Agentko

jak rybki? sa już niebieskie?
do ciasteczek dodajcie marchewki:-) - paluszki lizać:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stworku,

czytałam sobie ten atykuł już wcześniej,
przez chwilę nie rozumiałam o co im chodzi...
czepili się słowa...jeśli chodzi akurat o to chodzi to nie zauważyłam, aby do "króla" ktoś miał zastrzeżone prawa autorskie...
co za idiotyzm!!!!

Wicherek

Rybki się dobrze mają, roślinki zdrowieją....dlaczego niebieskie?miałyby być?
a co do ciasteczek to zobaczymy,
ciepło pozdrawiam,

Agentko

bo woda w akwarium jest niebieska;-)
wiesz może ile w Polsce jest zamków? bo w Szwajcarii 580... czyli w Polsce powinno ich byc około 4500;)
zielonych snów

wielki papasie Hi Ha He Hrr

Naucz mnie wszystkiegomtego, co ty potrafisz, a pozniej daj mi zasilek dla takich cymbalow jak ty:-)))Oddam go z przyjemnoscia dla biednych.Bo sam mam za duzo.
Hi Ha He Hrr

Stworku.

Nie mam pojecia dlaczego wlasnie mnie zadajesz te pytanie?Nie przypominam sobie, bym uzywal podobnego wyrazu.Ja wierze Kiwdulowi, jesli ty i wy -nie.To ja mam to gdzies.Nie bede odpowiadal.Takie moje prawo, ale nawet nie wiemo o co ci chodzi.Zajmij sie moze swoimi mikrobami, to tak uroczy temat.Papapapapa

kstk

No tak kosteczku, tylko ze w jednym uwlaczasz mi-ja nigdy nie bede taki jak ty, zreszta jestem straszy od ciebie mlokosie i to duzo lat, wiec nie obrazaj mnie takimi porownywaniami, bo zapadne sie pod wasza stechla ziemie.Jakbysmy mieli cos wspolnego, powiesilbym sie, mysle o psychicznym wlasciwosciach.Zdrowiej prosze w spokoju.

XXX

Nie próbuj zasłaniać się swoim wielkiem bo w twojej sytuacji jest to jak najbardziej nie na miejscu. Mój ojciec jest w twoim wieku i cytujac go "nigdy by nie robił z siebie takiego durnia"...
Kstkowi to może jeszcze przystoi jesli jest o tyle młodszy, ale tobie dawno już nie...

A dziś jest dobra widoczność, widzę Hel

Może w końcu przestania padać?

AGENTKO

Pasuje, bo do 23 nie mam chwili wolnej, chyba ze sobota z niedzielą zgubi swój plan.

A więc na Stare Miasto - Marsz!!!

pa pa pa pa -

Agentko czy środa zapowiada się bez zmian?

xxx

wykręty, umniejszanie i hipokryzja. Jak zwykle. Oczy zawieszone na wysokości metr dwadzieścia. Jak zwykle.
Ale starych drzew się nie przesadza, więc ani ci w głowie zmiana, prawda? Cóż, są ludzie i taborety, a niektórzy rodzą się i umierają posiadając cztery drewniane nogi.

iksik

tak, żabciu, jesteś starszy.
A o ile głupszy.

Wicherku,

Woda w moim akwarium zmienia kolor jedynie, gdy dodaję jakieś tam preparaty glonobójcze..., a poza tymi momentami jest przejrzysta.
Szkoda, że nie mogę sobie pozwolić na coś większego niż te 25l , które mam - zwyczajny brak miejsca , ale to co jest sprawia dużą frajdę.
Może pokażesz się któregoś razu w środę na spotkaniu?

Kostek,

nazwanie Iksika żabcią obraża te skądinąd sympatyczne płazy...

Gaja,

Tak środa zapowiada się bez większych zmian , widzimy się popołudniu w pubie.

Z pozdrowieniami dla....

wszystkich...

Z cyklu znalezione wśród maili...

