Aero2

Witam! Czy korzysta ktos z aero2 w okolicach ul.Rolniczej12? Mam modem huawei e3131 i nie jestem w stanie zainstalowac nawet aplikacji.Moze to wina zasiegu??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Aero2

Przykleję się do tematu Aero2.
Mieszkam na Narcyzowej koło szkoły i nie oczekuję od netu żadnego "potwora" szybkości.
3-4 razy w tygodniu coś odbiorę i coś wyślę, pare minut na jakichś stronkach polatam i to wszystko.
Jestem starszą osobą i to mi by wystarczyło.
Pytanie: jak jest z zasiegiem i czy warto w to zainwestować parę groszy.
Pozdrawiam

Witam zasięg musi być bo aero2 podłącza się pod siec plus a prędkość jest 0,7 mb i więcej nie będzie ale pozwala to na oglądanie filmów na youtube bez buforowania jeden minus to że co godzinę się rozłącza ale kup router wifi 3g tam włóż modem i rozłączanie jest nie widoczne u mnie tak działa,a ile wydasz na początek to-router ok 120zł,modem ok 120zł, karta aero2 ja kupiłem na allegro 150zł a serfowanie jest za darmo do grudnia 2016 mi się zakup zwrócił po 3mies powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

zapomniałem dodać że modem mam z plusa ZTE MF669 i zawszę łącze się przez router wifi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Marc, dziekuje za inf.Modem ktory posiadam jest na stronce aero i powinien dzialac, w innych sieciach dziala.Czy moglbys podac jakis namiar na siebie , to za ok. 2 tyg.Odezwalabym sie ,i oczywiscie zaplacilabym ci podszedlbys do mnie i sprobowal to zainstalowac?

Troszkę przesadzasz z kosztami...
Modem - 69,00 z przesyłką (http://allegro.pl/modem-3g-usb-bez-simlocka-d-link-dwm-156-aero2-1gb-i3907589615.html)
Router - jeżeli korzystasz na 1 komputerze - niepotrzebny, problem rozłączania co godzine załatwi program , np topnetinfo.... Kartę aero2 zamawia się na stronie: http://www.aero2.pl/Bezplatny-Internet/Zamow-karte/Zamow-online a nie kupuje u spekulantów na allegro. Koszt zamówienia karty z wysyłką to 27,00 (jedyny minus to to że trzeba trochę poczekać). Z twoich 390,00 zł zrobiło się 96,00 zł... Dla każdego nie tylko starszej osoby to chyba kwota nie do pogardzenia..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przepraszam że tak długo milczałem, ale zakupiłem, zamówiłem to co polecał 'Tedi" i testowałem.
Chciałbym podziękować "Tediemu" za bardzo dobre i wręcz trafne informacje.

Jak wiadomo nie jest to żadna rewelacja szybkości ale mi w zupełności wystarcza i mam to o co mi chodziło a przede wszystkim jestem bardzo zadowolony.

Całkowite koszty:
-modem D-Link DWM156 bez simlocka -> 68zł z kosztami wysyłki
-karta Aero2 -> 27zł z kosztami wysyłki

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki "Tedi" :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma za co .. Polecam się na przyszłość :)

Na narcyzowej jest dobry zasięg.
Huawei e173u2 oraz telefon prestigio pap3350 za 200zł :)