Arabela

Temat dostępny też na forum: Arabela
Opinie do spektaklu: Arabela.
Arabela
na podstawie serialu telewizyjnego "Arabela"

Czy pamiętacie kultowy serial, który w zabawny sposób łączył świat baśniowych fantazji z realiami socjalistycznej Czechosłowacji? Przeniesienia na scenę jednej z najpopularniejszych produkcji telewizyjnych dla dzieci z przełomu lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych, która zdobyła rzesze widzów na całym świecie, podjął się zespół ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zepsujcie tego

Brawo,wreszcie coś dla młodego widza,serial był przezabawny uwielbiałam go/teraz mam 40 -chę/.
Liczę na dobrą zabawę!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

a będą Blekota,Pekota i Mekota???
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

będą

zapraszam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Blekota i Mlekota

Pewnie, ze tak! Beda!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

od ilu lat ten spektakl?

Czy ktos moze wie czy jest sens przychodzic z 6 i 9 latkiem? Z jednej strony moze im sie podobac ale zastanawiam sie czy w ogoe zrozumieja o co chodzi..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam

Warto zabrać dzieci, bo nawet jeżeli nie do końca zrozumieją to bardzo im się spodoba, stroje i scenografia świetna i śmieszne momenty :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto

Byliśmy wczoraj całą rodzinką. Chłopcy w wieku 10 i 7 lat. Starszy bardzo rozbawiony, młodszy oczarowany magia teatru. My dorośli tez świetnie się bawiliśmy. Polegam bardzo.

Niezła zabawa

Nareszcie spektakl do obejrzenia, bez oszczędzania na scenografii i kostiumach.Udana adaptacja,dobra obsada, świetnie zagrane, jednym słowem, warto obejrzeć.Byłam, nieźle się ubawiłam, polecam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie udane przedstawienie

Spektakl z założenia jest familijny, ale zbyt małe dzieci niewiele zrozumieją z dwuznaczności niektorych tekstów, no i nie wyłapią wszystkich "smaczków".A zabawa jest przednia:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

po prostu świetne przedstawienie dla całej rodziny !

piękne przedstawienie. doskonałe teksty - i dla dzieci i smaczki dla dorosłych. bardzo dowcipne. Fantastyczne kostiumy, obraz wiec i piękny i spójny. Scenografia z rozmachem. duża bardzo dynamika. Wspolczesne akcenty multimedialne. NA prawde doskonala zabawa dla calej rodziny. Wyraźne postaci !Moze wymaga dopracowania troche technicznego, swiatlo i dźwięk - ale to szczegół. BARDZO
polecam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fantastyczny spektakl !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzieciom podobała się bardzo sztuczka z psem - Gerdą

Byłem z całą rodziną dziś na przedstawieniu. Mnóstwo śmiechu. Zgrał też prześliczny jamniczek - Gerda (mieliśmy okazję poznać osobiście). Dzieci oszalały. Piesek pojawił się w dwóch scenach. Świetna rola Rumburaka, Xeni oraz Wilibalda. Bogate stroje, wartka akcja. Nie siedźcie w domu - wybierzcie się z dzieciakami na Arabelę. Dobry humor gwarantowany. Naprawdę polecam. Rodzice też nie będą się nudzić.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

jamniczek genialny :)

SUPER

Wilibald był boski. Inni oczywiście też.

opinia

Wczoraj byłam z synem (5,5l), niestety chyba trochę za mały bo dłużyło mu się (spektakl trwał ok 2,5h). W mojej ocenie fajny, kolorowy, nowoczesny ale trochę nie dopracowany technicznie i muzycznie-piosenki jakoś tak nie wyraźnie zaśpiewane i słabe, nagłośnienie też nie za dobre albo za głośno albo za cicho. Np. byłam z dzieckiem np. na Piękna i Bestia w T.Muzycznym, to mimo że spektakl również bardzo długi to siedział i oglądał z otwartą buzią i nie pytał się 'kiedy do domu'. W skali od 1-5 dałabym 4.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

SUPER Polecam!