Przeczytaj uważnie i upewnij się, aby móc za chwilkę przeczytać ostrzeżenie
na dole
Czy wiedziałeś, że możesz
odczytać ze skóry, czy osoba jest sexualnie aktywna, czy nie?
1. Sex jest pięknym leczeniem. Naukowe testy dowodzą, że gdy kobiety kochają się, produkują ilości estrogenu, który sprawia, że ich włosy lśnią, a skóra jest gładka.
2. Delikatne, relaksujące kochanie się redukuje szansę na zachorowanie na grzybice (egzemę), wysypkę i wypryski. Oczyszcza pory i sprawia, że twoja skóra rumieni się (w sensie, że chyba nie jest biała)
3. Kochanie się potrafi spalić te kalorie, które zostały wrzucone podczas romantycznej kolacji.
4. Sex jest jednym z najbezpieczniejszych sportów, jakie możesz uprawiać. Rozciąga i formuje prawie każdy miesień w ciele. Jest przyjemniejszy niż okrążeń w basenie i nie wymaga żadnego trenera!
5. Sex jest natychmiastowym lekiem na łagodną depresję. Uwalnia endorfiny do krwioobiegu, produkując uczucie euforii i pozostawiając Cię z dobrym samopoczuciem.
6. Im więcej masz sexu, więcej będzie Ci zaoferowane. Sexualnie aktywne ciało oddaje wielkie ilości chemikaliów zwanych feromonami Te delikatne perfumy sexu doprowadzają płeć przeciwną do szaleństwa.
7. Sex jest najbezpieczniejszym środkiem uspokajającym na całym świecie.
JEST 10 RAZY BARDZIEJ SKUTECZNY NIŻ VALIUM.
8. Codzienne całowanie będzie trzymało dentystę z daleka. Całowanie zachęca ślinę do "zmywania" pokarmu z zębów i obniża poziom kwasów, które powodują gnicie, chroniąc przez
powstawaniem kamienia nazębnego.
9. Sex właściwie uwalnia od bólów głowy. Stosunek może uwolnić od napięcia, które broni dostęp krwi do naczyń w mózgu.
10. Dużo kochania się może odetknąć zapchany nos. Sex jest
naturalną antyhistaminą. Pomagać zwalczyć astmę i wysoką gorączkę.
Ta wiadomość została wysłana do Ciebie, żebyś miał szczęście w sexie. Oryginał jest w pokoju w Palaiseau. To zostało wysłane dookoła świata 9 razy. Teraz sex został wysłany do Ciebie.
"Wróżka gorącego sexu" odwiedzi Cię w ciągu 4 dni od otrzymania tej wiadomości, pod warunkiem, że prześlesz to dalej. JEŻELI TEGO NIE ZROBISZ, JUŻ NIGDY W ŻYCIU NIE ZAZNASZ DOBREGO SEXU. W końcu zostaniesz w celibacie, a twoje genitalia i narządy rozrodcze zgniją i odpadną. To nie jest żart! Wyślij kopie do ludzi, którzy Twoim zdaniem potrzebują sexu (a kto nie potrzebuje?).Nie wysyłaj pieniędzy, jako, że wartość twoich genitalii i narządów rozrodczych nie mają ceny. Nie trzymaj tej wiadomości. Musi ona Cię opuścić w ciągu 96 godzin. Proszę, wyślij 10 kopii i zobacz, co stanie się za 4 dni. Ponieważ ta wiadomość musi okrążyć świat, musisz ja przesłać. To jest prawda. Nawet, jeśli nie jesteś przesądny. DOBRY SEX, ale pamiętaj: 10 kopii tej wiadomości musi zostać wysłana z Twojego maila w ciągu 96 godzin albo nie zaznasz do końca życia dobrego sexu!!!!

Ciąg dalszy...

>> Niemowa - osoba o wzmożonej werbalizacji ruchowej.
>> Głuchy - zorientowany wizualnie, czytający z ruchu warg.
>> Ślepy - zorientowany słuchowo, osoba o orientacji kontaktowej, widzący
>> inaczej.
>> Kurdupel - osoba o obniżonym środku ciężkości, osoba z krótszym czasem
>> wędrówki impulsów nerwowych, wertykalnie zdegradowany.
>> Grubas - osoba obdarzona alternatywną budową ciała, osoba nielimitowana
>> wagowo.
>> Staruszek - długo żyjący, osoba geriatrycznie zaawansowana, rozszerzony w
>> czwartym wymiarze.
>> Świrus, wariat - percepcyjnie odmienny.
>> Mańkut - optycznie odwrotny.
>> Narkoman - chemicznie zdegradowany.
>> Łysy - aerodynamicznie wydajniejszy.
>> Pijany - przestrzennie zagubiony.
>> Szczerbaty - osoba o zwiększonej wydajności oddechowej.
>> Zezowaty - podwójnie perceptywny.
>> Biedak - ekonomicznie nieprzystosowany.
>> Kloszard - bezdomna osoba, przemieszczający się przyszły właściciel
>posesji,
>> osoba niemeldowana.
>> Więzień - społecznie izolowany.
>> Żebrak - bezrobotny w praktyce.
>> Samobójstwo - autoeutanazja, egoistyczne ukierunkowane spowodowanie
>> bezterminowej dysfunkcji.
>> Gang - grupa młodzieżowa.
>> Śmieciarz - terenowy przedstawiciel przemysłu utylizacji zużytych dóbr
>> materialnych.
>> Śmieci - zużyte dobra materialne, dobra w recyklingu.
>> Nudziarz - interesujący inaczej.
>> Leniwy - motywacyjnie zubożony.
>> Głupi - inteligentny inaczej.
>> Bałagan - alternatywna aranżacja przestrzeni.
>> Bałaganiarz - organizacyjnie niesprawny.
>> Ofiara wypadku drogowego - osoba poszkodowana komunikacyjnie, osoba
>czasowo
>> dysfunkcyjna.
>> Trup, zwłoki - osoba bezterminowo dysfunkcyjna.
>> Złodziej - wtórny dystrybutor Produktu Krajowego Brutto.
>> Kanalarz - górnik rud płynnych.
>> Grabarz - dostawca ostatniej posługi.
>> Krowia farma - bydlęcy obóz koncentracyjny.
>> Myśliwy - morderca zwierząt, mięsny najemnik.
>> Sklep mięsny - cmentarz zwierzaków.

