Aradash

Zachęcam do zaniechania komentowania postów Aradasha z uwagi na trollowanie, notoryczne wyzwiska oraz kłótnie z innymi użytkownikami forum. Człowiek ten stawia sobie za cel wzięcie udziału w forum, by jego posty trafiły na pierwszą stronę portalu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

Re: Aradash

Wskaż proszę jedno miejsce, w którym trolowałem.

Sugerował bym również zapoznać się z definicją sarkazmu - najlepszą bronią przeciwko idiotom.
Obrażam tylko durni w odpowiedzi na ich prostackie zachowanie - i mogę to udowodnić :)

Udowodniłem Ci pisanie durnot w innym temacie i teraz nie możesz tego przełknąć? ;)
Napisz do KS i 2x10na XT zróbcie mój anty-funclub.
Kłamiesz jak jakiś psychol, stąd boisz się nawet przedstawić, mint bike. Brawo!

ps. dział rowery? serio? ;)))
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Krótkie pytanie: skąd wiesz, że autorem tego wątku jest:" mint bike"?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Bo, po pierwsze, IP się zgadza.
A po drugie to do niego napisałem +/- 'dziękuję za wbijanie mojego tematu do tabelki na stronie głównej forum' -
- sarkazmu najwyraźniej nie wychwycił - co mnie nie dziwi, jako że dla takich właśnie ludzi powstał sarkazm ;)))
Dodatkowo pomylił tabelkę gorących tematów na forum z pierwszą stroną portalu trójmiasto.pl, winszuję!

:)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

Etam, możesz co najwyżej podejrzewać, że to on. Na stronach nie jest prezentowany pełny adres ip, więc wiele osób może się bawić z tobą w kotka i myszkę :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Co miałeś z matmy w ogólniaku? Wiesz ile jest adresów IP? I jaka jest szansa, że ktoś akurat trafił by na jego adres - nawet bez końcówki i będąc w tej samej sieci?

Tak, jest to teoretycznie możliwe... ;))))
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Miałem 6-kę w ogólniaku z matmy, wiem ile IP "ukrywa" się pod "*"... i jeżeli jego provider jest jeszcze z Gdańska, to nie jest tylko teoria, że autorami wpisów mogą być różne osoby.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Lol, właśnie widzę, jaką zasłużoną szóstkę miałeś ;D
Nie liczy się * tylko właśnie wszystkie inne do klasy C włącznie, tzn widoczne... nie zrozumiesz...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ok, to mi wystarczy, kończę tę dyskusję z osobą, która nie ma pojęcia o czym pisze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ok, no to lecimy.

Niezależnie od tego, ile IP jest pod gwiazdką to nie ma najmniejszego znaczenia w tym przypadku - bo tego nie widzimy mistrzuniu :)))

Liczy się prawdopodobieństwo trafienia takich samych trzech wcześniejszych adresów, bo tylko te widzimy. To prawdopodobieństwo jest mniejsze niż 0,1% a biorąc pod uwagę, że forum rowery regularnie czyta może 50 osób z 500 000 trójmieszczan, to prawdopodobieństwo jeszcze maleje prawie do zera.

Wrzucił bym to do excela, policzył i wkleił - ale wiem, że i tak byś nie zrozumiał, tylko bym wydłużył post ~2x ;)

Powiedz nam, co takiego jesteś w stanie wyliczyć z 255 IP zakrytych gwiazdką, których nie widać? :)))))
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

Prawie miałbyś rację, gdyby na świecie istniał tylko jeden provider usług. Ale tak nie jest i tych providerów, z których korzysta klient końcowy jest wielu i każdy ma przydzieloną pulę adresów. Także odpowiadając na twoje pytanie, pod gwiazdką "kryć" się może 255 różnych adresów (oczywiście przy założeniu, ze pierwsze trzy segmenty są takie same, na podstawie tylko, których (i błędnie) oceniasz, że to jest ta sama osoba/klient).

