A to często sprzeczne interesy...

Też jestem ciekawa jak poszło z wentylacją. U mnie na szczęście nie ma tego problemu w łazience (też klatka B) ale kto wie czy sie nie pojawi za chwilę;)

Inne tematy z forum

Meble ogrodowe (57 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

żelazko, pralka, odkurzacz (15 odpowiedzi)

hej, właśnie wprowadzam się do swojego mieszkania. szukam jak w temacie żelazka, pralki i...

sklepy z meblami sosnowymi (4 odpowiedzi)

Witam, może ktoś mógłby mi doradzić, gdzie w Trójmieście znajdę porządny sklep z meblami...