Badanie słuchu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Już drugi logopeda zaleca nam badanie słuchu u synka. Czy poza Głogowska w Gdańsku wykonują gdzieś takie badanie? Młody w połowie listopada skończy 3 latka, wiem ze jest jakieś badanie którego wcześniej nie mozna wykonać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Badanie słuchu

A jakie badanie musisz wykonać? My robiliśmy w Akademii Medycznej w Gdańsku, jest też możliwośc na ul. Białej w Gdańsku-Wrzeszczu

My jesteśmy pod opieką Fona-medu (Gdańsk, Kościuszki).
W lutym mieli krótsze terminy niż na Głogowskiej. Od lutego do lipca byliśmy trzy razy.
Młody miał niedosłuch przez przerośnięty migdał. Udało się go zasuszyć kroplami do nosa (dwa rodzaje) + contrahist. Niedosłuch ustąpił.

Moze tu? http://www.kind.com/pl/badanie-sluchu/wyszukiwanie-oddzialu.html
A co toza badanie ma byc?

Na Grunwaldzkiej we Wrzeszczu też można zbadać słuch, ale nie wiem czy 3-latkowi również. Warto zadzwonić i zapytać.

Ja również polecam Fonamed na Kościuszki. Ja od 3 lat badam dziecku słuch, byliśmy na Głogowskiej, Hallera i Hynka, ale najdokładniejsze badanie przeprowadzili na Kościuszki.

Badanie słuchu u tak małego dziecka to tympanometria lub otoemisja.

Ja robiłam w firmie Izofonis w pruszczu, wcześniej w otomedzie na podwalach. Przeprowadziłam się na Orunię, i teraz do pruszcza mam lepszy dojazd.

Inne tematy z forum

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

Poprawa libido (3 odpowiedzi)

Czy macie może jakieś pomysły na poprawę swojego libido? Biorę tabletki antykoncepcyjne i mam...

Gdzie na badania krwi? jakie laboratorium? (11 odpowiedzi)

Chcę zrobić badania krwi pod kątem żółtaczki - profilaktycznie, są mi potrzebne do pracy dla...