Autopilot (23 grudnia 2010), ost. aktualizacja: 17:59

Temat dostępny też na forum: Autopilot Motoryzacja
Gdynia. Korek w kierunku Rumi.

Nasz słuchacz Marek informuje, że jest korek w Gdyni Cisowej w kierunku Rumi od stacji paliw Lukoil do skrzyżowania przy Castoramie.

Tymczasem w Gdańsku nadal mocno zatkana jest Elbląska od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Przejazdowa. Postoimy również na Trakcie św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego, chociaż tam korek zmalał i zaczyna się na wysokości osiedla św. Wojciecha.

Karol Kutnik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Ślisko (godz. 6:59)

Na obwodnicy warunki względnie dobre jeśli weźmiemy pod uwagę, że jednak jest zima i raczej 120 na godzinę nie pojedziemy. Generalnie jest biało, jedziemy w śladzie kół. Miejscami niestety ślisko - przed Osową na lewym pasie w stronę Gdańska stało już autko wbite w zaspę na poboczu. I to wbite tyłem. Ze śliską nawierzchnią trzeba liczyć się również na ulicach Gdańska, na ulicach sporo błota pośniegowego, ale na razie jedziemy w miarę płynnie. Korek na Trakcie św Wojciecha - na wysokości Sandomierskiej przejazd blokuje ciężarówka. Na A1 trasa utrzymana jest dobrze, ale pada marznąca mżawka i może zrobić się ślisko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łostowicka

Jechałam o godz. 6:40 - ruch wahadłowy na wysokości ul. Pana Tadeusza.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zima nie zaskoczyła drogowców??

jadąc rano ok.6 z Pruszcza do Wrzeszcza widziałem na trasie 6 pługo-piaskarek...czy to oznacza,że nareszcie w zdiz wyciągnięto wnioski,że zimie można stawić czoła przed porannym szczytem , czy to przypadek??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: zima nie zaskoczyła drogowców??

Jadąc od Makro w Gdańsku do Osowej w godzinach 6,15-7,00 przez Armii Krajowej i obwodnicę tylko na obwodowej mijałem dwie pługo-piaskarki trasa miejscami bardzo oblodzona pod zalegającym błotem pośniegowym szczególnie na ul. AK ogólnie bez żadnych utrudnień i przestojów

obwodnica

jechało się ok 50km/h, przy takich prędkościach bedzie sie robiło ciasno, i tak jak pisali biało i jedzie sie po śladach, estakada czarna

A o zablokowanej Słowackiego przez ciężarówkę nie można było napisać??
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję wszystkim 3,14zdom które usiłowały mi zajechać drogę z lewego pasa na prawy! Oczywiście wyjechałem pół godziny wcześniej i dojechałem na czas z prezentami :)

P.S. Skrzyżowanie Zwycięstwa i Hallera. Wkurzają mnie pseudokierowcy, którzy przejeżdżają na żółto-czerwonym od strony opery i wjeżdżają mi pod sanki... A was?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

powtarzasz te same teksty
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

brawo za te 3.14zde :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

to chyba może tylko absolwentów polibudy śmieszyć
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

mi też określenie " 3,14zda" się podoba;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ?

A co oznacza to określenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

musisz ukończyć polibudę, jak Gum i jeszcze niektórzy, żeby to zrozumieć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

No jak to co!?

Ja skończyłam Uniwerek a wiem, że 3,14 to "pi" :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monia, jesteś niezwykle uzdolniona! Ja to wiem po podstawówce
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

to idź odprawiaj mszę, a nie na forach siedzisz...

Re: ?

Kolejna ciemnota.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

!!

Liczba π z dokładnością do 200 miejsc po przecinku:

π = 3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510 58209 74944 59230 78164 06286 20899 86280 34825 34211 70679 82148 08651 32823 06647 09384 46095 50582 23172 53594 08128 48111 74502 84102 70193 85211 05559 64462 29489 54930 38196...