A więc..

W mojej alternatywnie zaaranżowanej przestrzeni posiadam kilka bezterminowo dysfunkcyjnych roślinek...wala się też trochę zużytych dóbr materialnych, ale jestem zbyt motywacyjnie zubożona by cokolwiek z tym zrobić...

Agentko

miałam Ci zrobić niespodziankę i pojawić się jutro... niestety coś pożera mnie od środka (ciekawe czy jest niebieskie jak Twoja woda w akwarium;-). Mam teraz ząbki... czosnku i mam nadzieję, że grypirzątko przepadnie bez znaku. Może zdążymy zobaczyć się nim liście opadną. Miłego wieczorka

hehehehe

miłej zabawy życzę

aaaaaaaaaa..!!

validol proszę..

prosze sie mnie jutro spodziewac

to ja pisalem

Agentko

Przepraszam żabciu ;-))))))))

Kto spi?

Ja ogladam swoje rybki, a raczej ogladalem swoje rybki w stawiku przeplywowym w ogrodzie.Pstragi konkretnie.
:-)))

Hę?

Spać?O tej godzinie?

No wlasnie?

Czemy wszyscy spia?
Kiwdul? I Ty? Niemozliwe yhm.Chyba, ze jestes na tej swojej wodzie :-)))

Zaraz

cos wam podam, co dla wlasnego bezpieczenstwa i odtworzenia wlasnego zafalszowanego wizerunku, ci admino robaczki wykasowaly :-(

kstk

ty juz dawno powinienes spac, by noc byla odpoczynkiem dla innych, by zdania byly proste, prawdziwe, rzeczywiste.A nie zakamuflowanym dwulicowym smieciem.
Pa.

wicherek :-)

Ząbki czosnku nie na grypniatko uzywaj, lecz na.............................................................................................................. na osobe.......................................................................................................................................................

Plagiat.

Spodziewac sie Ciebie? yhm A gdzie?Pod tym Waszym , dosc slynnym pomnikiem Krola spod odsieczy Wiednia?No spij Plagiacie.Dobry ludz z Ciebie, dobry bo mnie o tym zapewniano, a tym ktorzy zapewniali-wierze.
:-))))

xxx

My, prawdziwe wampiry, czosnku się nie boimy.
Wy, freaki, co co innego.

Stworku i jakis tam

wujku fujku:-) Zapewniam z rozbrajajaca szczeroscia, ze nie wasze osoby mialem na mysli w wpisie pisanym do wicherka :-))

Aube,zmieniony zostal moj post do ciebie,mialo byc tak :

Aube. (19 Listopada 2003 godz. 03:21)

Zal twoich dysfunkcji............................................ a raczej tych, ktorzy sa nimi doceniani :-( ..................................................

xxx

ojej, xxx

ale my mieliśmy wasze.
To ważniejsze. Należy znać swoje miejsce.

postregiment.

Nie lubie cie , a moze i wiecej niz nie lubie, bo skrzywdzies bardzo osobe, ktora ktos mi bliski ......................................................wiecej niz lubi :-((((((((((((((((((((((((((((((((((

myslisz iksiu że

ktoś tu teraz siedzi i na bieżąco zmienia twoje posty? Wycinajac takie słowa jak "dysfunkcja"? Nie przesadzasz aby? Jedyną ja mi się zdaje, pomijając ciebie, osobą obecną tu w tej chwili materialnie-wirualnie jestem ja. A ja niczego nie zmieniałam.
Może po prostu zapomniałeś o tym słowie?

Stworek i wujek jakis tam fujek.

