Autopilot (9 grudnia 2010), ost. aktualizacja: 17:59

Temat dostępny też na forum: Autopilot Motoryzacja
Gdańsk. Nie ma już utrudnień na Rakoczego.

Nasi słuchacze podpowiadają, że nie ma już utrudnień na skrzyżowaniu Rakoczego i Bulońskiej w Gdańsku. Przypomnijmy, że tam zderzyły się dzisiaj autobus i samochód osobowy, a jedna osoba została ranna. W tym miejscu nadal jednak lekko korkuje się Rakoczego w kierunku Kartuskiej.

Poza tym w Gdańsku postoimy jeszcze na Podwalu Przedmiejskim do Okopowej, Jana z Kolna i Alei Zwycięstwa do Śródmieścia oraz na Kartuskiej od Nowych Ogrodów do skrzyżowania z Łostowicką.

Na koniec przypominam, że nadal są utrudnienia na drodze krajowej numer 25, gdzie doszło dzisiaj do kolizji dwóch samochodów ciężarowych. Droga, między Człuchowem a Dobojewem jest tam całkowicie zablokowana. Policja wyznaczyła objazdy przez Czarny i przez Przechlewo.

Karol Kutnik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Kłopoty w Szadółkach (godz. 6:59)

Warunki na drogach mimo padającego śniegu nie najgorsze. Estakada w w Gdyni czarna. Na obwodnicy też nie najgorzej, choć są miejsca gdzie jednak leży trochę śniegu. Generalnie prędkość waha się od 60 do 90 km / h . Kłopoty mamy już jednak na wysokości Szadółek. Na jezdni w stronę Pruszcza zepsuł się TIR i blokuje przejazd. W stronę Gdyni też zresztą w tym rejonie korek. Ostrzeżenie z Gdyni od pana Zbyszka - na zjeździe ze śląskiej w nowy wiadukt na Wzgórzu św Maks trzeba zwolnić - środkowy pas blokuje uszkodzony trolejbus. W Gdańsku na Jabłoniowej mamy już korek w stronę obwodnicy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Zepsuty trolejbus w tunelu (godz. 7:29)

Zatkany Trakt św Wojciecha do centrum, Spacerowa do Oliwy, Jabłoniowa do obwodnicy, coraz ciaśniej też na Słowackiego. Stoimy tez na Kartuskiej w dół i Świętokrzyskiej w stronę węzła Kowale. Uwaga w Gdyni na zjeździe ze Ślaskiej do tunelu pod torami. Środkowy pasa jest zablokowany przez zepsuty trolejbus, trzeba tam uważać. Warunki na trójmiejskich drogach mimo padającego śniegu wciąż nie najgorsze. Na krajowych też nieźle, przynajmniej jeśli chodzi o odśnieżanie. Jak informuje pan Maciej 1-ka jest czarna, jednak od Pszczółek w stronę Pruszcza potężny korek, jedziemy 3-5 km/h. Na drogach wojewódzkich - jak ostrzega pan Marcin - służby drogowe są już jednak dużo mniej sprawne. Ja na inf z dróg czekam pod nr tel 603-06-06-06
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

obwodnica

świętokrzyska do obwodnicy - slisko, korek. obwodnica od kowal do osowej czarna tłok ale idzie jechać , od osowej w kierunku gdyni snieg na obwodnicy i bardzo ślisko , trzeba uważać. ogólnie przejazd z gdanska do gdyni (obwodnicą ) ok.1 godz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