Dziękuję za uwagę i nie musisz dziękować za oświecenie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ale stary właśnie potwierdziłeś to co ja pisałem, i jeszcze się tym chwalisz, bo nie rozumiesz :D

To teraz wejdź tu:
http://whoislookupdb.com/whois-37.47.9.255

Zastanów się co to za IP, potem jakie jest prawdopodobieństwo przy danej ilości postów na tym forum z tego IP, że to dwie różne osoby, a potem mnie ładnie przeproś :)))

Możesz jeszcze przeszukać kilka ostatnich stron w dziale rowerów pod kątem tego IP ;) Polecam w tym celu użyć google, chyba nie jest nikt na tyle tępy, żeby robić to ręcznie ;)))

Ciesze się, że mogłem Cię czegoś nauczyć ;)

Ponadto, chyba nie bardzo zrozumiałeś pytanie, stary, naucz się czytać.

"co takiego jesteś w stanie wyliczyć z 255 IP zakrytych gwiazdką?"
Twoja odpowiedź:
"pod gwiazdką "kryć" się może 255 różnych adresów"

Stary, zdałeś maturę z polskiego w ogóle? Czy jeszcze nie miałeś?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Napisałem ci czarne na białym, bo ciągle się pytasz...a jak się pytasz to pewnie nie rozumiesz i szukasz potwierdzenia u mądrzejszych od sobie.

Nie musisz dziękować....lol.

Jeszcze raz, bo nie wierzę :D

Moje pytanie:
"co takiego jesteś w stanie wyliczyć?" - wyliczyć z 255 IP zakrytych gwiazdką
255 niejawnych IP to fakt, który stwierdziłem, nie pytałem :)

Pytałem o to, CO jesteś w stanie z nich wyliczyć :)))))

Twoja odpowiedź:
"pod gwiazdką "kryć" się może 255 różnych adresów"

BUAHAHAHAHAHHAHAHA!

mistrz!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Sklejasz wyrwane z kontekstu zdania i czujesz pewnie z tego powodu jakieś pomiecenie, pewnie może jeszcze ci coś tam skapnie na krótkie spodnie (origami?)....mniejsza z tym.

Wracając do tematu, o którym nie masz dalej pojęcia...w ostatnim poście zaprzeczyłeś temu co napisałeś w pierwszym...ale to w sumie dobrze, bo czegoś się nauczyłeś.

P.S. I kup sobie wreszcie jaką maść na pryszcze, to będziesz mógł wyjść do ludzi a nie cały czas siedzisz w zagrzybionym mieszkanku i sapiesz jaki to świat jest zły i wszyscy nie ciebie polują....może ten potencjalny wypadek nie będzie wypadkiem tylko muśnięciem w przerośnięte ego.

Pisz dalej, to może będziesz miał kolejne origami.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie są wyrwane z kontekstu, to była cała Twoja wypowiedź, reszta to był komentarz.
Tak samo w moim pytaniu analfabeto.

W pierwszym poście napisałem dokładnie to samo, że jest marginalna szansa na to, że ktoś trafił by na ten konkretny adres IP nawet bez końcówki - znaczy bez gwiazdki.

Naucz się czytać.

Szkoda, że nie da się zablokować niektórych osób ;/
Szkoda, że nie jest wymagane posiadanie konta, żeby cokolwiek tu pisać ;/

Tobie też już nie odpisze, wszystko jest wyjaśnione.
Jesteś kolejnym ******** piszącym bzdury :D
I masz rację tylko w jednym, szkoda na Was czasu.

Już się nie tłumacz, marginalne to masz pojęcie o rzeczach, na temat których próbujesz pisać,...nikt ci nie wmówi, że białe jest białe.
Pisz dalej, pośmieję się jeszcze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tym razem odleciałeś na całego.
Przede wszystkim to jest ip Orange Mobile, czyli połączenie z komórki. Tego typu połączenia mają to do siebie, że ip jest przydzielany dynamicznie, więc przy każdym wpisie może być inna osoba.

Jedyna racja w tym, że na forum udziela się wąskie grono, można poznać ludzi po stylu wypowiedzi, rzadko kiedy zbiera się grupa osób chcąca komuś dowalić, najczęściej są to pojedyncze osoby.
IP jest poszlaką ale nie określa jednoznacznie osoby (dla nas, bo po logach u operatora dojdzie się bez problemu).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Jedyna racja w tym, że na forum udziela się wąskie grono"

"jedyna racja"? Przecież to jest kluczowe dla omawianego problemu, od początku pisze o prawdopodobieństwie, że jest to inna osoba, a to prawdopodobieństwo wynosi ~zero :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

