Bałagan

Czas oczekiwania na szczepienie wynosi 14 dni. Tym sposobem, moje uczeszczajace do żłobka dziecko, nie może zostac zaszczepione przeciwko pneumokokom, gdyż zazwyczaj 13 dnia łapie jakąs infekcje.
Nie zaszczepię dziecka, jeśli nie mam pewności, że jest zdrowe. Nie zawierzę ślepo lekarzowi, który twierdzi,że infekcja wirusowa nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia. Nie mam pewności,że głupia wirusówka,to nic poważnego. Zrobienie crp, po co?Załatwiłam więc prywatnie szczepienie w innej placówce, niestety, karty szczepień nie mogę otrzymac do ręki. Pozostaje tylko zmiana przychodni. Co do jakości świadczonych usług równiez mam sporo wątpliwości. Wizyta do okulisty z NFZ na sierpień, prywatnie - nawet dzisiaj. Dlaczego nie ma prywatnych wizyt w poradni dziecka zdrowego?
Niestety, tego wyjaśnic nikt nie potrafił. Nie polecam nikomu. Paradoksalnie, pediatrzy dyżurujący, wydają się bardziej kompetentni i rzeczowi od zatrudnionych w przychodni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Bałagan

Nie jestem związany z tą przychodnią zawodowo niemniej jednak chciałbym się wypowiedzeć na temat poruszonych tu problemów:
1. W większości przychodni rejestracja na dzieci zdrowe odbywa się z wyprzedzeniem. Priorytetem zawsze muszą być dzieci chore.
2. Przeciwskazaniem do szczepienia jest Temperatura.
3. Kart szczepień nie wolno wydawać poza przychodnię. Zabrania tego stosowna ustawa
4. Lekarz prywatny ma prawo zaszczepić bez karty szczepień. Ma obowiązek wydać zaświadczenie o zaszczepieniu dziecka, które powinno zostać dołączone do karty szczepień. Nie ma tez żadnego problemu w kontakcie telefonicznym, lub e mail z lekarzem lub pielęgniarką z przychodni w celu uściślenia jak dziecko powinno być zaszczepione.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9