BIAŁY MARSZ. bardzo ważne!!!

Temat dostępny też na forum: Co? Gdzie? Kiedy?
Przyjdźcie koniecznie!!! Powiadomcie znajomych!!! Zróbmy z tego biały marsz!!!

Gdańsk, kolegiata Najświętszego Serca Jezusowego Wrzeszcz

6 Kwietnia 2005 (środa)
Godzina: 20:00

Jan Paweł II to Nasz Papież – Nasz, jako całego świata, Nasz, jako Polaków, ale także Nasz, jako młodzieży, bowiem każdy z Nas pamięta Jego wielkie słowa skierowane w Naszą stronę. Aby uczcić Jego odejście z doczesnego świata, podziękować Mu za te wszystkie lata kiedy mogliśmy na Nim polegać, pogłębiać przez Niego naszą Wiarę, pokładać w Nim Nadzieję, a przede wszystkim uczyć się dzięki Niemu Miłości do drugiego człowieka oraz otaczającego świata, pragniemy zorganizować czuwanie, by zjednoczyć się z Nim w modlitwie. Serdecznie zapraszamy zatem wszystkich na to nabożeństwo, które odbędzie się dnia 6.IV(środa) o godz.20.00 w kolegiacie Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, który znajduje się przy ulicy ks. Józefa Zator Przytockiego 3 (kiedyś Mireckiego- niedaleko stacji kolejki SKM).

Prosimy zabrać ze sobą świece, które zostaną zapalone w trakcie czuwania na znak naszej jedności z Ojcem Świętym. Planujemy również, abyśmy na nabożeństwo przynieśli żółte, bądź białe tulipany, a po czuwaniu udali się pieszo pod pomnik Jana Pawła II na Zaspie i złożyli mu w ofierze kwiaty, świece oraz modlitwę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BIAŁY MARSZ. bardzo ważne!!!

Niech przyjdą wszyscy z Trójmiasta, a nie tylko z Gdańska!! Zróbmy w końcu coś RAZEM!!!

Myślę, że to co teraz napiszę jest w myślach większości z nas... Zjednoczmy się w piątek na Hipodromie, tam, gdzie przed laty, w 1999 roku Ojciec Święty przemawiał do nas- zorganizujmy się WSZYSCY na wspólnej modlitwie, śpiewie, w tym dniu kiedy przyjdzie nam Go pożegnać. Może udałoby się załatwić telebimy i śledzić uroczystość pogrzebową w Watykanie? Wiem, że nasz biskup jako miejsce wspólnej modlitwy wytypował pałac opatów w Oliwie, ale zapomniał chyba o tłumach z Trójmiasta, które chętnie przybyłyby na ostatnie pożegnanie naszego Papieża, a których Oliwa nie pomieści... Czy ktoś tu mógłby zadziałać w tej sprawie? Obawiam się, że nie jestem władna w tym temacie :-( Potrzeba tu duchownej ręki. Zjednoczmy się jak przed laty- to przecież w Trójmieście powstała Solidarność, potrafimy przecież być razem, tym bardziej w takim dniu...

Małga - jestem za tym, żeby to było na hipodromie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tego nam właśnie trzeba, zjednoczyć się bo razem łatwiej!!!!!! wysłałam mailem i na gg wiadomość o tym spotkaniu wszystkim znajomym i przekazuję ja również pocztą pantoflową. Pokażmy Ojcu Świętemu, że na młodzież trójmiejską też może liczyć, że jesteśmy zjednoczeni w modlitwie za Jego świętą Duszę.
Powiadomcie wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niech będzie nas jak najwięcej!!!!

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...