Ad Astra

Temat dostępny też na forum: Ad Astra
Opinie do filmu: Ad Astra.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dno i metr mułu .

nuda nuda nuda
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 18

Proponuje zobaczyć "Polityke", może bardziej ambitne kino dla Ciebie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nudziarz

Zatrzymaleś się na Hulku, Supermanie, Iron Manie, do tego filmu musisz dorosnąć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

No niestety

Miałem nadzieję na fajną fabułę, bo wiedziałem, że nie będzie to zbyt dynamiczny obrazek. Zawiodłem się jednak :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kino dla koneserów

Do tego filmu trzeba dorosnąć,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nuda

Bardzo lubię filmy w tej tematyce a zapowiedzi tego filmu mnie zachęciły.
Niestety ale film wieje nudą, w kinie o mało nie zasnąłem.
W zasadzie film o niczym. Brak ciekawego scenariusza, zero jakiejkolwiek akcji. Czekasz że w końcu coś się zadzieje ale niestety do ostatniej minuty nuda.
Dylematy jakiegoś faceta którego ojciec pojechał w dalekie zakątki naszego układu... co zajęło mu kilkanaście lat, tyle tylko że syn dociera tam z Marsa w 79 dni...
Pełno nieścisłości. Nie warto.
Choćby do Interstellar ten film się nie umywa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

nudaaaaaaa

szkoda prądu, nuda, nuda ..........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Genialny film

Genialny film tak dla miłośników kosmosu, jak i ludzi lubiących tzw. kino psychologiczne.
Na tle planet, gwiazd i kosmicznej pustki razem z bohaterem granym przez Brada Pitta przechodzimy katharsis... Poszukiwania ojca przez głównego bohatera, to w istocie poszukiwania samego siebie... Naprawdę warto wybrać się do kina :-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

nuda i absurd

Film nudny, scenariusz pełen nieścisłości. Nie wiem co reżyser i scenarzysta brali ale powinni natychmiast przestać bo nie wpływa to korzystnie na ich proces twórczy. To był najgorszy film jaki oglądałem w ciągu ostatnich dwóch lat. Nie polecam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ja daję 10/10

Film niesamowity, ale zaznaczam, że przeciętny widz będzie raczej rozczarowany.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super film

Dla koneserów ambitnego kina, niesamowity klimat, rewelacyjny Brad Pitt wreszcie jako dojrzały mężczyzna, świetne zdjęcia, tylko dla inteligentnych koneserów kina S-F
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy warto pójść do kina?

Na początku pozdrawiam wszystkich miłośników S-F. Bo wydaje mi się, że tylko tacy wybiorą się do kina na ten film. A teraz do sedna: warto ale nie spodziewajcie się emocji jak choćby z Grawitacji. To jest film konfrontacja: jak ja to sobie wyobrażam a jak to widzi reżyser (scenarzysta). Każdy z Was kto czytał Lema (a wydaje się, że scenarzysta nie czytał) napisałby lepszy scenariusz. To tyle. Ale jest teraz mało naukowych filmów o kosmosie i nawet ten warto zobaczyć. Jeszcze raz pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fantastyczny! Emocjonujący! Daje do myślenia.

Film o człowieczeństwie, psychologiczny. Doskonała gra aktorska głównego bohatera. Dla mnie 9/10
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Byłem i nie polecam. Rozczarowanie.

Film o niczym i pełen nieścisłości. Muzyka robi klimat...ale niestety, nie ma za bardzo do czego. 3 poziomy niżej niż Interstellar i Marsjanin. Wisienką na torcie jest skok z kręcącej się anteny z blaszaną tarczą przez pas meteorytów, aby idealnie trafić w statek kosmiczny. Scena jak z kreskówki dla 7 latków. Lepiej iść na spacer z kawą.

kosmos

jest tylko tłem dla podróży w głąb siebie, poszukiwanie ojca jest poszukiwaniem odpowiedzi o samym sobie - rozpoznawaniem emocji, zastanawianiem się co steruje naszymi wyborami życiowym i ostatecznie uświadomieniem sobie tego - i do tego bardzo dobry Brad Pitt, świetne zdjęcia, a muzyka wpasowuje się w lekko oniryczna stylistykę tego obrazu . Może jest trochę uproszczeń scenariuszowych, ale całość komponuje się w pięknie na tle Księżyca, Jowisza , Neptuna... :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nuda taka, ze masakra :(

Niesamowicie nudny film...

Oczywisty, do granic wytrzymałości nudny ,nie polecam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oczywisty ?

16 lat nie mogą znaleźć statku na orbicie Neptuna po czym leci tam w miesiąc pierwszy lepszy statek :) i znajduje go w 5 minut. Fakt brat Pitt przelatuje przez pole gruzu kosmicznego z drzwiami od kibla wnosząc snopy iskier. To jest nieprzywidywalne kino

Najgorszy film od czasów stalingradu

Scenarzysta i reżyser powinien iść do kryminału za to, czuje się okradziony. Zero logiki absolutne szkoda słów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyjemne zaskoczenie

Uwaga, jak jesteś fanem popcornowego kina, facetów gaciach, wybuchów, to nie jest film dla ciebie. Jeśli chcesz ambitnego kina, który zmusi do myślenia, zachwyci zdjęciami, poruszy coś w środku, to to jest ten film. To nie jest kino SF, cała ta otoczka, to zaledwie tło dla nsrracji
Super Brad Pitt, no ale to dramat, nie dla. Wszystkuch

Film o dużych współczesnych chłopcach, szukających samorealizacji po prawdziwym życiem.

8/10

Inne tematy z forum

Wichrowe wzgórza (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wichrowe wzgórza . Przeczytaj o filmie.

Greenland 2 (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Greenland 2 . Przeczytaj o filmie.

Avatar: Ogień i popiół (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.