Autostop

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
Witam forumowiczów ;-)

Chciałem zadać wam pytanko: czy zabieracie ze sobą autostopowiczów? Często spotykanych na wylocie krajowej "7" z Gdańska.

Osobiście zabieram turystów z plecakiem, tzw. "backpackers". Rozumiem i popieram ich pomysł na podróżowanie, więc z miłą chęcią pomagam. Można przy tym liczyć na małą pogawędkę, zwłaszcza w dłuższych trasach.

Jak to wygląda u was?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Autostop

Ja nigdy nie zabieram, aż tak bardzo nie ufam ludziom. Sama też nie wsiadłabym do obcego samochodu.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 33

Jeśli jadę sam:
Pojedyncze lub wielokrotne dziewczyny/kobiety - tak
Pary z bagażem - tak
Pary bez bagażu - czasami.
Pojedynczych facetów z bagażem - przeważnie tak (ale nie zawseze)
Podwójnych i więcej facetów (z bagażem czy bez) - nigdy
Pojedynczych, starszych facetów bez bagażu - często
Dziecko - może być
Pies - moze być

Jeśli jadę z kimś - biorę wszystko (na ile mam miejsce)
popieram tę opinię 58 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedyś jechałem nad jeziorko... po drodzę (jakieś 3km od jeziora) stało dwóch autostopowiczów - z ręcznikami, w samych kąpielówkach, widać że jechali w tym samym celu co ja. Ojciec się zatrzymał - wsiedli. Po krótkiej chwili auto wypełnił smród...który określiłem wtedy jako "cebulowy". Chłopaki chyba dawno się nie myli... przejechałiśmy z nimi te 3km, ja miałem przez całą drogę odruch wymiotny, auto wietrzyło się przez 2h (i tak niewiele to dało). Miałem wtedy 6 lat, trauma została do dzisiaj - nigdy nie zabieram autostopowiczów.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 11

ale mi się buzia uśmiechnęła od ucha do ucha jak sobie wyobraziłam tą scenkę :)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

no skoro w kąpielówkach, z ręcznikami i w kierunku jeziora, to oczywiste, że na kąpiel jechali :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

hehe co straszne ,trauma do końca zycia z takiej banalnej sytuacji hehe
rozbawiłes mnie:)
Oby nie spotkało cie prawdziwe nieszczescie:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie bo ty kurko :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tam kilka razy zabralem, raz mlodego typa, i potem sie cieszylem, okazalo sie ze z domu dziecka, jechal przez cala polske do matki. milo bylo pomoc chlopakowi. ale uwazaj, bo nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi. ja czasem zabieram, ale tylko jak jade z kims, i tak i tak mam zawsze glocka przygotowanego. oraz sztylet pod siedzienem pasazera na hydraulice :D wiec ja jestem zabezpieczony.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

kloca w gaciach chyba!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zawsze odwracałem głowę... aż do czerwca. Wracając z półwyspu zabrałem 2ójke młodych ludzi.
Teraz zawsze będę się zatrzymywał, można porozmawiać, nie nudzi Ci się w czasie jazdy. Do tego można poznać bardzo ciekawe osobowści. Nic mnie to nie kosztowało, a trasa upłynęła znacznie przyjemniej.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie zabieram tych z tabliczką Olsztyn czy W-wa bo to nie ma sensu, ale jak widzę kobietę wracającą prawdopodobnie z pracy, to podwożę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

sama często łapię stopa, z drugiej strony też sama zatrzymuję się po autostopowiczow. Autostop to najlepsza forma podrozy-poznajesz ludzi i przewaznie twoja wycieczka nabiera jeszzcze wiekszego uroku;) nigdy zle nie trafilam ani w 1 ani w drugą stronę. POzdrawiam wszystkich, ktorzy mnie kiedys uratowali zabierajac gdzies z drogi!:D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

jeżdżę stopem od dwóch lat i naprawdę jest to miła forma podróżowania i zarazem poznania nowych ludzi, znajomości. Sama odkąd mam prawko, postanowiłam, że będę zabierać ludzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zabieram się z nikim przypadkowym, ani nikogo takiego nie zabieram
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Jako młody chłopak przejechałem autostopem całe Niemcy od Lubeki do Freiburga, potem przez niemal połowę Francji, Holandii, przejechałem też Polskę wzdłuż i wszerz, fantastyczna sprawa,
Ach chciałbym mieć znowu 22 lata,
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

powiem wam bylismy we francji miejscowosci AVIGNON kiedy w nocy o północy bawilismy sie w centrum a pózniej poszlismy piesz w drodze bedący 10 km wiec postanowiłem autostop i ta francuski zatrzymali o północy we trzech polaków oni nigdy nie boje i wsazalismy kierunek az do 10 km i wysiedlismy to juz bez problemu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

W jakim to języku?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

francuski a my po polsku pokazałem palcami :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

zabieram młode a i czasem starsze dziewczyny w zamian za usługi seksualne a ty jak to robisz?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

zabieram młode a czasem i starsze dziewczyny w zamian za s-e-k-s
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

no proszę jaki tani troll
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

W tym roku przeżyłem wakacje życia, autostopem właśnie. Podróż do Wenecji i z powrotem. 7 dni, 200 zł, widoki, ludzie i sytuacje nie do zapomnienia.

Żadnych terminów, planów, po prostu droga i ja. Potwierdziło się powiedzenie, że "szczęśliwi czasu nie liczą". ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

staram się zabierać - co prawda nie lubię tych co jeżdżą w ten sposób do pracy/szkoły - bo autostop z założenia powinien służyć turystyce a nie stałym dojazdom..

Poznałem kilku fajnych ludzi w ten sposób..

Niestety aut więcej, ale życzliwości mniej..

Ostatnio podwoziłem parę która z Pruszcza Gd do Starogardu pieszo doszła nim się zatrzymałem !!!
nie mogłem ich zabrać za daleko, ale zawsze kilka km mniej mieli w drodze na woodstock..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

pierwszy samochod (13 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

Jaki samochód kupić do 10 000zł ?? (86 odpowiedzi)

Kryteria: -kombi lub kombi van (dla 5 osób), -niskie koszty eksploatacji (paliwo itd.), -trasy...