I edycja BT Gdańsk odbędzie się jednak 4 kwietnia na Matemblewie. Zapisy jak zwykle od 11.00. Trasa szczególnie dla elity powinna być ciekawa - 7 okrążeń co da łącznie ok 29km. Szczegółowe informacje już wkrótce na www.mosir.gda.pl
http://www.mosir.gda.pl/pl/nowosci/mtb_zapowiedz
To ze stronki:
Sympatycy kolarstwa górskiego i przełajowego, serwisujcie swoje rowery, bowiem już niedługo rusza tegoroczny cykl MTB Bike Tour Gdańsk. Na jedyne takie zawody w Trójmieście zaprasza MOSiR w Gdańsku!
Startujemy już w kwietniu. Tegoroczny cykl będzie składał się z trzech edycji.
* I edycja - Matemblewo - 4 kwietnia
* II edycja - Trójmiejski Park Krajobrazowy, ul. Abrahama - 20 czerwca
* III edycja - ul. Czyżewskiego - 10 października
Dzięki nawiązaniu współpracy z ośrodkiem fitness, rekreacji i rehabilitacji Akademos uczestnicy MTB Bike Tour Gdańsk będą mogli liczyć na bardzo atrakcyjne nagrody. Będą nimi m.in. karnety na aerobik, spinning, siłownię oraz saunę. W każdej edycji imprezy do najlepszych zawodniczek i zawodników trafi 18 karnetów. Dodatkowo jeden karnet zostanie rozlosowany spośród wszystkich uczestników zawodów.
kurcze a może ktoś z Was zrobi wyścig MTB albo jaki kolwiek i wtedy będą kategorie i dystanse tak by Wam pasowało!!! chwała że jeszcze MOSiR w Gdańsku robi takie wyścigi,!!! do zobaczenia w Matenblewie!
Wejdż na strone MOSiR w Gdańsku, regulamin jest już zamieszczony; pisze tam prawie wszystko co Was interesuje!!!! zapisy od godziny 10.00 a start pierwszej kategori o godzinie 11.00
Jak zwykle. Jest mapka, ale po co rysować kierunek jazdy? Tą mapką, jeśli nie ma strzałek można sobie... wiadomo co zrobić.
Wiem, wiem - mam sobie sam zorganizować zawody, a nie narzekać, tylko dziekować na kolanach, że mosir cokolwiek robi - to już słyszałem. Co nie zmienia faktu, że zamieszczanie mapki trasy bez kierunku jazdy można sobie darować.
Czyli start całej bandy bedzie z ostrym zakretem, a finisz z górki, tak? To gratuluje w takim razie. Org. mogłby sobie przeczytac regulacje UCI w takim razie, gdzie wyraźnie jak wół jest napisane:
"The finish zone for a cross-country event (massed start event) must be on a flat or uphill section of the course." Przetłumacz sobie to zekker. Ja nie jestem takim specem jak ty i nie domysliłem sie, że finisz ma być z górki, poza tym na tej mapce górek jakoś nie widac.
skoro trasa wg. Ciebie nie spelnia kryteriow jakis-tam, to proponuje CI nie startowac, wtedy nie bedziesz mial problemu...zdaje sie BikeT. nie promuje w ogolnej punktacji, wiec nie ma oczym mowic...
ta gadka przypomina mi ta o atakowaniu w strefie bufetu, coz jak ktos nie daje rady, to beda mu taki to pierdoly przeszkadzac..coz trzeba sie jakos wytłumaczyc..nie ? :)))))
Po pierwsze to zawody są przeprowadzane według przepisów PZKOL (pośrednio UCI), notabene poprzednie edycje i tak nie spełniały (np. brak oznaczenia ostatniego kilometra ;) ).
Widać, widać. A jak Ci tak bardzo doskwiera brak strzałek, to wsiądź na rower i przejedź w jedną i drugą stronę. A za te niecałe dwa tygodnie pokarz co potrafisz oprócz marudzenia.
A nie bylo by prosciej zeby organizator wstawił strzalki, albo napisał czy jedzie sie zgodnie z ruchem zegarka czy przeciwnie? Nie wpadł ci taki pomysł do głowy?
No i oczywiscie w końcu padł niesmiertelny argument "jak ci sie nie podoba, to... ".
Trasa jest taka sama jak rok temu. Więc kierunek będzie taki sam. Tylko ja nie wiem w którą strone, bo mnie rok temu nie było;) Podejrzewam że start jest w strone Złotej Karczmy. Kto był rok temy niech potwierdzi.
Patrząc na fotkę: http://www.mosir.gda.pl/pl/galeria/1mtb2008/1mtb2008_1 można sądzić, że w strone Z. Karczmy.
A najlepiej zadzwonić do mosiru lub wysłać maila, może odpowedzą:)
Pogoda troche nie dopisuje. Dzis byłem w lesie i wątpie czy w tydzien snieg stopnieje. A jak stopnieje to pewnie niezłe bagno będzie. Tak czy siak będą ciężkie warunki do scigania.
Dzis byłem na trasie. Sniegu juz prawie nie ma. Trasa w większości przejezdna, chociaż miejscami sporo błota, ale w tydzien przy dobrej pogodzie zrobi się "szybka". Duże wątpliwości budzi we mnie pierwszy podjazd - głębokie koleiny po traktorach i masa gałęzi po ścince drzew. W takich warunkach trzeba bedzie biec z rowerem na plecach.
słuchajcie!!! dochodzą słuchy że na te koleiny będzie wysypany piasek bedzie pięknie jak na szosie, a może jeszcze jakieś wskazówki dotyczące trasy co? organizator pewnie się spręży!!! a kiedy wy zrobicie wyścig jakikolwiek co? dozobaczenia na wyścigu górskim!!!!!
Oj czepiasz sie "kolarka". Ja tylko mówie, że szkoda że pierwszy podjazd nie jest przejezdny. Masa gałęzi i konarów po ścince drzew zmusza do biegania z rowerem na plecach. Ja osobiscie w jeździe na rowerze preferuje samą jazde. Trudną technicznie i kondycyjnie ale żeby była to jazda a nie bieg przełajowy. Tak czy siak bardzo chętnie wystartuje, więc do zobaczenia na starcie.
nie narzekajcie, pogoda dobra to wysuszy, poza tym wycinka urozmaici nam trasę pod względem technicznym ;)
pytanie: trzeba być o tej 10 jeśli start mam np. ok 13.50?
Witam!
Wczoraj przed wieczorem objechałem trasę. Praktycznie cała przejezdna. Na pierwszym podjeździe dwa miejsca z dużą ilością błota, trzeba przenosić i nie wierzę, że wyschnie do soboty. Ale to krótkie odcinki. Na pierwszym zjeździe trochę nerwowo, ale potem do końca spokojnie. Niby sporo liści ale w miarę sucho i przyczepnie. Najbardziej mokry odcinek to prosta równoległa do Strzyży i zakręt przed wjazdem na trzeci podjazd. Też raczej nie wyschnie.
Pozdrawiam!
nie jest źle
robicie ten podjazd po skręcie w lewo od Strzyży?
ile on ma procent, ktoś mierzył? bo z mapy udało mi się oszacować że ok. 36% nachylenia (średnia)
Dzisiaj trasa była juz całkowicie przejezdna. Gałęzie posprzątane i błota tez juz nie ma duzego. Ostatnie podjazd jest faktycznie stromy;) Ogólnie bardzo fajan szybka trasa.