Autobus Bojano-Koleczkowo-Chylonia

Informuję mieszkańców Bojana Koleczkowa Rogulewa o utworzeniu linii autobusowej przez UTS Gdynia do Chyloni od 1.03.2013r.Rozkład jazdy,za tydzień.Będą ogłoszenia w szkołach,przystankach autobusowych,kościołach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Autobus Bojano-Koleczkowo-Chylonia

Pożyjemy zobaczymy
Co to jest UTS ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Urzad Telekomunikacji Soltysowej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jeżeli to prawda, to najlepsza wiadomość od lat!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super, oby takich wiadomości więcej :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przyjmuję zakłady.
Podpucha - kciuk w dół
Prawda - kciuk w górę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Fantastyczna wiadomość !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobra wiadomność, gratulacje, super!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jakaś ściema. Nie ma nigdzie żadnego info, a UTS Gdynia - nie ma nic takiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

U---rojony
T---emat
S---ołtysa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wystarczy trochę lepiej poszukać. http://panoramafirm.pl/pomorskie,,gdynia,%C5%BCelazna,16_a_12/uts_tomasz_sliwinski-aiyuxu_jgr.html#oferta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie umiecie szukać w necie...
http://panoramafirm.pl/pomorskie,,gdynia,%C5%BCelazna,16_a_12/uts_tomasz_sliwinski-aiyuxu_jgr.html#tab

Tylko by ten autobus był chociaż co godzinę!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję ''Rozkład Jazdy'' zrobić w formacie do druku i wstawić na SFGF
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo panie sołtys będziemy mieli komunikacje z klimą
A przystanek koło poczty na wiosnę będzie pod ziemią
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Panie sołtys proszę o info w jakim procencie przyczynił się pan do załatwienia linii UTS ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Już macie nową linię nr 888. Rozkład do pobrania na SFGS lub na stronie gminy

Przydałby się jeszcze autobus około 10-11... no i wieczorkiem około 19-20... to będę codziennie jeździć!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można sobie tez rozkład spisać na poczcie, mają wyłożony :)
Szkoda, że autobusy tylko pn-pt i ostatni po 17:20 Koleczkowo poczta, ALE!!! Najważniejsze że już coś jest na początek :)
Można by jeszcze zlikwidować te lochy (bo to już nie są dziury) na pętli..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uaktualnione rozkłady z odjazdami dla każdego przystanku już są. Do pobrania j/w lub wywieszone do przeczytania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Długo zastanawiałam się czy wyrazić swoje zdanie na ten temat. Zdecydowałam się, w końcu, kazdy ma do tego prawo, czyż nie? Uważam, że tak bardzo czekaliśmy na ten autobus, który pomóglby nam w codziennym funkcjonowaniu i załatwianiu spraw poza Koleczkowem. Niestety, nie wiem jak Wam się podoba, jednak ja się zawiodłam. Liczyłam po pierwsze na częstsze kursy, a przynajmniej w godzinach, w którym trudniej dojechać/wyjechać do/z Koleczkowa. Mam na myśli miedzy innymi godziny popołudniowe i wieczorne. To jednak nie jest tak wielki zawód, jak ten , jakim jest brak kursów w weekendy. To właśnie w te dni jest najgorzej z dojazdami, gdyż 191 jeździ bardzo rzadko i w dodatku dłuższą trasą. Mogli zrobić chociaż kilka kursów tak by się nawzajem oba autobusy uzupełniały.
Mam nadzięję, że to nie tlyko moje spostrzeżenia, ale również ktoś mnie poprze i uda się coś z tym zrobić.
PS. Swoją drogą bilety mogłyby być ciut tańszę. I coś pozytywnego- gratuluję podjęcia jakiejkolwiek decyzji w tej sprawie, wystarczy ciut ją
udoskonalić i będzie super. Oby tak dalej!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

darmowe metro co 3 min. co?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nie popadajmy w skrajności w skrajność. Nie było mowy o niczym darmowym, tylko 5zł a np. 3 zł jest różnica, zwłaszcza przy częstym korzystaniu z owej lini. Po drugie 3h miedzy autobusami to lekka przesada ( mowa o weekendach), 3 dodatkowe kursy w dzień już o wiele poprawiłyby sytuację. Zresztą... to nie jakieś za przeproszeniem "wypizdowo" a gmina 15 minut od dużego miasta. POwinno być z nim lepsze połączenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja tylko czekam na pierwsze wyniki popularnosci tej lini oby sie nie okazalo ze bez wsparcia gminy uts ja zamknie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się:
PLUSY:
1. ŻE W OGÓLE JEST i to by było na tyle