W stronę Pruszcza

Spokojnie jadąc przejechałem obwodnicę o 7:30 od Estakady do Pruszcza w 35 minut.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jest dopiero 8.00

to chyba jeszcze jedziesz :-)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

obwodnica

wbrew zapewnieniom Pana rzecznika z GDKiA obwodnica od Osowej do Karwin nie jest czarna , wręcz przeciwnie na obu pasach śnieg i błoto posniegowe , trzeba bardzo uważać jest slisko /jechalem po 6 kawałek/
Podziwiam kierowców którzy wjeżdżaja na obwodnicę z jednym sprawnym światłem z tyłu i przodu wyglądają jak skuter:-) śnieżny
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

osowa

odśnieżyć obwodnicę od Osowej i Osowę też - nie da się wyjechać !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

rowerem sie da :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

hm..... też tam jechałem po 7-ej

Jak cały czas pada drobny śnieg to trudno żeby była czarna. Ja jechałem za pługiem i była czarna, ale nie za długo, tyle że to normalne przy padającym śniegu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja nie napisałem że chcę czarną

ale chcę żeby dało sie bezpiecznie jechać a były zwały śniegu i koleiny , jedziesz uważnie ale ktoś Tobie może w d.. wjechać , poza tym pada od wieczora więc pługi mogły wyjechać wcześniej prawda? a nie stac w korku na Oruni
zreszta ja sobie poradzę podziwiam kolesi w czapce na oczach jadących lewym pasem 30km/h bez sprawnych wycieraczek , świateł na letnich oponach i z czapa sniegu na dachu z rejestracją GWE i podobnych
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

mamy 8:16, a Następny autopilot Radia Gdańsk o godz. 7:59

przy okazji pozdrawiam wszystkie drogowe ciapy, dzięki którym dojazd do pracy wydłuża się 2x
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja wstalem dzis 20minut wczesniej i do pracy pojechalem autobusem :)
Bylem na czas i podroz przebiegla bez nerwow :)

Szczerze sie przyznam, ze na drogowe ciapy juz stracilem wszystkie nerwy...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

;/

drogowe ciapy?? - ludzie jeżdżący ostroznie i powoli,
piraci drogowi.... mówi samo za siebie natomiast skutki są marne
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 17

nie rozumiesz przeslania kolezko...jezdzenia jak pirat jest dzis niemozliwe ale sprawnie ida sie smigac wiec nie wciskaj tu kitu zostan w domu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

jak tam...

... skrzyżowanie do studzienki i grunwaldzkiej ?

rumia!

Rumia jest sparalizowana, nikt nie odsnieza, co samochody wyjezdzily to jest przejezdne, nie ma sladu plugow, bo jezdzi sie koleinami w sniegu. Dramat, zeby w takim duzym miescie nikt nie dbal o bezpieczenstwo. A odsniezyc sie da, trzeba tylko chciec, bo cale trojmiasto ma czarne drogi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

'miescie' hahaha

Re:

"duzym miescie" hahaha

Na drogach masakra

Dojazd z Oruni Górnej do obwodnicy to DRAMAT! Droga nieodśnieżona i żółwie tempo, odcinek który pokonuję w 10min dzisiaj zajął mi 55min. Wyszłam z domu wcześniej by odśnieżyć samochód, na nic mi się to zdało spóźniłam się do pracy godzinę. Odcinek obwodnicy Kowale-Chwarzno bywa czarny, ale bez brawury i ... kierowcy którzy hamują bo za duży płatek śniegu spadł im na szybę oraz wloką się lewym pasem 70km/h może by rozważyli aby to żółwie tempo przerzucić na prawy pas jeśli się boją, a nie mają jak inaczej dojechać do pracy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pozdrowienia dla buców w skodzie felicii GTC!

Za którymi jechałem na odcinku szadółki - karczemki. Jak nie stać was na opony to nie wyjeżdzajcie, jak koniecznie musicie to wypeir dalać z lewego pasa bo blokujecie cały ruch.
Ogólna uwaga - NIE MASZ ZIMÓWEK - ZOSTAN W DOMU, BOISZ SIE ZIMY - ZOSTAN W DOMU, NIE UMIESZ JEZDZIC - ZOSTAN W DOMU!
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5

caps lock misiu !

wyłącz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

czemu?

niektórzy tylko wersalikami umieją czytać
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Radio Gdańsk: Świętokrzyska zatkana (godz. 8:59)