Ja znam swoje.Ale tak czuje, ze ty nie znasz swojego niestety.Specjalnie pominelem wujka fujka , bo nie wiem kto to taki fujek.Pa.Nie zadreczaj sie na noc pisaniem do mnie, albo tez o mnie.To naprawde nie jest zdrowe Stworku taki , a owaki.Czyli w sukience, jakbys miala na mysli jakies brzydkie slowo :-)))

Tak,tlumacz siebie i te smieci.

Tak samo, jak pomylilem sie ze spaniem i................................s****iem i z suma mala , a horrendarna????tak...........................tlumacz smieci...................................Naprawde nie chce , bys do nich dolaczyla, bo niewarte sa ciebie.
:-(((((

Nie znasz, iksiu

nie znasz. Udowadniasz to każdym słowem.

Czesto,tak bardzo czesto

czytac, to co wypisujesz Stworku.Nie dociera do ciebie PRAWDA.Ty widzisz i nie wierzysz, co to byloby dopiero jakbys nie widziala i musiala wierzyc?Dlatego mniemam............................ze nie wierzysz w Boga, ale nawet to nie umniejsza ciebie jako czlowieka........................................................................................................................Wiec malenka.............................zamknij sie............................................................albo spij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I niwe bron tych smieci............

xxx, w kwestii pomyłek...

...czytałeś Freuda? >;)

I jeszcze na jedno pytanie odpowiedz mi proszę: czy człowiek, który zabija zabójcę staje się sam zabójcą, czy nie?

Na pierwsze-TAK,na drugie-OCZYWISCIE.

A tak poza pytaniami i odpowiedziami, to............................................................................................Bledne te twoje rozumowanie.Nawet filozoficznie.

Kolejna errata :-(((((

Po wyrazie "to" ma BYC "bledne" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wyrazy bliskoznaczne :

ropuszki i zabcie......................................................................... ................................. ..................

xxx

tym razem poważniej. To do ciebie nie dociera prawda. I nie tylko dlatego, że nie chcesz jej zobaczyć. Nie masz szansy jej zobaczyć. Bo jesteś za daleko. Oceniasz ludzi nie znając ich, opierając się przede wszytkim na czyimś zdaniu, a zdanie tego kogoś jest tak subiektywne (lubię-go-bo-spełnia-jakieś-tam-moje-potrzeby-lub-bo-jest-do-mnie-podobny) jak to tylko możliwe. tym samym sprowadzasz się do roli jego narzędzia. Nie zostawiasz sobie ani jemu marginesu na błąd, a tym samym twierdzisz, że jesteście nieomylni. Nazywasz ludzi pseudobożkami sam postępując w sposób zasługujący by to ciebie tak nazwać.
Wchodzisz tu depcząc po ludziach zabłoconymi buciorami i czego oczekujesz, że będą na to pokornie przyzwalać, bo komuś zachciało się nieudolnie odgrywać anioła sprawiedliwości? Nie, będą bronić się, odpowiadać, wyzłośliwiac, próbować deptać po tobie. Gdyby to cieie atakowano, robiłbyś dokładnie tak samo. Zreszta - jakie -byś? Robisz.
Rada jest jedna: użyj mózgu zamiast słuchać skomlenia i o ile potrafisz, przeobraź się ze świni w człowieka.

Aube,

nie powtorze ci co napisalem odnosnie twojego wpisy o moim wieku i o tym , co komu przystoi, a co nie........................................................................................................Po prostu wycieli go jak setki innych, hurtowo.Lecz zapewniam ciebie, ze nie bylo w nim krzty wulgarnosci.Ale pisanie dziesiatki razy o tym samym i mnie meczy, choc uzywam automatyczne wklajanie czasowe.A wiec nie powtorze.Nie domyslisz sie o czym napisalem, chyba ze osoby ktore wycinaly mnie napisza tobie.sama sie nie domyslisz, innymi torami chodza nasze mysli droga Aube.

tym razem moja erata

wygląda na to, że strona nie przyjmuje baaardzo długich wyrazów, a słowa łączone myślnikami bez spacji muszą być przez nią "postrzegane" jako jeden wyraz.
pełna treść nawiasu była taka: "lubię go bo spełnia jakies tam moje potrzeby lub bo jest do mnie podobny"

xxx

no to nie pisz setki razy, tylko jeden. Może zauważyłeś już, ze nieklonowane byty żyją tu dłużej. Całkiem jak w biologii...

I tak juz na sam ,zupelny,koniec.

Zapewniam cie Stworku, ze znany mi jest pan Froud i jego nastepcy. Nie wiem czy cos ci mowi okreslenie heurystyki dostepnosci?Jesli nie, napisze ci pare slow o niej................................... : to taka nieformalna regula umyslowa, na mocy ktorej ludzie wydaja sad, kierujac sie tym, jak latwo moga cos przywolac do swiadomosci..............................................................