"Miszczu", wiesz co to jest nat czy proxy?
Pod jednym konkretnym publicznym ip może wystepować tysiące różnych użytkowników.
Z ip, z którego głownie piszę, może pisać przynajmniej 130 000 osób!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masz rację bk, dwie ze 130 000 osób od jednego ISP wchodzi na forum i disują aradascha w odstępie jednego dnia.
Spokojnie tysiące użytkowników za NATem już walą drzwiami i oknami żeby potwierdzić, że mint bike nie wypowiadał się w niniejszym temacie!

yolo, przyjaciele :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

1) 30% oznacza, że na odległości 100 m delta H = 30m

znaczy ze długość podjazdu to sqrt(100*100+30*30) = 104,4m
sin a = 30/104,4 = 0,287356

arcsin 0.28736 = sin^(-1) 0.28736 = 16* 41' 59.888"

@Mazur
serio nigdzie nie znalazłeś 16.7* podjazdu?!

2)Maruz ma rację, mój błąd - zasugerowałem się poprzednim wpisem

nie ma takich podjazdów

http://www.altimetr.pl/najtrudniejszy-podjazd-pomorze-gdanskie.html

nie mniej jednak: nawet jadąc łostowicką pod górę zmiana biegu jak już ciężko się pedałuje skończyła się (w przuypadku roweru brata z jakiegoś marketu - do czego on nie chciał się przyznać) połamaniem tylnej przerzutki...

3) ja bym się bał coś popsuć...

może jakieś droższe napędy wytrzymują takie obciążenie...

4)obawiam się, że wyciągnąłeś błędne wnioski ;)

tylna przerzutka jest często faktycznie lepsza z tej prostej przyczyny, że jest najważniejsza ;)
i tańsza - jak wspomniałeś - od np korby...

tylko że korba do przerzutki ma się jak łódka do latania :D

tylna przerzutka np xtr kosztuje ~1600zł ;)
przednia przerzutka xtr kosztuje ~1100zł ;)
nowiutka korba xtr to koszt rzędu 1500zł ;)
Manetka XTR SL-M9000 - lewa 290zł, prawa 300zł ...

5)to kup se kasetę z plastiku ;))))))
wyjdzie taniej ;)))))))))))

tak, łańcuch KTÓRY JEST ROZCIĄGNIĘTY niszczy kasetę - ZACZYNA się to dziać po około 800-1200 km ;))))))

pierwszy z brzegu temat:
http://www.forumrowerowe.org/topic/200886-manetki-i-kaseta-jakie-wybrac/

cytat typa co ma 1700 postów 250+ reputacji:
"Manetki możesz kupić praktycznie dowolny model 3x8."

temat napisany i przypięty przez moderatora:
18566 postów
1404 rep.
cytat:
"Musicie być świadomi, że najtańsze rozwiązanie jest nie najlepszym pomysłem. NIE CHODZI o korby czy kasetę, ale o przerzutki i manetki. i o ile SHIMANO SOBIE RADZI PRZYZWOICIE to sr*m już nie stoi na wysokim poziomie"

bk, skończ waść...

6)no ;)))))))

za Twoją radą dziewczyna każdy patyk i kamyk poczuje w rękach :D

SR Suntour XCM RL - to nie jest "tani armorek" tylko przystosowany do tej klasy roweru i spokojnej jazdy po lasach :D wątpię, żeby w/w rower był wykorzystywany do DH albo podobnych zabaw ;)

ale Ty wiesz lepiej bk ;) Ty masz taki za 2000zł na XT ;)))
już tu taki jeden był na forum ;)

7)skończyłem rozmowę z Tobą w innym wątku, nie widzę sensu kontynuowania tutaj ;)

8)bk, argumenty typu "roczny hosting za 1-3mln zł"
rofl, dawno się tak nie uśmiałem :)
no rzeczywiście, ciężko coś odpowiedzieć jak się czyta takie bzdury :D

także wiesz co sobie możesz z tymi argumentami zrobić ;)

9)@brawo 2x10
"sore się stosuje do rowerow szosowych , alivio to do rowerow popularnych i niektórych mtb tych tańszych." - dokładnie to samo napisałem gdzieś wyżej ;) chociaż raz się zgadzamy

"kazda grupa ma swoje zastosowanie" - nom, np. tourney wrzuca się do tanich rowerów za ~1000zł, altus 1500, acera 2000, alivio 2500 ;)))
"liczy się zastosowanie" - jesteś pewien że nie jakość? hahahaha ;)))
"nie ważne ile to kosztuje" - cholera... chyba własnie napisałem co innego :( i co teraz? kto ma rację? :(

@bk
"Jak dla mnie są to napędy tej samej klasy." - to popatrz na ceny i zastanów się jeszcze raz ;))) a nawet jeśli by były (ale nie są) to napęd na szosę nie nadaje się do lasu!