MINUSY:
1. DROGIE BILETY brak zniżek dla emerytów i rencistów
2. Słaba częstotliwość, brak w weekendy i kursów wieczornych POWINIEN W OKRESIE LETNIM PRZEDŁUŻYĆ TRASĘ DO BIESZKOWIC (zwłaszcza w weekendy)
3. Dlaczego żaden autobus (w szczególności ten, na który tak czekałam) nie wjeżdża do góry Koleczkowa (Bardo, Kamieńska) Dla osób nie w pełni sprawnych lub starszych to naprawdę nie lada wyzwanie dostać się spod poczty w ww miejsca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

pewnie zamknie z taką ilością pasażerów dziennie dopłaca od 200 do 400 zł wielkim i nieekonomicznym pojazdem z 3-ma os. na pokładzie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy nie prościej byłoby przekierować linię 191 z Karwin na dworzec PKP Chylonia?Byłyby zniżki dla dzieci, emerytów , jeden miesięczny, większa częstotliwość i ogromna oszczędność czasu!Przecież to połączenie z karwinami jest potrzebne jak rybie ręcznik!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobra wiadomość. Mój syn już się cieszy, że będzie mógł ze szkoły wracać. Szkoda tylko, że nie ma ulgowych. Bardzo nam ten autobus pasuje jeżeli chodzi o oszczędność czasu. W końcu nie trzeba będzie wlec się przez Karwiny. Niemniej z ekonomicznego punktu widzenia, jeżdżąc starą trasą dziecko może wykupić jeden bilet miesięczny (ulgowy). Tutaj musimy jeden miesięczny pełny + drugi ulgowy na Gdynię. To chyba jest jedyny problem. Obawiam się, że wiele osób może przeliczyć koszty i wybrać autobus ZKM :(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ogromny sukces, że w końcu udało się uruchomić linię do Chylonii lecz jest pewne ale..Mianowicie autobus powinien być dla mieszkańców a rozkład powinien być tak ułożony aby w miarę zaspokajał ich potrzeby komunikacyjne. Linia 888 w tej formie ma dość duże wady. Mianowicie np. ja i moi sąsiedzi mamy dzieci w wieku 10-12 lat i mieszkamy na początku Koleczkowa. Co z tego, że autobus jest uruchomiony skoro nasze dzieci nie mogą iśc ulicą bez chodnika około 2 km aby do niego wsiąść. Po za tym tak sporadyczne godziny kursowania nie rozwiązują problemów z dojazdem. A co z sob i niedz. Moje dzieciaki chodzą w tym czasie na zajęcia sportowe i korepetycje. Nie jestem marudą i narzekaczem ale dlaczego stworzono twór, który nie przyda się większości mieszkańców. Za chwilę zamkną tą linię gdyż ktoś stwierdzi, że jest nie rentowna bo nikt nią nie jeździ. Zapewne tak się stanie, gdyż jest tylko jeden przystanek w Koleczkowie i autobus kursuje z małą częstotliwością.Prosimy o jeszcze jeden przystanek np w pobliżu Gwiezdnej lub okolicach. Panowie włodarze stworzyliście coś co w obecnej formie nie rozwiązuje problemów komunikacyjnych. Ale i tak dziękujemy gdyż po wielu latach coś drgnęło.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie Jerzy Koło piekarni i przy Dębowej również są przystanki, czyli w Koleczkowie w stronę Chyloni są aż cztery.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A przy wulkanizacji jest przystanek ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak jest

Bardzo dobrze że to połączenie powstało, ale faktycznie muszę się zgodzic z wczesniejszymi forumowiczami ze przy tak rozległej lokalizacji wioski usytuowanie przystanku w jej centrum nie likwiduje problemu komunikacyjnego. Faktycznie co mają powiedzieć rodzice z Kamieńskiej których dzieci miałyby codziennie pokonywać kilka ładnych kilometrów do autobusu przy poczcie. Sam jestem w takiej sytuacji i tak jak bardzo ucieszyłem się z powstania tej linii tak w dalszym ciągu zmuszony jestem do codziennego wożenia dziecka do szkoły do Gdyni samochodem. Ale jak mniemam pierwsze koty za płoty i dopasowanie funkcjonowania autobusu do potrzeb mieszkańców będzie stopniowo następowało. Bo też rozumiem ze autobus jest dla ludzi , a nie tylko odfajkowanym jednym z zadań do realizacji.

