Autobus i rower

Witam czy jak jest malo ludzi w autobusie to co moge przewozic nim rower ? A jesli tak to czy musze miec dodatkowy bilet, jaki normalny czy ulgowy czy jak ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Autobus i rower

jak jest malo ludzi to mozesz przewiesc tylko 1 rower ( niestety ) i za rower kupujesz bilet normalny , bo jest to bagasz wiekszy niz 90 cm. pozdro

Ja kiedyś wiozłem trzy rowery (z kumplami byłem) w autobusie pełnym ludzi. Kierowca powiedział, że bilety normalne mamy kupić i nie będzie problemu

musisz sie chyba zawsze keirowcy spytać, może ci odmówić, ale jak nie będzie dużo ludzi to chyba nie ma problemu

Jeśli chcesz przewieźć rower w autobusie to musisz się liczyć z tym z każdy kierowca ma swoje zdanie na ten teamt i jeden nie będzie robił problemu a drugi powie ze przepisy mu zabraniają. Ja mam na to jeden sposób. Trzeba zapakować w karton, taki w jakim pakują rowery producenci (bez problemu można dostać w dowolnym sklepie rowerowym). Wkłada sie taki karton w luk bagarzowy autobusu, płaci się za bagaż max 3zł. Woziłem w ten sposób rower kilka razy i nigdy mi się nie zdarzyło aby kierowca sie czepiał.

wydaje mi się, że chodziło o autobus miejski...

a z tym w Gdańsku jest tak, że alezy od zgody kierowcy - jak się zgodzi to pakujesz bike'a i jedziesz

Od jakiś 3 miesięcy praktycznie codziennie laduje sie z rowerem do autobusu i żaden kiedowca nie robił mi problemow. Kilka razy zwrócili mi tylko uwage, żeby przejść pod ścianę, a nie stac w przejściu. Po kilku tygodniach wspólpasażerowie sie nawet przyzwyczaili i bez oporów zwalniaja mi miejsce pod ścianą :)