Spektakl dla dzieci i dorosłych. Ekstra, chociaż czasem aż za bardzo wyluzowany, ale bardzo dowcipny! Dawno się tak nie ubawiłam. Polecam!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

liczyłam na więcej

Bardzo podobaą mi sie scenografia, byłam z dziećmi z pierwszej klasy, co chwila mi mówiły, el to brzydkie słowo... cóż miałam im powiedzieć... dlatego mogę tylko powiedzieć, że liczyłam na więcej i bardziej tekstowo dopracowane przedstawienie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Znakomity spektakl

Byłam wczoraj z córeczką (6 lat) była zachwycona i bardzo się zdziwiła jak szybko mineły te dwie godziny ! To była jej pierwsza wizyta w duzym teatrze, regularnie chodzimy do miniatury. Jednak już wiemy że nie ostatnia. wszystko na najwyższym poziomie-scenegrofia, stroje, aktorzy ! Serdecznie polecamy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia ma Sreka a Gdańsk ma Arabele

Byłam na przedstawieniu 6 czerwca. Pozdrawiamy Panią Czarownicę- ja i moja 3 letnia córka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre przedstawienie

Byłam z 6-latką i naprawdę jej sie podobało. Jedyny minus to zbyt długie przedstawienie. Natomiast świetna scenografia i rewelacyjna muzyka. Ogólnie spektakl na 4 z plusem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

bilety do sprzedania

Mam do sprzedania dwa bilety na przedstawienie "Arabela" w niedzielę 30.09. na godzinę 16:00. Cena do uzgodnienia. kontakt pod numerem 694 575 878

BILETY SPRZEDAM !

Mam do sprzedania dwa bilety na przedstawienie "Arabela" w niedzielę 30.10. na godzinę 16:00. Cena do uzgodnienia. kontakt pod numerem 694 575 878

TO TEATR DLA DOROSŁYCH

Dzieci mają swój teatr Miniatura.Tu jest teatr dla dorosłych
i dorośłi chcą oglądać spektakle dla dorosłych.

A brakuje ostatnio dobrych spektakli przy takim wspaniałym zespole
aktorskim który ma ogromny potencjał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Kiedy świat baśni wywraca się i staje na głowie

"Arabela" w Teatrze Wybrzeże w Gdańsku jest sympatyczną i niezwykle widowiskową baśnią opowiadającą o zawikłanych perypetiach dynamicznie się zmieniających postaci i rozlicznych stworów okrytych płaszczem, który umożliwia poruszanie się w przestrzeni i w czasie; przyobleczonych w czarodziejskie pierścienie mające moc czynienia cudów. Widzowie teatralni napotkają też w tej baśni krwawe egzekucje, które na całe szczęście nie dochodzą do skutku, więzienne klatki spowite w wydobywający się z nich dym, przewracające się dostojne klasyczne kolumny; będą naocznymi świadkami wielu jeszcze innych wielce osobliwych zdarzeń i okoliczności przekształcającej się i wywracającej się wprost na naszych oczach baśniowej rzeczywistości, w której - tak jak i w codziennym naszym życiu - różnorodne frakcje i polityczne ugrupowania koniecznie chcą za wszelką cenę zawładnąć umysłami i postawami rozmaitych osób i społecznych stowarzyszeń. W tym też sensie teatralna "Arabela" ma w moim przekonaniu daleko idący w swoich eksperymentalnych dokonaniach wydźwięk polityczno-społeczny i poniekąd także, a nawet na pewno odcień obyczajowy, a przez to również i kulturotwórczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję!!

W końcu spektakl, na który mogę "ściągnąć" rodzinę przyjezdną, z dumą i radością, że mamy taką produkcję w Gdańsku! Do ej pory kupowałam bilety dla chrześniaków tylko w Muzycznym, dziś wyuszłam z teatru bardzo zadowolona. Świetna sztuka, barwne kostiumy, fajny pomysł na etiudę filmową, dzieci były zachwycone!! Bajka, która nadąża za tym, co w kinie, w grach itp. bardzo dziękuję, dawno nie byłam tak zadowolona, że kulturę mam w Gdańsku na wyciągnięcie ręki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

TO NIEPOROZUMIENIE

Jest teatr dla dzieci Miniatura bardzo dobry i tam powinny dzieci chodzic
na spektakle.Teatr Wybrzeże musi oferować sztuki dla dorosłych
na dobrym poziomie czego ostatnio niestety nie widać.
GDZIES TU JEST BŁĄD W SZTUCE.