kokos dokładnie. Jak linia będzie rentowna, to ilość kursów się zmieni, i ilość przystanków, i ceny będą inne. Na to potrzeba jednak troszkę czasu.
Może Bieszkowice by chciały dołaczyć panie sołtysie?

A to nie wiedziałem że jest kilka przystanków w Koleczkowie. Panie Sołtysie, przepraszam.
I jeszcze raz dziękuję za autobus.

no i niestety już koniec linii autobusowej do chylonii. dziś był ostatni kurs. gmina stwierdziła ze się nie dołoży i system padł:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

JAK TO K...WA. To koniec 888???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeżeli to prawda to należy przegonić odpowiedzialnych za to urzędników trasą z koleczkowa do chyloni pieszo zimą!Może wówczas uaktywnią te części mózgu które są odpowiedzialne za podejmowanie decyzji służących zwykłym ludziom a nie tylko własnemu d*psku!!!

Może przy herbacie wyjaśni ten problem pan sołtys ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

powinno zlikwidowac kurs 193 z dąbrowej do szemuda i tak nikt nim niejedzie, wczoraj byl pusty jak go mijałem wieczorem.

a moze ci autobusik pod dom podstawic/?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A po co komuś stojący autobus w piwnicy ?

@koleczkowy - pod d*pe sobie podstaw

Dzisiaj o 14,40 maił jechać z Chyloni i do 15,00 autobusu nie było...........

ja nie mam zamiaru płacić z moich podatków na autobus bo dwoje ludzi chce jechac!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ty zacznij w ogóle płacić podatki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Kasiu. Autobus od dzisiaj juz nie kursuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To że zlikwidują autobus to było do przewidzenia. To jest skandal,żenada,olewanie mieszkańców i już sam nie wiem jak to nazwać. Jaki autobus mógł się utrzymać jeżdżąc kilka razy w ciągu dnia, bez weekendów a bilet 5 zł.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mamy XXI wiek i to chyba jest Europa a nie Uganda.
To świadczy tylko o tym że włodarze tej wsi i gminy mają mieszkańców w d..pie.
Pozdrawiamy Panie i Panów z UG w Szemudzie i Pana Sołtysa od których zależy komfort życia mieszkańców Koleczkowa.
Zobaczymy jak tam kolejne wybory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kto rządzi we wsi bo nie wiem? Sołtys chyba nie bo w całej Polsce sołtysi nie mają nic do gadania. Są od równania dróg, odśnieżania i zbierania podatków. Dostaniesz 20 tys na rok budżetu sołeckiego z którego napraw drogi, dofinansuj szkole, seniorów, wybuduj chodniki, latarnie i utrzymaj linie autobusową. Życzę każdemu powodzenia z taką kasą.
Sołtys Koleczkowa stara się działać, powtarzam - stara, nie zawsze mu wychodzi, ale się stara. Za to pomocy ze strony mieszkańców prawie żadnej. Próbował założyć stowarzyszenie mieszkańców tak aby można było przekazywać dobrowolne datki na cele wsi i co, nie uzbierał 15 osób chcących coś razem zdziałać, dlaczego? Zebrał parę tysięcy złotych w zeszłym roku na segregacji odpadów - plastików, poszło na równanie dróg. Fakt przydało by się więcej informacji na temat działania sołectwa, planów i ich realizacji, ale spotkania wiejcie przychodzi kilkanaście osób, na wieś 1300 mieszkańców, także pytanie jest inne? kto kogo ma w dojpie wieś mieszkańców, czy mieszkańcy wieś?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dobre pytanie i niech każdy sobie sam na nie odpowie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

A na wodę do podlewania boiska wystarczy z tej puli sołtysowej ?
Właśnie zaczęło się lanie wody na największy trawnik Koleczkowa