A Ty Andżela taka niemiła przed Świętami!? Oj nieładnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kowale-Chwarzno

Dojazd do obwodnicy z Oruni Górnej pusty i jedzie się dobrze, na obwodnicy mniejszy ruch zatem mimo rozwijanych mniejszych prędkości jedzie się płynnie.
Na wysokości Osowa-Chwarzno w obu kierunkach pomykały pługi i robiły swoje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Zatkany Trakt św Wojciecha (godz. 7:59)

Trakt świętego Wojciecha w stronę Gdańska zakorkowany - ostrzegają kierowcy. Tam ciężarówka przed zjazdem na Orunię blokuje ruch. W korku możemy spędzić nawet ponad pół godziny.
Jeszcze wieści od pana Mariusza z drogi nr 216 Reda - Władysławowo. Na jezdni błoto pośniegowe, a na niezalesionych odcinkach wiatr nawiał na drogę śnieg i utworzyły się zaspy. Jest ślisko, zwłaszcza na zakrętach lepiej zwolnić.

A drogowcy mają nową zabawę:

Jeden przerzuca śnieg na lewy pas, a drugi z lewego na prawy... Karawana jedzie dalej... Kierowcy - nie tramwaje, ominą bryły lodu przecież :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radio Gdańsk: (godz. 8:29)

Przypominam o utrudnieniach na drodze krajowej nr 22 w powiecie człuchowskim. Miedzy Uniechowem a miejscowością Cierznie zderzyły się 2 tiry i samochód osobowy. Trasa jest zablokowana, strażacy starają się uwolnić z pojazdu jednego z zakleszczonych kierowców.

Radio Gdańsk: Duże kłopoty na drodze nr 22 (godz. 8:29)

Obwodnica przejezdna, dobre wieści mamy też z Armii Krajowej - tam ruch umiarkowany i większych korków nie ma.
Przypominam o utrudnieniach na drodze krajowej nr 22 w powiecie człuchowskim. Miedzy Uniechowem a miejscowością Cierznie zderzyły się 2 tiry i samochód osobowy. Trasa jest zablokowana, strażacy starają się uwolnić jednego z kierowców który jest zakleszczony w samochodzie. Na razie nie wiadomo jak długo potrwają utrudnienia.
Poteżny korek na tej samej trasie mamy też około 15 kilometrów przed Elblagiem.

Radio Gdańsk: Korek na Słowackiego (godz. 8:59)

Choć rano mieliśmy niewielkie opady śniegu trójmiejskie drogi nie wyglądają najgorzej. Z prędkością jednak ostrożnie, bo miejscami na pośniegowym błocie i lodzie pod nim można wpaść w poślizg. Na Słowackiego w dół korek. Przy pierwszym fotoradarze 1 pas blokuje tir. Spacerowa i Trakt św Wojciecha w miarę przejezdne. Na obwodnicy też warunki przyzwoite, choć jezdnia nie jest czarna i zwłaszcza przy zmianie pasa trzeba zachować ostrożność. Jak tymczasem życzę bezpiecznej drogi, kolejny autopilot tuż przed godziną 15-tą.

Radio Gdynia: Spokojnie na Elbląskiej (godz. 12:22)

Choć rano były niewielkie opady śniegu, to teraz mamy niewielkie opady deszczu ze śniegiem. Standardowo na Elbląskiej jest spokojnie. Takiego spokoju kierowcy już dawno nie widzieli, i przejazd do centrum zajmie jakieś 30 minut. Na szczęście prezydent narysował kredką Bus-Pas. Przypominamy, że tym pasem bez korków mogą przejechać wszyscy. Taksówkarze, urzędnicy, autobusy, służby komunalne oraz św. Mikołaj jadą za darmo. Osoby, które dodatkowo zbierają punkty, za przejazd płacą 200zł. Przypomnijmy, opłatę pobiera elf w niebieskim mundurku. Wszystkim kierowcom życzymy Wesołych Świąt i bezpiecznej podróży!!!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno dziś stoi fotorapid na Kartuskiej. Czy wiecie w którym dokładnie miejscu??

Ale poważnie się pytam, bo mogę przypadkiem w tym korku przekroczyć 20km/h...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

radio GDYNIA?

a gdzie można słuchać Radia Gdynia (jaka częstotliwość?)

jak tam na drogach Trójmiasta ???

tajemnica poliszynela

tajemnica poliszynela
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

haha

POLISZYNSZYLA CHYBA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a moze

moze poliszynszyla
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

hehehe :)

Morska w stronę Rumi

Droga od Chyloni do Rumi to jakieś 50 minut.jestem w okolicag Galeri Rumskiej i nadal nie mam pojęcia co tak zakorkowalo ta trasę.czy hutnicza wygląda lepiej?

