BADANIA NA PŁODNOŚĆ

Temat dostępny też na forum: Zdrowie
Witam.

Mam 20 lat. Od ponad roku z partnerem staramy się o dzidziusia.
Jednak chyba jest mały problem bo coś nie wychodzi...
Nie wiem czym to może być spowodowane, być może nie potrzebnie się martwie...
Dodam że, gdy miałam 16 lat wzięłam tabletki poronne POSTINOR DUO po stosunku, ale tuż po stosunku więc nawet nie wiadomo czy mogłam być ciąży... Moda, głupia byłam.

Może coś mi poradzicie, znacie jakieś badania na płodność itp. ?
Zgłosić się do ginekologa najpierw? Jak tak, to znacie jakiś nie drogich i z podejściem w okolicach Rumia, Wejherowo, Reda.

Proszę o jakieś porady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BADANIA NA PŁODNOŚĆ

GAMETA w Gdyni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moze niech Twoj partner zrobi sobie wlansie w Gamecie w Gdyni w centrum badanie nasienia, bo to czesto facet jest odpowiedzialny za to ze "nie wychodzi". Sprawdzcie parametry nasienia. A poza tym wybierz sie do gina zeby sprawdzil czy w ogole masz owulacje, jak u Ciebie z cyklami, czy nic Ci nie jest, moze nawet warto zeby lekarz dal skierownaie na test PCT (sprawdzenie wrogosci sluzu), hormonki... i bedziesz wiedziala co jest. Najczesciej przyczyna sa problemy z owulacja albo partner... albo tez zle wyniki hormonow np progesteronu i nie tylko. Powodzenia.
Strona Gamety: www.gameta.pl

wątek masz widze zapisany do Wejherowa więc powiem ci że możesz udać się wraz z partnerem do doktora Kaczora na Nanicach. Przyjmuje w ośrodku wieczornymi godzinami(ja do niego chodze jest czy był ordynatorem w szpitalu) nr.tel 0586727237
Co do tych tabletek poronnych to jak byłam młoda to też taką zażyłam ale nie miałam później problemu w zajściu w ciążę. Szybciej byłby problem jak byś już podała się aborcji. a też to że przez rok nie zaszłaś w ciążę to o niczym nie musi świadczeć ja akurat zaszłam za pierwszą prubą a moja koleżanka po 3latach dopiero zaszła i to dwa razy pod rząd :)) może robicie to w nieodpowiednim cyklu miesiączkowania (najlepiej jak masz regularny okres to w 14dniu od dnia rozpoczęcia okresu jest szczytowanie i w tym czasie najszybciej można dojść )

a i warto kupić sobie tabletki "kwas foliowy" to takie witaminy co powinno się brać przed i w czasie ciąży co pomaga w prawidłowym rozwoju płodu. Ja ich okurat nie brałam przed ciążą bo nie wiedziałam że trzeba brać :)

Nam bardzo dużo dała obserwacja dni płodnych. Takim skutecznym testem w moim wypadku był ślinowy Ovu Control.

Inne tematy z forum

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...