BEZSILNY mozna to zmienic juz 19 go maja popierajqc TOMASZA FOPKE NIE JEST ZWIQZANY Z STARYM UKLADEM mieszka w CHwaszczynie jest stanowczy odpowiedzialny lubiany w srodowisku posada doswiadczenie samorzqdowe byl zastepca BURMISTSZA ZUKOWA bedzie kandydowal w wyborach na WOJTA GMINY SZEMUD LAT 40 zonaty trojka dzieci WARTO ZAGLOSOWAC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

spadaj agitować do chwaszczyna

Do wyborcy-agitatora : "TOMASZ FOPKE (ur. 1973 w Gdyni), animator kultury, poeta, kompozytor, dyrygent. Ukończył Wydział Wokalno-Aktorski Akademii Muzycznej w Gdańsku (1999). "---hahaha i taki to będzie dopiero artystycznym wójtem.

niech sołtys przestanie zajmowac sie odpadami bo od tego jest Teraz gmina i zajmie sie czymś porządnym . a nie latarniami kture itaj o 22.30 co druga gasnie albo tak jak dzisiaj do szkoły wogóle sie nie paliły ... ja tozumiem ze sołtys zarabia smieszne pieniadze ale jak czegos nie potrafi to niech sie do tego nie zabiera ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za to Ty potrafisz tylko jazgotać. Startuj w następnych wyborach i weź w tej wsi wszystko napraw, pobuduj zgodnie z oczekiwaniami mieszkańców. A zrób więcej - wszystkim dobrze.

Dzięki serdeczne za kandydata

"kture" i "wogóle" mówi wszystko o gościu

Tomasz Fopke od stycznia 2007 do marca 2013 naczelnik Wydzialu Kultury i Spraw Spolecznych Starostwa Powiatowego w Wejherowie od .01. 2003-10.12.2006- zastepca Burmistrza Gminy Zukowo Jezyki angielski-rosyjski komunikatywny-niemiecki wloski -podstawowy 2006-2010 radny i wiceprzewodniczqcy Rady Miejskiej w Zukowie http://www.fopke.eblog.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a kaszubski zna?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taki komentator, sprawozdawca z wybujałym ego, na tym blogu ciągle ja to, ja tamto. Źle się to czyta. No,ale każdy ma swój styl.

A co kandydat p.Fopke ma do autobusu? Bo taki jest ten wątek.

Nic!!!!!!!!

Jak zostanie sołtysem załatwi też autobus z klimą

Ten pomysł nie wypali.Za mało chętnych i właściciel nie da rady. Lepiej byłoby gdyby 191 jeździł albo w około przez Wiczlino, albo zawracał na pętli Wiczlino Niemotowo. Przy pierwszej opcji, koszty byłYby takie same jak nie niższe, a powstało by wiele możliwosci połączeń zarówno z Chylonią jak i z centrum Gdyni, no i byłyby niższe ceny i wszystkie ulgi.
A propos, NIE GŁOSUJCIE NA KALKOWSKIEGO ! TO WRÓG KOLECZKOWA NR 1 WRAZ Z T.HAASE. TO ONI PAKUJĄ NAM DROGĘ S6 PRZEZ ŚRODEK KOLECZKOWA !!!!

Warto rozwazyc kand Tomasza Fopke oraz zapoznac sie z programem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co to ma wspólnego z wątkiem " Autobus Bojano-Koleczkowo-Chylonia" ???

apropo soltysa!! niech pan sie w końcu czymś pożytecznym zajmie, a nie jeździ po wiosce i sprawdza czy przypadkiem młodzież gdzieś nie siedzi i nie pije a jak juz tak jest , ze ktos grzecznie siedzi sobie i rozmawia to nasyła policję!!!!!!! żałosne.

Co do podlewania boiska... co Ci człowieku przeszkadza, ze bnoisko jest podlewane? tio chyab dobrze, ze ktos o to dba! to chyba diobrze, ze młodzi ludzie coś robią, grają i przede wszystkim starają sie, zeby było dobrze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podlewanie boiska , a lanie na nie wody podczas deszczu to chyba inna sprawa ?

Co do sołtysa . to ma rację niej zgłasza pryszczatych kolesi w swoich 20-to letnich beemkach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zbuduje metro z gdyni do koleczkowa jak na mnie zaglosujecie ,

a jak wygram to usune te obietnice ;]

Inne tematy z forum

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....