"chociaż szosowe działają lepiej niż mtb" - na szosie bez patyków i piachu z całą pewnością: tak :)))

"Amortyzator w tej półce cenowej zawsze będzie najtańszym dostępnym na rynku.
Niestety, taka prawda."
"nie jest to amortyzator, tylko uginacz, który zgromadzoną energię oddaje wprost w nadgarstki."

już Ci mówiłem... te Twoje prawdy wsadź sobie w kieszeń ;)
najtańsze amortyzatory na rynku są po 100-150zł ;)))

amortyzator w krosie jest za 4 stówy, w meridzie 7 stów a w romecie za 750zł - ceny z 2014

10)w praktyce praktycznie chyba masz faktycznie inny internet niż reszta świata ;)))

ad1.
ceny przerzutek sora vs alivio każdy sobie może sprawdzić...
pisałem już, żebyś nie kłamał

a fe....

ad2.
a po co? kupujemy taki rower tutaj? :O

ad3.
chłopie Ty weź sobie przeczytaj jeszcze raz cały temat od początku ;)))
czy tam były użyte słowa: 'agresywna jazda, downhill' i pochodne?
czy może jest jak byk:
"piaskowe/ leśne drogi, teren umiarkowanie górzysty."
"Nie chcę przepłacać za coś, co (...) się nie przyda."

"Wypisujesz tu sądy kategoryczne" - nie... to Ty to robisz XD
póki co większość co napisałeś to totalne bzdury...

argumenty się skończyły?
boli Cię, że mogę znać się lepiej? nie dowiesz się nigdy na czym i gdzie jeździłem :)
chyba że jakimś cudem znajdziesz mój profil na forumrowerowym
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

@"Wskaż proszę jedno miejsce, w którym trolowałem."

To tylko z wątku: "Jaki rower dla wysokiej?"

Mam szukać dalej?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wymieszałeś dużo moich postów wyrwanych z kontekstu - co w związku z tym?
Nie umiesz czytać ze zrozumieniem i chcesz, żeby Ci ktoś wytłumaczył?

Wszystko co pisałem możesz sobie sprawdzić w necie :)
Każdy może, więc nie wiem po co to kopiujesz, skoro mam tam w większości racje ;)
Pomyliłem się z podjazdami, ale po pierwsze momentalnie to sprostowałem, a po drugie na krótszych odcinak pewnie by się znalazły.

Nie ma tam ani grama trolowania ;)
Ty najwyraźniej lamerze nie wiesz co to znaczy...

To fajnie, że założyłeś temat personalnie tylko dla mnie, dziękuję :)
Ośmieszyłeś się kolejny raz, mint bike, zakładając ten temat, jak by tego było mało wkleiłeś posty, w których mam rację :D Brawo!

Oczywiście zaraz znajdą się tacy, którzy powiedzą że olejowo-sprężynowy amor za 700zł to 'uginacz' ;)))
Przy czym ~przyzwoity można już dostać za 500-600zł nowy... - to też można sprawdzić, forumrowerowe.org, wystarczy 1 krótkie pytanie na czacie :)))

Ja wiem, że Wy wszystko macie naj naj naj "na XT" w swoich "gigantach" za 9000zł :))))

Więcej Cię nie zaszczycę żadną odpowiedzią.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Za Wikipedią:

Trollowanie (trolling) antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Osoby uprawiające trollowanie nazywane są trollami.

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie, w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie.

Za cienki jesteś, by sobie znaleźć definicję?

