Re: BUKIET ŚLUBNY - POTRZEBUJĘ NATCHNIENIA
Zrobić bukiet ślubny czy jakikolwiek inny, tym bardziej klasyczny bez wymyślnych pierdół jest moim zdaniem banalnie łatwo. I co za różnica czy zrobisz go sama czy kwiaciarnia? Kwiaty te same. Jakoś wątpię, żeby te z kwiaciarni były super mega hiper trwałe bo to na ślub. Bez żadnego podkładu wytrzymają tyle samo, jeżeli są kupione świeże. A ja mam zamiar kupować w hurtowni więc są świeże.
Robiłam już wiązanki sama i nie tylko z polnych kwiatów, uważam że każdy da radę zrobić to sam. Jak chcesz wydawać niepotrzebnie kasę proszę bardzo. Ale drożej nie znaczy lepiej.
Co do drugiej rzeczy odnośnie przyjęcie/obiadu.
To nie mój problem, że ktoś nie zarobi. Skoro decydują się zorganizować komuś urodziny to od razu wiedzą, że tego dnia wesela nie będzie. Dlatego nie rozumiem podwyżki cen. Tym bardziej jeżeli jest od razu powiedziane, że przy samym obiedzie, sala wynajmowana jest na maksymalnie 5 godzin. Więc nie zasiedzę się do godziny 2 nad ranem, bo zwyczajnie powiedzą mi do widzenia. A jeżeli nie będę chciała to dopłaty w większości wypadków za każdą godzinę są tak duże, że się nie opłaca. I jest to zawarte w umowach, które należy podpisać. I nie uwierzę, że Twoja koleżanka nie dopłacała za przedłużona imprezę. A jeżeli nie to powiem tylko, że jej się udało wzbogacić na głupocie szefostwa owego miejsca.
A zresztą, jeżeli decydujesz się na obiad tak jak ja opisywałam to we wcześniejszym poście, nie przewidujesz również pożywienia dla gości ' na potem'. Moim więc zdaniem, dalsza impreza odpada. Rozumiem mini wesela i tak dalej. Ale nie rozumiem podwyższania cen kilku godzinnego obiadu, tylko dlatego że wcześniej był ślub. I na moim obiedzie będą tylko najbliżsi. Małe przyjęcie, na małych salach, które szukałam specjalnie, więc też nie zbiednieją z powodu utraty wesela. I wszyscy goście są uprzedzeni o czasie imprezy. problemu jakoś nie widzę.
Nie każdy zaprzedaje duszę diabłu, żeby wydać mega ślub i weselicho. Dla mnie najważniejszy jest moment przysięgi. Obiad jest podziękowaniem dla gości, którzy postanowili być z nami w tym dniu. Tyle :)
4
0