****************************************..................................................... a przespij sie z pewnym stwierdzeniem niejakiego pana W.S. Gilberta " Rzeczy rzadko sa takimi, jakimi sie wydaja, smietanka udaje krem."Przytoczylem z pamieci.

XXX

Których następców Freuda masz na myśli? Chyba nie tego od którego on sam jeszcze za życia się odżegnywał.
Poza tym żaden mechanizm psychiczny nie zmienia faktów dotyczących na przykład Twojej szkodliwości dla tego miejsca, na ich podstawie można je tylko wyjaśnić.

xxx

wprawdzie mam ręce czerwone od brudnej roboty - właście zdarłam skórę z jakiegoś Buraka;-), ale żeby od razu mumifikacja? Myslałam raczej o zupie:-)

xxx

Cytat nr 1: ."Nie oceniam slowem innych, jesli juz to oceniam wlasnym spojrzeniem i odczuwaniem tego calego waszego swiatka"
Cytat2: "Dobry ludz z Ciebie, dobry bo mnie o tym zapewniano, a tym ktorzy zapewniali-wierze."
Nie sądzisz, że te dwa cytaty zawierają treść, która sobie nawzajem przeczy? Zdecyduj się: albo sam patrzysz, albo wierzysz.

"nie jestem tu tak zwanym "dobrym", lecz
tym kto z tych innych te "dobro" probuje nieudolnie wydobyc." Rzeczywiście, nieudolnie. Jak na razie wydobywasz tylko najgorsze rzeczy. Lub co najwyżej - nadwyrężasz cierpliwość niektórych, którym chce się jeszcze ciebie tolerować.

Ja obracam kota pyszczkiem, xxx. Nie ogonem.

xxx

wciąż czekam na odpowiedź na pytanie: czy ktoś kto zabija zabójcę sam staje się jednocześnie zabójcą?

xxx

a co ma zrobić z czosnkiem na tej... osobie?

Stworicko

pytanie nie do mnie było, ale odpowiedź brzmi TAK.

iksik

tak, skarbeńku masz jak zwyklę rację.
tylko ty masz prawo walczyć o wolność wypowiedzi w HP.
tylko ty wiesz co jest dobre a co złe, bo reszta to plebs nie dorastający ci do pięt.
tak dalej a na miejscu tego Króla wspólnymi siłami postawimy ci pomnik Nieznanego Idioty.
zbudowany oczywiście ze śmieci i odpadków, bo inaczej się nie da.
pozdrawiam jak zwykle-radośnie.

Stworek

Z prawnego p-tu widzenia zabójstwo jest nazwą czynu (niedozwolonego/ przestępczego) . Człowiek jego dokonujący jest zabójcą, niezależnie od warunków i obowiązujących norm moralnych / etycznych .
-----------------------------------------------------------
Istnieją bardziej kłopotliwe przypadki , choćby :
1) 2 wspólników prowadzi firmę,
2) jeden z nich pozoruje swoje zabójstwo dokonane
niby przez 2-go i znika z pieniędzmi
3) 2 zostaje skazany za zabójstwo i odbywa karę
więzienia
4) po wyjściu, gdzieś przypadkowo spotyka tego
pierwszego i z wściekłośći za krzywdę jakiej doznał
zabija -całkiem na śmierć-.
5) i zostaje aresztowany za zabójstwo
.........................................................................................
Jaki wydałabyś wyrok ???

Trufliczko

Tak, zgadzam się. W ten sposób brzmi odpowiedź normalnego człowieka. Ciekawam bardzo zdania xxx w tej kwestii.

At, nie wiem...

...może dodałabym lata odsiadki za przekręt i zabójstwo, odjęła to ile już odsiedział i wpakowała do więzienia na brakującą część odsiadki. Czyli można powiedzieć, że odsiadywałby wyroki odwrotnie, niż miały miejsce popełniane czyny: najpierw za zabójstwo, potem za przekręt. Tylko że wyrok za zabójstwo w obydwu sytuacjach byłby pewnie byłby inny, ze względu na odmienne okoliczności....
Jaki kompletny laik w kwestiach sądowniczo-prawnych, nie wiem, czy ma ot sens...
A jaki wyrok zapadł, o ile opisywałeś sytuację z życia wziętą?

Gdyby ....

ktoś miał ochotę spróbować pysznych czekoladek to zapraszam w piątek i sobotę do makro w Gdańsku, staję tam na promocji Lindta.

