Alkohol

jak często się u Was pije? piątek świątek i niedziela? każdy weekend to zakrapiana impreza? na każde odwiedziny wujka, sąsiadów czy znajomych trzeba zrobić flaszkę? jak u Was a jak u Waszych rodziców?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Alkohol

Pije się bez przerwy a w święta takie jak Wigilia czy Wielkanoc to kilka razy dziennie. Ciągle i zawsze, trzeba pić i nie przestawać. Kto nie pije ten donosi!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

nawet na chrzciny czy na rocznicę śmierci. flaszka jedna, flaszka druga i co - z tatusiem się nie napijesz?

W mojej rodzinie w żadne święta nie było mowy o alkoholu. a co do weekendów to różnie bywa. wiadomo, że % poprawiają humor ale kobietki uważajcie bo wieczorne % odkładają się w sadełku :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja piję raz, dwa w miesiącu, mam 30 lat, ale za studenta przez kilka lat to praktycznie codzinnie

Piję jeśli mam na to ochotę i dobre towarzystwo przy sobie. Lecz często to się nie zdarza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A u mnie rożnie. Jak sie nam chce. Ale Wigilia, Chrzciny, I Komunia, kolejne urodziny dziecka - nie mam mowy

zgadzam się, zreszta uważam że żadne uroczystości dziecinne nie powinny byc zakrapiane - bo świętuje się dziecka dzień a skoro ono nie pije to powinno się to uszanowac. (mówię tu o małoletnim dziecku, a nie o nastolatkach)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie w domu pije się tylko na jakieś ważne okazje dla nas np. urodziny, imieniny itp. Oczywiście wszystko w granicach.

Na święta jest u nas zakaz picia alkoholu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmierzam do tego czy alkohol w PL to faktycznie problem.
nie tylko kierowców na podwójnym gazie.
nie tylko szefuńciów na ławkach.

ale gdzie jest granica - czy flaszka co tydzień z rodziną lub znajomymi z okazją lub bez - tylko w takie dni, gdy następnego nie idzie się do pracy to przesada Waszym zdaniem?

matko flaszka na tydzień ?? przesada, jakby nie mozna przy herbacie posiedziec
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

W piątek i sobotę wypijamy wieczorem z mężem po dwa drinki (i już flaszka idzie) lub piwo. W tygodniu pracy nie pijemy bo jeździmy. Nie wydaje mi się, że to dużo.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak pracowalam w restauracji w gdańsku to wypełnialismy co jakiś czas anonimową ankiete na temat picia i jak było ze raz w tygodniu to jest problem z alkoholem i ze to jest duzo, ja też tak uważam, alkohol jest dodatkiem milego spedzania czasu raz na jakis czas a nie wyznacznikiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> jakby nie mozna przy herbacie posiedziec
a można? jak się język nie rozwiązuje to do wieczora jest nudno...

jak często macie gości/wychodzicie? co tydzień?

matko , czy tak ciężko zrozumiec że nie każdy potrzebuje alkoholu by miło spędzic czas ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U mnie pije się okazjonalnie dobry alkohol

> czy tak ciężko zrozumiec że nie każdy potrzebuje alkoholu

doświadczenia w domu mam takie, że nie mogę sobie tego wyobrazić.

to smutne masz doświadczenia - ja wręcz odwrotne

Piwko albo 2, jakieś winko w tygodniu(do obiadu, filmu lub tak po prostu) w weekend czasem na ostro a czasami na trzeźwo. W święta niestety pojawiają się % na stole...Nie nie uważam że mam problem :)

A ja sobie piwko codziennie chlapne po robocie. Baaardzo lubię...

Inne tematy z forum

Zmarszczki na czole (131 odpowiedzi)

Mam okropne zmarszczki na czole. Doradzicie jak się ich pozbyć?

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (58 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

Nie dochodzę (9 odpowiedzi)

Witam. Mam problem. Od pewnego czasu współżyje z partnerem. Uprawiamy seks dość często, ale ja...