BRAK WODY

Czy rozpoczął się sezon napełniania basenów i stawów z hydrantów. Brak wody w hydrantach zagraża bezpieczeństwu, czy ktoś zgłaszał już do gminy taką sytuację
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BRAK WODY

Basen już dawno napełniony, teraz ratuje się usychające ogrody bo susza.
Wiem, wiem bezpieczeństwo najważniejsze, ale jak ktoś wrzucił w ogród kupę kasy, to żal mu teraz bezczynnie patrzeć jak wszystko usycha.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

.....bo nie chce sie głębszej studni gminie robić.Problem jest co roku, i nikt w temacie nic nie zrobił, tylko grozić karami....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zarządzenie to jest jakiś żart !!!!! Niech gmina rozwiąże ten problem w inny sposób, a nie zabrania podlewania ogrodów i grozi karami -- tak jest najłatwiej. Wpakowaliśmy w ogród ponad 150 tys zł i teraz mamy go nie podlewać. Place za tą wodę i mogę ja nawet wylewać przez cały dzień na kostkę brukowa jak będę mieć taki kaprys !!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ty nie rozumiesz, że w lato zawsze jest woda ograniczona przez suszę? To nie jest wina Gminy, a na pewno nie w 100%. Przypadek gdzie w ogóle wody nie było już ktoś wyjaśnił - była awaria. Mamy zdychać z braku wody, bo Ty chcesz ogródek podlać?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

@mieszkanka bojana, Módl się oby nie znalazł się ktoś taki, jak ty mieszkający bliżej hydroforu. Kiedy on odkręci wode to twoje badyle zwiędną. Wielu z nas stać na zapłacenie za wodę, ale żyjemy w jakiejś wspólnocie. Zainstaluj sobie zbiornik na wodę i racjonalnie korzystaj, ja tak zrobiłem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kwiaty można podlewać! Warzywa można podlewać! Nie można jedynie trawników podlewać, które nawet jak nie będą mieć dostępu do wody, przy najbliższym deszczu się odrodzą i trawniczek bedzie odratowany.

A ja odprowadzam deszczówkę z dachu budynku do dwóch oczek i wode mam jak znalazł, prawie z wodociagów nie korzystam,

Super duży masz ten pojemnik na wodę, skoro dajesz jeszcze radę, po prawie dwóch tygodniach suszy.
Zazdroszczę, serio.

Jezeli ktos ma znajomego w Kielnie, to prosze zapytac jak u nich to wyglada. Brak wody juz po poludniu, z kranu kapie, nie mozna zrobic prania, wykapac dzieci, umyc naczynia itp. Problem jest znany od lat, ale poprzednia wladza nie byla nim zainteresowana. Obecny wojt przez miesiac rzadow nie jest w stanie rozwiazac wszystkich bolaczek. Ja kilka dni temu kupilam sporo krzewow, ktore trzeba podlewac, pewnie, ze szkoda mi wydanych pieniedzy, wiec wczoraj podlewalam z umiarem rosliny przed 24:00. Cisnienie wody bylo juz wtedy bardzo wysokie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Susza to susza, nic nie zrobimy. Pewnie na dniach gmina wystosuje zakaz podlewania ogrodów. Wiemy że kupe kasy władowalśmy w nasze ogrody,ale są ważniejsze rzeczy niż one.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie, a nie możecie rano podlewać swoich pięknych, wycackanych ogródków!!! Bo dla mnie ważniejsze jest chociaż umyć się wieczorem po całym dniu upałów. Wczoraj wody nie było od godziny 20 do 1 w nocy... a od 18 coraz mniej leciała. Ludzie pomyślcie nie tylko o swoim czubku nos. A zakaz jest już od 17.06.2013r. http://www.szemud.pl/aktualnosci/2/566.html
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta wode na noc to wyłancza gmina!!dzwoniłam i taka otrzymałam informacje

Też mi się tak wydaje bo różnica w ciśnieniu spada zbyt raptownie. Nie sądzę żeby wszyscy mieszkańcy się umówili i zaczynali podlewać trawniki dokładnie o 21:30.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś godz. 13.00 brak wody. Czlowiek wraca z pracy chce się umyć, ugotować obiad a w kranach sucho. Jeśli gmina wyłącza wodę, jak napisaliście, czy można zamówić beczkowóz, lub zakupić butelkowaną wodę na koszt gminy. Jak wygląda procedura, zapłaciliśmy za wodociąg, za kanalizę, która podniosła niby wartość nieruchomości. Może ktoś z gminy będzie egzekwował zakaz podlewania

Pompa wieczorem nie wyrabia i się psuje (zatrzymuje). Obecnie trwa naprawa. Jutro ma być zakończona.

pompa była popsuta, ale juz kupili nową, więc powinno byc ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kamień z serca mi spadł, przed nami lato a w kranach sucho.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...