Slepa jestes.Ale to,ze slepa

i stronnicza jestes tak bardzo czesto, to wiem.Co co raz bardziej napawa smutkiem.Bo oczy moje sa szeroko otwarte i dusza moja rowniez.Wszystko jak ma dloni .Wszystko.Stworku.
Napisalem to rowniez odnosnie twoich wyrzutow, ze nie odpowiadam ci na pytania!
Odpowiedzialem od razu! W dwoch wpisach z godziny 3.41 i 3.44!
Tak, przez taka slepote krzywdzi sie ludzi.............................
To nie ja pierwszy uzylem sformulowania:czytajcie uwaznie, czujcie (czy cos podobnego)!!!!!I caly czas jest to aktualne, bo wy widzicie tylko to, co sami chcecie!A wiec powtorze : CZYTAJCIE DO CHOLERY I TO CZYTAJCIE NIE TYLKO NIE WIDZACYMI OCZAMI!

zwierzu.Cos pomyliles robaczku.

Szkodliwosc-TAK, ale dla takich jak np. ty.Pa.

Stworek.

Dodam ci na rozjasnienie zdanko : i ten zarzut twoj napisany o 09.55 jest absurdalny.Ty nawet nie wiesz o kim pisalem, nie o tobie ! Cytat drugi odnosil sie do Plagiata slepcu.Jak ty czytasz?Jak? Ja wiem jak, lecz nie bede sto razy powtarzal tego samego!

I Ps.

Nie jest tez sprzecznoscia to, co napisalem.Bo nadal ja sam odbieram tych ludzi.To moj rozum i moja wewnetrzna cecha daje rozpoznac, kto klamie i kto mowi prawde.Oczywiscie nie zawsze tak jest do konca.Ale nie zawodze sie na tym zbyt czesto.A wiec to ja oceniam swoimi odczuciami, a nie li tylko tych, ktorzy mi o czyms opowiadaja.Tyle.

I nie bede

za[elnial waszych czasem plytkich odczuc, takich jak ciuekawosc.Pa.

kstk

Tak, sam odpowiedziales sobie na pytania.Byl to ton cyniczny, lecz wlasnie to jest prawda.Tylko, ze ty smieciu uogolniasz, a ja wyraznie napisalem gdzie granica kloacznych ludzikow.Widac to po wypowiedziach.Wracaj do smrodliwej egzystencji.Pa.

wicherek.

Co ma zrobic czosnek?W podaniach ludowych zawarto jego dzialanie..............................................................

truflicka

Pytanie nie do ciebie bylo.Masz racje.Lecz i ja na nie odpowiedzialem jednoznacznie.Bez zadnej watpliwosci.Mam nadzieje, ze ty zauwazylas-es.

Wychodze.

Musze wnusi zrobic podwieczorek.Szybciej dzis, poniewaz jutro rano Biedulka moja rano wstaje.Wyjezdzaja.

xxx

ok, odpowiedziales na pytanie o zabojcy. Teraz odpowiedz na inne pytanie: czy czlowiek, ktory okrada zlodzieja sam staje sie zlodziejem?

Moj zarzut z godziny 9.55 nie jest absurdalny. Poniewaz nie jest wazne o kim pisales. Ani jak. Wazne jest to, na czym sie opierales wydajac ta, a nie inna ocene. A tym czyms jest zdanie innych osob. Oraz to, czy ktos ci wdepnie na ego. I nie ma w tym niczego obiektywnego, a ty na takiej podstawie chcesz kogos "karac". I co jeszcze smieszniejsze, nazywasz to sprawiedliwoscia.
Przeczytalam dzis artykul, w ktorym znajdowal sie fragment jak ulal pasujacy do twojego tutaj zachowania:
"...„O tym, kto jest Żydem, ja decyduję” - oznajmił swego czasu Goering. Jest pewien gatunek ludzi, ożywionych poczuciem misji graniczącym z manią prześladowczą, którzy na podobnej zasadzie uzurpują sobie prawo orzekania, i to bez prawa do apelacji, kto jest antysemitą. Przy czym stosowane kryteria pozostają tajemnicą nawet dla nich samych. Antysemityzmem może być stwierdzenie, że izraelscy koszykarze przegrali mecz zasłużenie, że pani Rottenberg zmarnowała publiczne pieniądze, albo że Trocki naprawdę nazywał się Bronstein.... "
Co prawda tutaj (w HP) nie chodzi o Zydow, czy antysemityzm, ale mechanizm jest ten sam.
(oczywiscie sie nie zgodzisz)

Czosnek?

To dobry sposob na milosc.
"Tato: ► Słyszałeś, że Lola ma narzeczonego...?

Brat: ► Phi, ja miałem grypę. Przeszło. Jej też przejdzie, musi jeść czosnek, dużo czosnku! "
;)

iksik

jak zwykle masz rację.
tylko różnimy się tym, że moja szyja wystaje z gówna, twoja już nie.
pozdrawiam z bugotem.

