BRAK DANYCH O ZAROBKACH

Większośc pracodawców nie podaje informacji o zarobkach w ogłoszeniach a takie dane oszczędziłyby czas i pieniadze --POWÓD ????????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BRAK DANYCH O ZAROBKACH

W naszym pięknym kraju małpuje się wiele: rzeczy, tradycji, zachowań, itp., z zachodu. Ale, jak chodzi o merytoryczne i wskazane
rzeczy, czyli np. podawanie wyskości potencjalnego wynagrodzenia
to cisza..
W jednej w pomorskich firm, to absolutna! tajemnica..
No tak to pracownika ciężko będzie Tym czy Innym znaleźć..
Tamta strona wymaga, że ojojojojoj...
ale sama 'gra' mało profesjonalnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego brak informacji o zarobkach? Żeby można było zagrać w ten sposób, że oferowane zarobki dostosowuje się do tego co odpowiesz zapytany o oczekiwania finansowe. Niestety ja już dwa razy się na tym przejechałam. Zaczynasz pracę, przyjęte jest kilka osób, stanowiska te same albo podobne, zaś zarobki diametralnie różne. Okazuje się, że osoba, która zarabia więcej niż Ty, po prostu więcej oczekiwała. Niestety, tak to działa.

Co nam zostaje? Nie wiem... Cenić się wysoko? Zawsze jest ryzyko, że w ogóle nas nie zatrudnią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest bardzo proste bo jak ktoś poda że proponuje 2 tys to inna firma aby skusić kandydata da np 2,2 tys. Zresztą większość ogłoszeń jest podobnych do siebie bo pracodawcy od siebie zwalają wymagania itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlatego lubię oferty, które w treści zawierają info
"Prosimy o podanie swoich oczekiwań finansowych."
Nie jest ich dużo, ale się zdarzają, i dobrze !
Sam też zaczałem umieszczać w CV swoje oczekiwania.
Przynajmniej druga strona wie, czego oczeukje.
Bo jazda 'tu' czy 'tam' na rozmowę, a to koszty!!!
z której w połowie trawania wynika,
że nie obie strony mówią o czymś innym..
To po co tracić czas i $ .. ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

jak znaleźć pracę bez znajomośći???? (63 odpowiedzi)

nie mam pojęcia juz co robić.....skonczyłam studia...nie mam doswiadczenia...ale też nie mam go...

infolinia praca (14 odpowiedzi)

Konsultant Infolinii Medycznej · LeasingTeam Sp. z o.o. , czy ktoś orientuje się, czy jest to...