Amatorska jazda szosowa - Rumia/okolice

Temat dostępny też na forum: Rumia
Poszukiwana osoba, osoby do wspólnej, light'owej jazdy szosowej z Rumi i okolic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Amatorska jazda szosowa - Rumia/okolice

witam, jakie dystanse, średnia i ukształtowanie terenu?

z Rumi, ale dokąd ?

Cześć, dystanse po 20 - 30 km na początek ( jak bez szaleństwa to i więcej) ,prędkość bez szału, pętle w okolicach Rumia, troszkę wzniesień ale generalnie raczej płasko. To początek z czasem dalsze wycieczki, szybsze tempo ale nadal bez ścigania. Amatorka dla przyjemności z jazdy, odwiedzania nowych miejsc, nabranie kondycji oraz zrzucanie/utrzymywanie wagi. Na razie mam treningową pętlę Rumia---Kazimierz---Cmentarz- Obłuże ( zjazd)--Chylonia-wzdłuż wewnętrznej--Rumia Janowo--Rumia. Mile widziane pomysły.

mi pasuje

Hej szosa ! Myślę że aura jeszcze niezbyt sprzyja, planuję wystartować w marcu/kwietniu. Odezwij się tutaj pod koniec marca - dogramy szczegóły!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to może już w tą niedzielę ? Ja tez szukam ludzi do jazdy, ale jestem w Chwarznie, mogę jednak dojechać do Rumii. W sumie tutaj tez są dosyć fajne trasy, np Koleczkowo, Bojano. Kielno. Ja jezdze na szosowym juz 11 lat, ale głównie to robilam poza Polską. W grupach, indywidualnie, tez brałam udział w wyscigach (nie w Polsce). Ale teraz to już o wiele wolniej, nie chce mi sie tak forsować no I jest fajniej tak dla relaksu.

witam,
chętnie przyłączę się do grupy , mieszkam od niedawna w rumii, poproszę o info na maila kkll04@interia.pl dziekuje,

Z tego co mi wiadomo na szosie mozna w weekendy posmigac:
- na rondzie w Chwaszczynie o 9:00 można się podłączyć,
- rondo Castorama (Osowa) godzina 11:00

Raz na jakiś czas wypady szosowe organizuje sklep Zdrowy Rower (Gdynia Witomino) można ich odszukać na FB. (trasy kolo 100km)

Ja osobiscie preferuje trasy >50km (weekendy) tempo ~30km/h.
Startuje z Karwin czasami Chwaszczyna, Witomina itp te okolice

jak był by ktoś zainteresowany to pisac daniel33w@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...