Stworek.Nieprawda do cholery.

Bo o tym, kto jest smieciem.Nie ja decyduje.O tym decydujecie sie wy juz w czasie pisania swoich postow.Taka mala subtelna roznica.Jest tutaj pare osob, ktore by nie skrzywdzily tych, ktorzy na to nie zasluguja.A dlaczego nie zasluguja? To wlasnie tkwi w tych osobach.To rozwazania mentalne .Wewnetrzne.I albo to ktos czuje i rozumie, albo tez nie.Nic na to nie poradze ani ja, ani tym bardziej ty!
I jeszcze napisze cos co musze!-starasz sie dawac caly czas przyklady ekstermalnie zniewazajace moja osobe!Tym bardziej mnie dotknelas, bo NIGDY nie bylem antysemita, ani nie mialem i nie mam nic przeciwko zadnemu narodowi, ani kolorowi skory.Tak, dotknelo mnie to.I powiem ci jeszcze-ze wlasnie takie wypowiedzi.takie uladnine sa najgorsze.Takie bezmyslne jak twoja.A moze to robisz-robicie specjalnie?Nie zdziwilbym sie po tym, co tutaj wyczytalem!

Tak smieciu,

masz racje kostek.Twoja szyja wystaje z gowna, moja wciaz walczy by w nim nie utonac.I niedlugo utopicie wszystko w tej swojej kloace :-(

xxx

nie wiem, czy to widzę, bo nie widzę, ale może tylko dlatego, że cała hyde parkowa awantura nie za bardzo mnie interesuje :)

odpowiadam Stworiczce, "bo tak", nie ma to związku z nikim innym, zwykła, wrzucona do konkretnej osoby, poza hyde parkowym kontekstem wypowiedź.

mogę nawet Cię pozdrowić, znaj serce ;)

xxx

do jasnej ciasnej, a gdzie ja napisalam, ze ty antysemita jestes? Chodzi o mechanizm i tylko o mechanizm. Nie dosc jasno to wyrazilam? Nie mam pojecia o twoim semityzmie lub antysemityzmie, niby skad mam wiedziec? Twierdzisz ze nie jestes antysemita, ok, wierze ci. Przeciez nie o tym rozmawiamy.

Po drugie: "Bo o tym, kto jest smieciem.Nie ja decyduje.O tym decydujecie sie wy juz w czasie pisania swoich postow" Chryste Panie, czlowieku. To znaczy, ze ty w i e s z od razu, kto zasluguje na potepienie, a kto nie. Ze jestes nieomylny. A jesli ktos mialby np. koszmarny dzien, wszedlby na HP i napisal: "pieprzcie sie wszyscy"... bo bylby zly, rozzalony i wsiekly na caly swiat.... tak bywa czasami. Z kazdym, to bardzo ludzkie.I przechodzi. I czesto ma niewiele wspolnego z prawdziwym charakterem osoby....I niekoniecznie znaczy, ze sie wszystkich naokolo nienawidzi i nic tylko noz w plecy w ciemnym zaulku.
Wiesz, co staram sie wyrazic? Ze latwo sie pomylic, zwlaszcza w sieci. I ze kogo TY uznasz za smiecia i kogo TY zaatakujesz, za to odpowiadasz tylko i wylacznie TY.
I ze w tej chwili TY wyrzadziles o wiele wiecej szkody, niz ktokolwiek, z kim probujesz walczyc. I tylko TY za to odpowiadasz.

xxx

"CZYTAJCIE DO CHOLERY I TO CZYTAJCIE NIE TYLKO NIE WIDZACYMI OCZAMI!" tak a propo tego niby antysemityzmu
Ty żałosny zaślepiony swoją pseudomoralnością intelektualnie skostniały hipokryto.

xxx

ponoć za 7 kg można było kupić niewolnika. kogo mi sprzedasz?:-)

Agentko

kuszaca propozycja, skusilas juz Mikiego? czy w trosce o jego zdrowie ani mru mru;-)

Na marginesie dyskusji...

