Aquaerobic

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny czy któras może chodziła na ten aerobic w wodzie ? czy jest on bardziej skuteczny niz zwykły ?
będe wdzięczna za opinie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Aquaerobic

Widywałam ćwiczące aquaerobic jak chodziłam na basen. W szatni słyszałam, że skuteczne, ale ja bym tego nie mogła ćwiczyć. Umierałam ze śmiechu, jak widziałam te panie w czepkach wychlupujące całą wodę z basenu w takt muzyki. Jakbym sama miała tak chlopać, to ze śmiechu bym się chyba utopiła.

W dodatku panie były raczej w wieku balzakowskim i figury miały raczej wielorybie niż syrenie, więc ćwiczenia były dostosowywane do ich możliwości. Jak na mój gust - strasznie lajtowe.

Wbrew pozorom ćwiczenia nie są takie "lajtowe" - w wodzie owszem, człowiek nie odczuwa ich tak bardzo, ale po zajęciach czuje się niezły wycisk.
Super sprawa :-)
A tak poza tym, to chwała paniom w wieku balzakowskim, że bez zażenowania chodzą na basen i pracują nad sobą - wstydzić się raczej powinny te panienki, które się z nich śmieją. Świadczy to jedynie o głupocie owych panienek i ich ograniczonym światopoglądzie. Życzę im tylko na starość wielorybich kształtów i wytykania palcami ;-)

Konwaliowa, czytaj ze zrozumieniem. Ale chyba za wiele wymagam od Ciebie...

ja tam mogę się chlapac i w kapeluszu kowbojskim byleby efekty były ;)

Ja uważam, że ona świetnie sprawdzają się w przypadku osób ,,przy kości", dla których tradycyjny aerobik to zbyt duży wysiłek.

a ja codzilam na aqua - i wcale nie byly tam panie tylko przy przy kosci. Owszem, wyglada to pociesznie ale wierzcie mi ze naprawde mozna sie zasapac jak trafi sie na solidna instruktorke (moja taka byla, ale widzialam cwiczace grupy z innymi instruktorkami i bylo to tylko takie hop hop plusk, malo intensywne). Efekty takich cwiczen widac dosc szybko, moim zdaniem nawet szybciej niz po zwyklym aerobiku. Jak mi czas po porodzie pozwoli to na pewno znow bede chodzic

micka a gdzie chodziłaś??

na basen na chelmie

ech za daleko ....dzieki :)

na Karwinach tez jest :) może lepiej przypasuje

We Wrzeszczu najlepiej będzie pasować ;)

na chelmie?? a ile to kosztuje? mam przez ulice zeby sie zapytac... ale coz. aha, no i w jakich godzinach?

Na Chełmie na basenie MOSIR-u przy ul. Chałubińskiego. A we Wrzeszczu np na Wajdeloty na pływalni Milo. Na Chełmie aqua aerobic jest mniej więcej od godziny 17 co 45 minut. Tyle, że warto się zastanowić do jakiego instruktora pójść. Tam wynajmują basen różne firmy i z przykrością muszę stwierdzić, że niektóre instruktorki nie mają pojęcia co robią!!!
Dobrze prowadzony aqua aerobic jest rewelacyjny, przynosi niesamowite rezultaty i sprawia mnóstwo frajdy. Wiem co mówię, bo fitness (w tym aqua aerobic) to mój zawód. Jeśli instruktorka każe stać w wodzie do pasa i wymachiwać rękoma w powietrzu, to zwiewajcie od niej natychmiast, bo takie ćwiczenia raz - nie mają sensu, a dwa - szkodzą na kręgosłup.

ja chodzilam na aqua prowadzony przez "super linie" - musze powiedziec ze instruktorka dawala nam czasem niezly wycisk :) polecam

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (33 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

księgowa?? czy warto? (40 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

ekspres dolce gusto-krups - warto? (42 odpowiedzi)

ma ktos to cudo ? jaka kawka wychodzi?