Radio Gdańsk: Gdańsk. Nie działa sygnalizacja na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Słowackiego. (godz. 14:59)

W Gdańsku nie działa sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Słowackiego i Grunwaldzkiej- ostrzegają nasi słuchacze.

Tymczasem na obwodnicy jest przejezdnie. Zaczyna się jednak korkować odcinek od Matarni do Węzła Karczemki w kierunku Pruszcza Gdańskiego- informuje Pan Bogusław.

Poza tym w Gdańsku zakorkowane są już Kartuska od Nowatorów do Węzła Karczemki, a także Trakt św. Wojciecha i Jana z Kolna w kierunku Śródmieścia.

Karol Kutnik

Lubię patrzeć jak tkwią te ch... w tych j... autach :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17

Tobie też Wesołych Świąt D-ex'ie...

Obwodnica

Witam
Jak wygląda na obwodnicy chodzi mi o śliskość ? pada deszcz jak sie jedzie?

marznący deszcz

teraz pada i od razu zamarza, tam gdzie mniejszy ruch będzie b. ślisko
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Obwodnica

A jak na obwodnicy? zamarza? lepiej jechać miastem czy obwodnicą?

coś tutaj widać :-)

http://korki.trojmiasto.pl/pogoda.php

Radio Gdańsk: Gdańsk. Ogromne korki na Elbąskiej i Podwalu Przedmiejskim. (godz. 15:29)

Nadal korkuje się ulica Elbląska od giełdy do Przejazdowa- ostrzega nasz słuchacz Maciej. Poza tym postoimy też na Podwalu Przedmiejskim od wiaduktu do Okopowej. Natomiast w okolicy miejscowości 9 Włók dwa samochody ciężarowe blokują część jezdni w kierunku Elbląga na krajowej 7.

Poza tym w Gdańsku nadal nie działa sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Słowackiego. Kierowcy ostrzegają, że w tym miejscu panuje duży chaos i z każdej strony się tam korkuje.

Karol Kutnik

Korek na Słowackiego

Od strony lotniska na Słowackiego do obwodnicy ogromny korek.

a od obwodnicy do potokowej?

Nie wiem czy to dobre miejsce na takie pytanie, ale nie można dodać osobnego posta... Chciałem się spytać, jak wygląda kwestia przedostania się z Gdyni przez Rumię, Redę i Wejherowo w Stronę Słupska w godzinach porannych, tj. około 8:00-9:00. Jutro planuję wyjazd na święta i zastanawiam się, o której wyjechać, bo jeszcze samochodem tamtędy nie jechałem.

P.S. Pytam serio.

będzie płynnie

ew korki przed obwodnica i później w rumi, dalej jest płynnie

zgadza się

powinno byc płynnie..

Dzięki :)

a gdzie jest policja ??

w krzakach lapie na 50km/h ??? zamiast ruchem kierowac ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapomniałeś dodać czegoś o PO inteligencie

nie zapomnialem, malo mnie interesuje PiS PO i inne tego typu formacje

po prostu rzadko widac policje szybko tam gdzie jej potrzeba

niestety kierują...

gdyby nie kierowali pewnie nie byłoby takiego korka

jak wyglada sytuacja na slowackiego w gore do wezla matarnia?

jest korek od skrzyzowania z budowlanych czy nie ma?

obwodnica

Chciałbym uzyskac jakas informacje czy obwodnica od chyloni w strone gdańska jest przejezdna

Radio Gdańsk: Gdańsk. Duże korki w Gdańsku. (godz. 15:59)

Na gdańskich drogach jest bardzo duży ruch. Kierowcy ostrzegają, że w wielu miejscach się korkuje. Nadal trzeba postać na Słowackiego w dół od Matarni do ronda De la Salle- informuje pan Marcin.

Poza tym mocno zakorkowany jest wyjazd z Gdańska na Warszawę ulicą Elbląską, tam korkuje się od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Przejazdowa. W drugą stronę, również od wiaduktu, stoi Podwale Przedmiejskie do Okopowej. Tymczasem nasz słuchacz Sławek ostrzega przed korkiem na Spacerowej.

Nadal nie działa też sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Słowackiego. Kierowcy ostrzegają, że z każdej strony mocno się tam korkuje. Ruchem na tym skrzyżowaniu kieruje teraz Policja- informuje nasza słuchaczka Gosia.

