BRAWO - Krzyżak

Brawo Krzyżak, 1 miejsce w Karpaczu !!!, a tak swoją drogą na Giga obcokrajowcy nas rozjechali, POLACY DO BOJU !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: BRAWO - Krzyżak

No BA!!! Krzyżak to Krzyżak!

Trasa Giga była znacznie silniej obsadzona, gdyż była częścią międzynarodowej serii Marathon Man Europe. Dlatego startowali tam jedni z najlepszych maratończyków z tej części Europy.
Warto dodać, że na Giga 7 miejsce zajął Przemek Ebertowski z Treka Gdynia!
Przy okazji - gratulacje dla Krzyżaka!

dzieki :) ciesze sie tymbardziej ze od samego poczatku bylem w stanie dyktowac tempo z czechami, ktorz wygrali i dwoma polakami (Sawicki i Rekawek) no ale jeden wyscig wiosny nie czyni :) przed nami caly sezon. Pozdro

No i Kubo nie złapałeś chyba trzech kapci ;> . Jakoś zapomniano tu o wybitnym wyniku Sławka! Wielkie gratulacje dla Was! :D

Mam nadzieję, że to był przypadek z tymi kapciami. Na Szczawno Sławek ma nowiuśkie oponki IRC.

Za małe cisnienie,komfort kosztem trakcji-4bary i ryzyko bardzo małe na kapcia.

Andrew, ja miałem UST. przy 4 barach bym sie zabił na zjazdach !! Miałem stare połatane micheliny, niestety łatki nie wytrzymały Karpacza.... Poza tym po maratonie wyjalem z tylnej opony 4cm drut :) Był on powodem 4 kapcia, wjezdzajac na mete mialem juz miekko z tylu (3 poprzednie łapałem z przodu) . Czas samej jazdy miałem dobry, gdyby nie kapcie byłoby zdecydowanie lepiej. Dla Krzyzaka gratulacje za wynik, mam nadzieje ze w Szczawnie na Skandii pościgamy sie juz bez defektów :)

Miszeliny sa strasznie miękkie,sam miałem Mudy.Powiem szczerze,ostatni raz kuiłem te opony.Może Joe's Tubeless System XC w Cult-Bikes.Powodzenia w Szczawnie Zdroju,oby bez dubla:-)

a gowno prawda :) 4 sezon na ust michelina i raz tylko rozcialem, wlasnie w karpaczu. Trzeba miec troche szczescia i nie przeginac na zjazdach.

ja jezdzilem na michelinach xcrdry w wierchomli i trochę je o ostre kamienie pociąłem ale ani jednego kapcia :D..a na zjazdach nie oszczędzałem maszyny..:> Bardzo fajne opony.. Jakoś dziwnie temat zszedł.

Ebert na moich Michelinach XCR Dry2 (dętka) był 7 na giga w Karpaczu. Tak jak Kuba mówi, trzeba mieć szczęście i nie przeginać (moim zdaniem z ilością powietrza w UST).

Co do kapci to trzeba mieć po prostu szczęście. Ilość powietrze w UST nie ma tu znaczenia. Jak najedziesz na 4cm kolec który bardzo chce wbićsie w Twoją opone to czy masz 1.5 czy 4 atm to on sie tam wbije i skutecznie wypuści tlen z opony :) Moje kapcie w Karpaczu nie byly przypadkiem, pojechałem w góry na połatanych oponach które juz od dawna prosiły sie o wymiane. Łatki musiały kiedyś puścić, teraz mam nauczke.
Miszelinki xcr to dobre opony, jedne z lepszych UST. Od wczoraj mam IRC Mibro UST i jak na razie rewelacja, na trasie xc w Szczawnie spisują sie super. Oporów toczenie nie czuć, trakcja zdecydowanie lepsza niz xcr.

Miszeliny są dobre,ale zużywaja się bardzo szybko-szkoda(a tanie nie są).
Następną opona będzie PYTHON Tubeless Light,na dkowych jeżdziło misię super.
Jeszcze raz powodzenia w Szczawnie-w koncu trasa dla prawdziwych górali.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...