W Gdańsku w obie strony zablokowana jest Świętokrzyska. Jak informuje pani Kasia przyczyną tej sytuacji jest autobus, który na wyjeździe z 5 Wzgórz stanął w poprzek jezdni blokując przejazd. Na obwodnicy warunki przyzwoite, choć w rejonie Szadółek mamy korki. Tu małe ostrzeżenie - na odcinku do Słowackiego trzeba uważać na to czy jedziemy właściwym pasem ruchu, bo zniknęły elementy rozdzielające, a śnieg nie ułatwia sprawy.
Jeszcze prośba od kierowców do kierowców - sumienniej odśnieżajmy samochody, bo czapa śniegu spadająca przy większej prędkości na maskę naprawdę może być niebezpieczna, nie mówiąc już o tym, że w niektórych pojazdach są nawet oblepione śniegiem tylne światła.
Ja życzę bezpiecznej drogi, kolejny autopilot tuz przed godziną 15-tą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko zatkane

Warunki na obwodnicy nieprzyzwoite. Warunki w Gdańsku paskudne. Jedni kierowcy to zawalidrogi w nieodśnieżonych skodach, którzy boją się przekroczyć 20 km/h, inni szarżują bo nie chcą za takimi jeździć i robi się niebezpiecznie. Niechaj dziady w czapkach i matki odwożące dzieci do szkół, zostaną dziś w domach!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 32

Hrabia niech się na karetę przerzuci i do zamku draculi spada!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Widzę, że dziady w czapkach i matki odwożące dzieci do szkół, mają oczy skalane prawdą i mnie minusują. Tak - wypadki to w większości wasza wina - jesteście przyczyną nierozważnych i niebezpiecznych zachowań innych kierowców.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 20

też Ci dałem minus

choć nie jestem ani matką, ani gutkiem z Skodzie. a wiesz dlaczego dostałeś minus? - boś jest głąb.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

Hahaha

Jak bez wyzwiska nie potrafisz, a ciąg przyczynowo-skutkowy za trudny, to dla ciebie absolutnie mogę być głąbem. Cudne określenie zresztą.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hrabio chyba nie masz za wielu tych pacjentów skoro pomimo spóźnienia masz czas się tutaj czepiać innych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Część wizyt mam odwołanych, ale rzeczywiście - Twój post jest pierwszym, z którym się dziś tutaj zgodzę. Znikam.

PS
Chociaż czepiasz się tego, że ja się czepiam, a to hipokryzja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

HRABIO TY PE DA LE

CO MASZ DO SKODY SWIETNE AUTO?! MOJA OCTAVKA BY CIE ZOSTAWILA DALEKO A TO CZY MAM OPONY ZIMOWE CZY NIE TO MOJA SPRAWA I WARA CI OD TEGO ! PEWNIE ARKA SLEDZIU?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 22

Przyczyną nierozważnych i niebezpiecznych zachowań są tacy pewni siebie zadufani w sobie pajace, często gówniarze, jak hrabia, którzy przeceniają swoje możliwości za kółkiem i szarżują po drogach! Brak wyobraźni i prawidłowej oceny sytuacji sprawia, że to nie matka odwożąca dziecko do szkoły czy inny jeżdżący ostrożnie kierowca ląduje w rowie, tylko taki właśnie hrabia z zawyżonym własnym ego!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Droga Kasiu, do tak żenującej wypowiedzi, odnosić się nie będę. Nie wyrzucaj mi gówniarstwa, skoro sama prezentujesz taki poziom. Pogadamy za 20 lat, jak przestaniesz spłacać kredyt i poznasz życie głębiej niż w drodze z domu do przedszkola i z powrotem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widzę, że teraz drogi Hrabia analizuje życie innych. Muszę Cię zmartwić. Nie trafiłeś z oceną mojej osoby i sytuacji życiowej. Jak się okazuje nie jesteś taki wszechwiedzący ideał, jak Ci się wydaje.
Żenujący jest brak tolerancji dla innych i ocenianie wszystkich własną miarą. Musisz być bardzo samotny skoro Twój dzień zaczyna się od nękania innych własnymi opiniami i dowartościowywaniem własnego ego. No ale cóż, skoro nikt nie jest z Ciebie dumny to sam musisz sobie pochlebiać.
Współczuję.
Miłego dnia - mimo wszystko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystko zatkane

