Czy ktoś odbiera tv na zwykłej antenie pokojowej? U mnie jest tak, że jednego dnia odbiera ok a za kilka dni odbiera tylko programy TVP. Nie odbiera ani Polsatu ani TVN.
odbieram na pokojowej, mała antena stojąca ( na taśmie dwustronnej ) na TV. Kilka cm dalej totalny brak sygnału i czarny ekran, a w tym punkcie nawet piksele się nie robią i nie zawiesza się obraz. Poszukaj zasięgu.
U mnie też tak było i z tego co czytam na forum u innych także. Często odbierały tylko TVP-y lub TVN-y/Polsaty. Rzadko wszystkie na raz. Wywal antenę na zewnątrz budynku. Najlepiej tak, by "widziała" maszt w Chwaszczynie. Ja tak zrobiłem i problem zniknął.
Bardzo podziwiam każdego kto kupił nowe mieszkanie czy dom i nie wpadł na to, że może będzie chciał kiedyś oglądać TV. Wykończył sobie mieszkanie pięknie, gładzie cuda wianki ale już żeby wpaść na pomysł pociągnąć sobie kabel do anteny i do pokoju to już trudne i teraz trzeba ciągać kable po pokojach albo walczyć z badziewnymi antenami pokojowymi.
Ja mam antenę pokojową na strychu postawioną, do każdego pokoju po 2 kable RTV i splitter od anteny i działa na 100% dla MUX 35 (Polsat, TVN), 37 (dziwne kanały) i 48 (TVP). Oczywiście mam też 5 kabli na komin wyprowadzone ze strychu, 1 dla naziemnej i 4 dla quad konwertera, żeby mieć 2 multiroomy z nagrywarką - powiedzcie czy dobrze myślę?
Najlepiej! To samo mam po 2 przewody na pokój + wyjście sat na zewnątrz, wszystko spotyka się w domu przygotowane pod multiswitch. Wszystko zrobione jeszcze na etapie kładzenia instalacji w dodatku przed developera bo tam im zleciłem i tak zrobili.
Z tunerami DVBT tak jest :) Trochę zabawy ale jak już znajdzie się odpowiednie miejsce to odbiera picuś glancuś :) Polecam poeksperymentować z ukierunkowaniem antenki no i nie zawsze to daje gwarancje odbioru to jest tak jak z telefonią komórkową :)
Idealne to te z wyjsciem na wielomodowy swiatlowod. Koncentryki i coaxiale to stara technologia obecnie da sie jednym wielomodem muscic do 10 satelit w hd i nieskaczenie wiele tv naziemnej. Rozwiazuje to problemy tych pajeczyn antenowych