Dziękuję, że już nic nie odpiszesz. Ja też nie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Niektórzy chłopcy chyba się nudzą... Tyle czasu i energii na 100 obraźliwych i zaczepnych postów, a jak na forum wpisałam 2 czy 3 pytania o poradę w sprawie trasy, to dostałam parę odpowiedzi na krzyż...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo w necie się jeździ dużo lżej i łańcuch się nie zużywa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nudzą się i trollują dalej kompletnie nie na temat. Odlecieli w Matrix.
Czy Anty i Anti to na pewno to samo?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście zaraz znajdą się tacy, którzy powiedzą że olejowo-sprężynowy amor za 700zł to 'uginacz' ;)))
Przy czym ~przyzwoity można już dostać za 500-600zł nowy... - to też można sprawdzić, forumrowerowe.org, wystarczy 1 krótkie pytanie na czacie :)))

Ja wiem, że Wy wszystko macie naj naj naj "na XT" w swoich "gigantach" za 9000zł :))))

Pi....lony nierobie weź się za robote to ci zal przestanie d*pe sciskac ze ktoś ma rower za kilka tysięcy.
Zamiast tu trolic idz pozamiataj ulice z psich kup to zarobisz na dwa pedaly które będą twoim znakiem rozpoznawczym.

No co za zje....ny typ.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pokazał prawdziwe oblicze po raz n-ty ;)
Ostatnio kobiety bluzgałeś, temat 'ciekawskiego' zatytułowany 'do kobiet...'
O ile to Ty - a nie jakiś trolujący pajac co wpisał sobie czyjś nick :))))

ps. Kogoś z Twoim zasobem słów i stylistyką na bank nie stać na taki rower, jesteś kolejnym dowodem na to, że sarkazm to najlepsza broń na idiotów.

ps2. Ponadto, oczywiście, nie zrozumiałeś puenty :) A puentą było, że jak ktoś ma drogi rower, i twierdzi, że "wszystko co jest tańsze to złom" - to chyba nie ja tu mam kompleksy mój drogi padawanie :D:D:D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Aradash ciekawi mnie czy te plusy i minusy to ty sobie je sam stawiasz ty nasz geniuszy internetowy???. jeśli chodzi o stary temat który wykopales "do kobiet";' był tytułowanydo kobiet a nie do durnych pip co nie maja ze sobą zrobić .... z tego co pamiętam to tylko dwie można było nazwac kobietami ...Jak dobrze pamiętam to zostales na tamten temat zaproszony prze zemnie wiec jako gość zachowuj się jak należy . co do roweru za 700 zl z marketu to nie da się tego nazwac rowerem Chlopcze jak ja zaczelem na siebie zarabiać to ciebie jeszcze na swiecie nie było ty mój geniuszu ! Mam slabosc do ciebie bo taki z***any gen trafia się raz na 7 miliardów zaplodnien. Jestes po prostu dzieciaku zwyczajna ciekawostka w tym cyrku osobliwości. Pytanie do jakiej kategorii próbujesz się zalapac, bo do karlow to nijak nie będziesz pasowal. Może jako mutant popromienny się załapiesz albo może jako pusto glowy....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mowa była o amortyzatorze za 700zł - nie rowerze za 700zł.
Jak nauczysz się czytać to... i tak nie wrócimy do rozmowy.

jeden ostatni raz :D
"Chlopcze jak ja zaczelem na siebie zarabiać" - wnosząc po tym co i w jaki sposób tutaj wypisujesz: jestem w 100% pewien, że dziś zarabiasz dokładnie tyle samo ile wtedy ;) tyle samo również będziesz zarabiał idąc na emeryturę ;)

Dziś chyba skończy się pewien etap mojego życia ;)
Macie rację, że zbyt łatwo mnie sprowokować, od teraz zacznę z tym walczyć na poważnie.
Otóż przestanę odpisywać na błędne tezy i idiotyczne założenia najróżniejszych... osób. Jeśli ktoś w Wasze brednie wierzy - nie widzę sensu dalej robić z tego mojego problemu ;)

To Wasz problem egzystencjalny i ew. barana, który nie sprawdzi a da się Wam zrobić w bambuko ;) - nie mój.

Jeśli nie chwyciłeś: to moja ostatnia wiadomość do Ciebie, z pewnością tak jak dwóch pozostałych dżentelmenów będziesz musiał mieć ostatnie zdanie - nie krępuj się ;)))) wisi mi to...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziękujemy Ci i trzymamy za słowo. Spełniłeś swoje największe marzenie, ten temat na pierwszej stronie. Gratki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

idzcie pojezdzic lepiej :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (20 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...