Tylko że to męskie chamstwo z jeszcze większym ego powoduje najwięcej wypadków, bo wszyscy powinni zjechać z drogi a ja zajeźdzam i mam prawo być burakiem w drogim samochodzie
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

człowieku. takich bzdetów dawno nie czytałem. Pewnie czapki nie nosisz to i wierzchnia warstwa na zimę zamrożona. Myśli nieskładne i pomysły rodem z Monty Pythona.
1. masz nieodśnieżone drogi i w efekcie nie każde auto rusza jakby kierowca chciał w efekcie przytkane krzyżówki
2. ciągle sypie więc masz ograniczoną widoczność to ludzie jeżdżą wolniej (przejechałem dziś już trochę i nigdzie gdzie ruch był drożny nie jechało się 20km/h - a w korku i tak się stoi nie jedzie)

Ale Ty byś chciał mieć asfalt na wyłączność. Żony zapewne nie masz, dzieci domyślam się podobnie więc pomstujesz i rozdaje prawa do użytkowania asfaltu. Żal się robi że taki ma prawo wypowiadać swoje myśli publicznie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie wiem skąd wyciągasz swoje wnioski, ale masz dar do czystej demagogii. Dla Ciebie ziemia dalej byłaby płaska, gdyby nie to co piszą w podręcznikach. Spójrz dalej niż sięga Twój nos, a może zrozumiesz więcej i nie będziesz musiał swoich teorii potwierdzać banalnymi argumentami.
1. Część kierowców nie umie jeździć w śniegu, więc nie powinna jeździć bo przez nich tworzą się zatory, tak samo jak przez baranów, którzy nie wymieniają kół i nie mogą podjechać na wzniesienia.
2. Jak wyżej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

1. Tak bardzo potępiasz jazdę innych, że śmiem wątpić czy na wąskich i krętych drogach też byś był takim chojrakiem co na prostej obwodnicy, po której rano lewym pasem bez problemu można było jechac 80-100 (więcej to szaleństwo gdyby przyszło hamować)
2. Dojazd z Kowal do Sopotu dziś zajął jedynie 7 minut więcej niż w jakikolwiej inny dzień, więc nie róbmy tragedii
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

1. Nie wiem z czego wnioskujesz. Ja musiałem jechać 40 momentami - nie przez warunki, tylko przez zawalidrogi.
2. Ja miałem 45 minut więcej. Dla mnie to nie tragedia, ale dla moich pacjentów - możliwe, że tak.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nieodśnieżone bałwany

Jechałam dzisiaj z Moreny do Gdańska głównego, co bardzo rzadko mi się zdarza. A że żółwie tempo po 7 rano doskwierało to obserwowałam sobie samochody.
Nóż się w kieszeni otwiera, a niecenzuralne słowa cisną na usta. Co to za nieośnieżanie samochodów? Przednia szyba, tylna szyba (a też nie zawsze) i HEJA na drogę? Świateł nie widać, z dachu się sypie... Czemu kierowcy nie myślą? ZA TO SĄ KARY! Tu chodzi o bezpieczeństwo Wasze i wszystkich wokół!
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nieodśnieżone bałwany

Jaka pasjonująca dyskusja....tak się myśli i jeździ w trójmieście....głąbowisko kultury i umiejętności jazdy....śmiech na sali.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17

zgadzam się!

wlepiać kary za czapę śniegu na dachu.
Na obwodnicy z jednego samochodu śnieżno-lodowa czapa poleciała na moją szybę - myslałem że szybę mi rozwali :/
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ograniczona widoczność i światła