Karol Kutnik

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Elbląskiej w kierunku Warszawy. (godz. 16:29)

W Gdańsku nadal mocno zatkana jest ulica Elbląska w kierunku krajowej 7. Tam postoimy od wiaduktu przy Długich Ogrodach. N Poza tym zatkane są Trakt św. Wojciecha w obie strony od Małomiejskiej do Okopowej, Słowackiego w dół od Matarni do ronda De la Salle oraz Spacerowa do obwodnicy.

Nadal są też utrudnienia na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Słowackiego. Przypomnijmy, że tam nie działa sygnalizacja świetlna i z każdej strony mocno się korkuje. W Tym miejscu ruchem kieruje jednak Policja.

Karol Kutnik

Re: Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Elbląskiej w kierunku Warszawy. (godz. 16:29)

a co z jazdą do nowego portu i z nowego portu w kierunku przymorza? czy jest przejezdnie?

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Ebląskiej. (godz. 16:59)

W Gdańsku nadal dużo korków. Wciąż postoimy na Elbląskiej od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Przejazdowa. Poza tym zatkana jest Słowackiego od Matarni w dół i Spacerowa do obwodnicy. Natomiast Pan Jacek ostrzega, że korkuje się Trakt św. Wojciecha w kierunku Gdańska. Tam postoimy również od Osiedla św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego.

Na koniec dobra informacja. Działa już sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Słowackiego i Grunwaldzkiej- informują na słuchacze.

Karol Kutnik

Czy ktoś wie jak wygląda przejazd przez obwodnicę w stronę Chyloni?

Jak w linku

http://mapa.targeo.pl/?traffic

Radio Gdańsk: Gdańsk. Nadal nie działa sygnalizacja na Grunwaldzkiej. (godz. 17:29)

W Gdańsku nadal mocno zatkana jest Elbląska w kierunku krajowej 7 i tam nadal postoimy od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Przejazdowa. Mocno zakorkowany jest też Trakt św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego. Tam korek zaczyna się już przy skrzyżowaniu ze Starogardzką. Tymczasem nasz słuchacz Łukasz ostrzega przed korkiem na Armii Krajowej, gdzie postoimy od wiaduktu na Chełmie do Łostowickiej.

Poza tym nadal nie działa sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Słowackiego. Tam ruchem kieruje policja, natomiast słuchacze informują, że korki na tym skrzyżowaniu są teraz mniejsze niż przez ostatnie kilka dni.

Tymczasem są też utrudnienia na drodze z Nowego Dworu Gdańskiego w kierunku Mierzei Wiślanej. Tam w pobliżu miejscowości Tujsk zderzyły się 3 samochody osobowe i ruch odbywa się wahadłowo- informuje Pan Janek.

Karol Kutnik

Re: Radio Gdańsk: Gdańsk. Nadal nie działa sygnalizacja na Grunwaldzkiej. (godz. 17:29)

Czy coś wiadomo o zmniejszeniu korka na Elbląskiej?

Radio Gdańsk: Gdynia. Korek w kierunku Rumi. (godz. 17:59)

Nasz słuchacz Marek informuje, że jest korek w Gdyni Cisowej w kierunku Rumi od stacji paliw Lukoil do skrzyżowania przy Castoramie.

Tymczasem w Gdańsku nadal mocno zatkana jest Elbląska od wiaduktu przy Długich Ogrodach do Przejazdowa. Postoimy również na Trakcie św. Wojciecha do Pruszcza Gdańskiego, chociaż tam korek zmalał i zaczyna się na wysokości osiedla św. Wojciecha.

Karol Kutnik

WIGILIJNY PORANEK

o jak mi sie maży żeby na drogach było tak pusto jak dzisiaj
obwodnica- estakada pusta szeroka i czarna tylko na estakadzie mgła niprzenikniona

Wesolych Świąt !!!

pięknie pada i na szczęście nie trzeba nigdzie wyjeżdżać. Pozdrowienia z zasypanego przedmieścia.

śnieg sypie, a pługi mają święta:)

uwaga na drogach, bo białe dziś będą

halo Radio

DZIS LUDZIE TEZ POTRZEBUJA INFO Z DROG
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: halo Radio

dajcie jakies info za niedługo wyjeżdżam

rakt zakorkowany lepiej go omijac

NO I RADIO NAS OLAŁO między karwinami a chwarznem uwaga na przepust w wstrone chyloni poślizgnąć można się nieźle

SZKODA, WSZYSTKIM WESOŁYCH ŚWIĄT I BEZPIECZNEJ JAZDY