Swietni Aktorzy , świetny teatr a repertuar do bani.
Chodzę do teatru od 45 lat , 6 lat w Łodzi a 39 lat
w Gdańsku i mówie to z całą odpowiedialnością.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Czy 3 latek da radę?

Zostaliśmy obdarowani biletami. Nie jestem pewna czy nasz 3-latek będzie zadowolony? Czy takie małe dziecko wysiedzi? Jak myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

za mały

Moim zdaniem jednak jest za mały. Spektakl jest świetny, i dla dorosłych i dla dzieci, ale jednak trochę starszych. Trwa ponad 2 godziny, sama uznałam, że mój czteroletni siostrzeniec jest troszkę za mały, a szkoda.

absolutnie polecam dla starszych dzieci

Spektakl bardzo udany, scenografia bogata i ciekawa. Jedno zastrzeżenie do muzyki, która jest zbyt głośna w stosunku do śpiewu aktorów i niestety często zupełnie zagłusza tekst, więc nie wiadomo o czym właściwie śpiewa aktor. Uwaga dla rodziców młodszych dzieci - zdecydowanie odradzam, moim zdaniem dla małych dzieci tj. tak do 5-6 lat sztuka jest zbyt długa, za dużo postaci i wątków dzieci się gubią w fabule i moim zdaniem po prostu nudzą lepsza opcja to Teatr Miniatura. Ja byłam z chłopcami w wieku 11 lat byli zachwyceni.

godziny

szkoda że godziny spektaklu nie są też wcześniejsze bardzo chętnie wybrałabym się z grupą swoich małych uczniów ... co do wieku byłam dwa lata temu z 6 latkami w teatrze muzycznym w Gdyni i mimo iż przedstawienie było długie dzieci były mega zachwycone i zainteresowane ... więc to chyba nie ma reguły ...

Bardzo dobre przedstawienie

Od dawna nie oglądałam spektaklu dla dzieci tak inteligentnie napisanego!Świetne dialogi,błyskotliwe puenty,finezyjnie ukryty dowcip również dla dorosłych.Ciekawe pomysły scenograficzne.Atrakcyjne akcenty multimedialne.Wokal dobry,choć stosunkowo słabe nagłośnienie trochę utrudnia odbiór.Ogólnie przedstawienie warte polecenia,ale raczej dla starszych dzieci.

Świetnie zagrany spektakl! Podobało się zarówno nam dorosłym jak i dzieciom. Jedyny minus to zbyt głośna muzyka, samemu uszy chciało się zatkac.

super spektakl

Moi synowie 8 i 10 lat świetnie się bawili. Komedia sytuacyjna, dowcipne dialogi.
więcej takich sztuk.

Rewelacja

Przedstawienie super,śmieszne i ciekawe !Polecam wszystkim i dorosłym i dzieciom!Moja córka zakochała się w diable!!!!!Pozdrawiamy całą obsadę i ukłony szacunku za świetnie wykonaną robotę

Spektakl na "6"

Byłam na spektaklu z dwojgiem dzieci w wieku 11 lat. Świetnie się bawiliśmy. Dowcip, gra aktorów, scenografia, dynamika i wiele innych zalet - super!!! Zdecydowanie polecam!

Super sztuka

Jestem zachwycona świetną grą aktorów! Bardzo polecam, ponieważ dawno nie było tak dobrego rodzinnego spektaklu.

Polecam :)

Gorąco polecam, byłam z klasą (2 gimnazjum) bardzo nam się spodobało, chociaż to bajka. Śmieszny spektakl, a najbardziej spodobała nam się genialna scenografia oraz kostiumy. Rola Rumburaka bardzo fajna :) Zresztą wszystko było super i bardzo śmieszne :D

Inne tematy z forum

Ciemności kryją ziemię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Ciemności kryją ziemię . CIEMNOŚCI KRYJĄ ZIEMIĘ Na podstawie powieści...

Imię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Imię . Imię Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patteliere Przekład:...

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...