Chciałbym uprzejmie przypomnieć miłym kierowcom, że tylne światło przeciwmgłowe włączamy, gdy widoczność spadnie PONIŻEJ 50m!!! A nie przy każdym opadzie atmosferycznym. Dziś, choć śnieg padał mocno, nigdzie widoczność nie spadła tak, żeby zaistniała konieczność włączenia przeciwmgielnego z tyłu. A to światełko na prawdę razi w takich okolicznościach.
Pozdro 600
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

swiatla

a głupi jesteś! to dla Twojego bezpieczeństwa kierowca przed Tobą włączył te światła nie dla siebie, bo jak mu walniesz to idzie z twojego ubezpieczenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 29

No to już wiem, kto jest taki nadgorliwy

I leci z przeciwmgielnym niezgodnie z przepisami.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

zamgleni

na takich baranów co nadużywają przeciwmgielnych z tyłu jest metoda. Wystarczy wyprzedzić i włączyć mu również. Jeżeli nie ma możliwości wyprzedzenia to włączamy przeciwmgielne przednie i długie do kompletu. Z chamem trzeba po chamsku, jeśli on nas może oślepiać to i my go! Inaczej się chyba nie nauczą

Nie kłuć się z głupcem bo nikt nie dostrzeże różnicy między wami...

po cholerę sie wkurzać??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie być ciotą

lepiej reagować a nie dać się olewać na drodze, pozwolisz na takie rzeczy to niedlugo zaczna na dlugich w dzien jezdzic bo to dla twojego bezpieczenstwa niby, albo wymysla inne rownie glupie wytulaczenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie siedź na zderzaku na obwodnicy

była mgła i opady?
Zachowałeś odstęp?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

informuję drogich kierowców że reperują sygnalizację świetlną na Karwinach. Skrzyżowanie Chwaszczyńska-Brzechwy-Gryfa Pomorskiego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Radio Gdańsk: Gdynia. Nie działa sygnalizacja świetlna. (godz. 14:59)

Dwie osoby zostały ranne w wypadku na drodze wojewódzkiej numer 222 w kierunku Starogardu Gdańskiego, na wysokości wsi Gołębiewko. Samochód ciężarowy uderzył tam w drzewo. Ruch w tym miejscu odbywa się wahadłowo.

Tymczasem w Gdańsku korkuje się Armii Krajowej do Kartuskiej oraz Kartuska do Węzła Karczemki. Poza tym na Kartuskiej postoimy z obu stron do skrzyżowania z Łostowicką, a ciasno jest również na Łostowickiej w dół- ostrzega Pan Tomek.

Przypominam też, że nie działa sygnalizacja świetlna w Gdyni na skrzyżowaniach: Chwaszczyńska, Brzechwy, Gryfa Pomorskiego oraz Wielkopolska, Sopocka, Buraczana. Tam prowadzone są prace remontowe i potrwają one jeszcze przez około godzinę.

Karol Kutnik

Dzięki niedziałającej sygnalizacji...

...nie będzie korków
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

No napewno....

....ciekawe co za debil wymyślilł sygnalizacje świetlną na skrzyżowaniach?!

Disorder, Chaos...Anarchy. Now that's fun! :)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

jest dokładnie tak jak piszesz

Tak pusto na tym lewoskręcie (w Gryfa Pom.) jeszcze nigdy nie było o tej porze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

w całym mieście jest pusto jak nigdy.

Bo kierowcy, którzy mają taką możliwość ruszyli swoje leniwe dupska i wsiedli w komunikację miejską!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Radio Gdańsk: Gdynia. Nadal nie działa sygnalizacja świetlna. (godz. 15:29)

Nadal są utrudnienia na drodze wojewódzkiej numer 222. Przypomnijmy, że tam dwie osoby zostały ranne w wypadku na wysokości wsi Gołębiewko, gdzie samochód ciężarowy uderzył w drzewo. Ruch w tym miejscu odbywa się wahadłowo i będzie tak jeszcze przez około pół godziny.