Zabicie człowieka jest zawsze zabójstwem bez względu na to, kto jest jego ofiarą. I to nie tylko z prawnego punktu widzenia, ale także w świetle powszechnie akceptowanych w społeczeństwie norm nie będących normami prawa stanowionego. Nawet wówczas, gdy obowiązujące prawo nie kwalifikuje danego przypadku jako zabójstwa. Nasuwają mi się dwa przykłady... W wojsku karę śmierci wykonuje pluton egzekucyjny – instytucja z pozoru mało racjonalna – w rozstrzelaniu jednej osoby uczestniczy zgodnie z procedurą kilkudziesięciu żołnierzy, z reguły wyłanianych w drodze losowania, strzela się z dużej odległości, zużywając co najmniej kilkadziesiąt sztuk amunicji – niekiedy część amunicji jest ostra, część nie. W USA, zgodnie z prawem większości stanów, w których dopuszcza się wykonywanie kary śmierci, uruchomienie urządzenia powodującego zejście śmiertelne skazanego – bez względu na to, czy jest to krzesło elektryczne, komora gazowa, czy też kroplówka z odpowiednim roztworem – wymaga współdziałania kilku osób, polegającego na jednoczesnym naciśnięciu przycisków, z których tylko jeden – nie wiadomo który – jest właściwy. W konsekwencji nie wiadomo też dokładnie, kto jest katem. W obu opisanych przypadkach pozbawienie człowieka życia jest w pełni usankcjonowane w świetle prawa pozytywnego – nie stanowi przestępstwa. Ale formy, w jakich to następuje, zmierzające do osłabienia, zatarcia lub ukrycia związku przyczynowego między działaniem kata a śmiercią skazańca wskazują, że NIE mamy do czynienia z postępowaniem NEUTRALNYM z punktu widzenia norm pozaprawnych, mniejsza z tym, jakich i gdzie mających swe źródło. W przeciwnym razie – po co byłaby ta maskarada ?

....

Michael Kamen nie żyje 2003-11-19
MICHEAL KAMEN nie żyje. Jeden z najsłynniejszych kompozytorów, dyrygentów i aranżerów zmarł rankiem, 18 listopada. Artysta od 1996 roku cierpiał na stwardnienie rozsiane. Miał 55 lat.

Twórczość KAMENA była niezwykle różnorodna i rozległa. To właśnie on odpowiedzialny był za muzykę do filmów z serii 'Szklana pułapka', czy 'Zabójcza broń'. Stworzył także oprawę muzyczną do 'Brazil', 'Nieśmiertelnego', 'Robin Hooda. Księcia złodziei', '101 Dalmateńczyków', 'X-Mana' oraz serialu 'Kompania braci'.

MICHAEL KAMEN zasłynął także dzięki kolaboracji z artystami popowymi i rockowymi. Pracował przy płytach 'Diamond Dogs' DAVIDA BOWIE, 'The Wall' – PINK FLOYD, czy 'S&M' METALLIKI. Ponadto współpracował z QUEEN, KISS, BRYANEM ADAMSEM, RODEM STEWARTEM, czy ERIKIEM CLAPTONEM. On też jest autorem znakomitej symfonicznej aranżacji do 'Dream On' AEROSMITH Z 1993 roku oraz współkompozytorem 'It's Probably Me' STINGA i ERIKA CLAPTONA tematu z 'Zabójczej broni III'.

Stworek

:-)
grypa nie przeszła, chłop nie uciekł, na dodatek sam się rozłożył;)
to chyba była zaczarowana cuchnąca róża;)

zgadza sie

chodzi o zatarcie poczucia winy. O nadanie nadziei - a moze to jednak nie ja... glupie, z mojego punktu widzenia. Tchorzostwo. Jersli przystepuje sie do aktu, bierze sie na siebie pelna odpowiedzialnosc.

Bilbo

a wiesz, ze Jacek Kaczmarski walczy z choroba nowotworowa i to wlasnie ta choroba uniemozliwila mu ostatnimi czasy spiewanie?
Smutne bardzo.

natchniety basniami Stworek...

oglasza turniej na Najodwazniejsza Ksiezniczke. Chodzi o to, zeby pocalowac Ropucha, czyniac z niego Ksiecia. A przynajmniej dac szanse magii. Jakies kandydatury?

Stworek

O ile pamiętam Jacek to chyba już z rok walczy - jak na razie wygrywa :)
... Ja chcę być księżniczką :))

I found Nemo!

:>

Stworku...

pozdrów uja...

marchewkowe

ups...chyba znalazłam Nemo w niedzielę...

Bilbo

to to dalej, waćpanna, duuuzi całus dla Iksa.

:)

trojmiasto odpowiedzcie

Stworku,

masz wiadomość na gg,
ciepło pozdrawiam,

Stworek

eeeee ..... o co chodzi ??? eee ... iksik ? eeee nic nie wiem :))
może że ogóle tego nie czytam ? hmm ...

plgiat

hu hu!

....

szkoda że mnie nie było w Krewetce ...

Inne tematy z forum

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Domki letniskowe w dobrej cenie (19 odpowiedzi)

Witam. Już się rozglądam za miejscem na przyszłe wakacje i na myśli mamk jakieś fajne i duże...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...