Wciąż są też utrudnienia w Gdyni, gdzie nie działa sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniach: Chwaszczyńska, Brzechwy, Gryfa Pomorskiego oraz Wielkopolska, Sopocka, Buraczana. Tam prowadzone są prace remontowe i potrwają one do godziny 16.

Z kolei Pan Przemek ostrzega, że w Słupsku zepsuty samochód osobowy blokował jeden pas na Wojska Polskiego, przed skrzyżowaniem z rondem Solidarności w kierunku ulicy Anny Łajming. W tej chwili nie ma już tam utrudnień.

Karol Kutnik

pisze się Anny Wyoming
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Podwalu Przedmiejskim. (godz. 15:59)

Nie ma już utrudnień na drodze wojewódzkiej numer 222. Przypomnijmy, że tam dwie osoby zostały ranne w wypadku na wysokości wsi Gołębiewko, gdzie samochód ciężarowy uderzył w drzewo.

Natomiast nadal są utrudnienia na drodze krajowej numer 25, gdzie doszło dzisiaj do kolizji dwóch samochodów ciężarowych. Droga, między Człuchowem a Dobojewem jest tam całkowicie zalbokowana. Policja wyznaczyła objazdy przez Czarny i przez Przechlewo.

Teraz przyjrzymy się korkom w Gdańsku. Zatkane są już Podwale Przedmiejskie od wiadutku do Okopowej, Jana z Kolna od Stoczni Północnej do Śródmieścia, a także Węzeł Kliniczna i jego okolice. Tam trzeba postać na Marynarki Polskiej w dół i Hallera od Wyspiańskiego do Opery Bałtyckiej- podpowiada nasz słuchacz Piotrek.

Tymczasem Pan Przemek informuje, że w Słupsku samochód ciężarowy blokuje ulicę Gdańską, na rondzie Kuklińskiego. W związku z tym zakorkowany jest wyjazd w kierunku Gdańska. Poza tym stoją też Kozietulskiego i Westerplatte w obie strony. Nasi słuchacze ostrzegają też, że na Westerplatte jest bardzo ślisko. Prosimy więc o zachowanie szczególnej ostrożności.

Karol Kutnik

sygnalizacja w Gdyni

działa już ?

Sygnalizacja w Gdyni.

Sygnalizacja na skrzyżowaniach: Chwaszczyńska, Brzechwy, Gryfa Pomorskiego oraz Wielkopolska, Sopocka, Buraczana zostanie uruchomiona najszybciej o godzinie 17.

Radio Gdańsk: Gdynia. Utrudnienia na obwodnicy. (godz. 16:29)

Kierowcy ostrzegają, że mocno korkuje się droga z Miszewka do Żukowa. Z każdej strony zatkane są też obydwa ronda w Żukowie.

Tymczasem w Gdyni coraz bardziej zatkana jest obwodnica w kierunku Chyloni. Około kilometra przed zjazdem na Karwiny zepsuty samochód dostawczy blokuje tam część jezdni.

Natomiast Pan Daniel podpowiada, że nie ma już utrudnień na skrzyżowaniach: Chwaszczyńska, Brzechwy, Gryfa Pomorskiego oraz Wielkopolska, Sopocka, Buraczana. Tam prowadzony był remont sygnalizacji świetlnej.

Na koniec przypominam o utrudnieniach na drodze krajowej numer 25, gdzie doszło dzisiaj do kolizji dwóch samochodów ciężarowych. Droga, między Człuchowem a Dobojewem jest tam całkowicie zablokowana. Policja wyznaczyła objazdy przez Czarny i przez Przechlewo.

Karol Kutnik

dostawczak

Zepchnac go z drogi i po klopocie. Tylko troche popada a juz tiry i dostawczaki stoja.

Radio Gdańsk: Gdańsk. Korek na Słowackiego. (godz. 16:59)

Kierowcy ostrzegają, żę korkuje się górny odcinek ulicy Słowackiego w Gdańsku, w kierunku obwodnicy. Tam zaczyna się przytykać przed ostatnim fotoradarem do Matarni.

Poza tym nasi słuchacze informują, że mocno zatkana jest obwodnica w kierunku Gdyni. Tam korek zaczyna się na wysokości Kowal i kończy się przed Węzłem Karczemki, gdzie zepsuty samochód ciężarowy blokuje część jezdni. Poza tym obwodnica korkuje się też przed Osowa, również w kierunku Gdyni- informuje Pan Michał.

Karol Kutnik

wypadek morena

autobus blokuje rakoczego w kierunku kartuskiej na srodku skrzyzowania z bulonska
zator w obu kierunkach

rondo musi być, ale dopiero jak ktoś zginie, to stwierdzą że coś chyba jest nie tak na tym skrzyżowaniu. dzwonek raz w tygodniu lub częściej nikogo nie przekonuje narazie. a pa tej kolizji już zostało posprzątane i ruch odbywa się na bieżąco

dokładnie tak samo stwierdzam, to jest jedno z najgorszych skrzyżowań jakie widziałem, wypadki są na porządku dziennym powinni w końcu coś z tym zrobić

Radio Gdańsk: Gdańsk. Wypadek na Rakoczego. (godz. 17:29)

Jedna osoba została ranna w wypadku samochodu osobowego i autobusu w Gdańsku, na skrzyżowaniu ulic Rakoczego i Bulońskiej. Tam zablokowany jest jeden pas jezdni w kierunku Kartuskiej. Kierowcy podpowiadają, że Potokowa i Rakoczego w górę korkują się od zjazdu na Matemblewo.

Nasi słuchacze ostrzegają też, że w kilku miejscach nadal zatkana jest obwodnica w kierunku Gdyni. Tam trzeba postać od Kowal do Szadółek, gdzie samochód ciężarowy blokuje jeden pas. Jak informuje Pan Piotr potem jest trochę luźniej, jednak przed Węzłem Karczemki znowu się przytyka. Poza tym kolejny samochód ciężarowy blokuje część jezdni przed Osową i tam również utkniemy w korku.

Karol Kutnik

Odnośnie skrzyżowania Rakoczego i Bulońskiej. Chyba musi być jakiś śmiertalny wypadek to może wtedy ktoś coś zrobi z tym. Osobiście uważam że powinno być tam rondo. Połowa Jasienia i całe migowo wali z rana i popołudniu myśliwską a później bulońską do rakoczego. Wzrost wypadków to tylko kwiesta czasu :(.

Ciężarówka stoi na prawym pasie w kierunku Gdyni tuż za Osową

a nie przed Osową

Radio Gdańsk: Gdańsk. Nie ma już utrudnień na Rakoczego. (godz. 17:59)

Nasi słuchacze podpowiadają, że nie ma już utrudnień na skrzyżowaniu Rakoczego i Bulońskiej w Gdańsku. Przypomnijmy, że tam zderzyły się dzisiaj autobus i samochód osobowy, a jedna osoba została ranna. W tym miejscu nadal jednak lekko korkuje się Rakoczego w kierunku Kartuskiej.

Poza tym w Gdańsku postoimy jeszcze na Podwalu Przedmiejskim do Okopowej, Jana z Kolna i Alei Zwycięstwa do Śródmieścia oraz na Kartuskiej od Nowych Ogrodów do skrzyżowania z Łostowicką.

Na koniec przypominam, że nadal są utrudnienia na drodze krajowej numer 25, gdzie doszło dzisiaj do kolizji dwóch samochodów ciężarowych. Droga, między Człuchowem a Dobojewem jest tam całkowicie zablokowana. Policja wyznaczyła objazdy przez Czarny i przez Przechlewo.

Karol Kutnik