Balladyna

Temat dostępny też na forum: Balladyna
Opinie do spektaklu: Balladyna.
Balladyna
Juliusz Słowacki

"Balladyna" zasługuje na re/wizję. Zasługuje na spojrzenie poza sztampą. Umęczona w lekturze, zastygła w interpretacjach, zasługuje, by do niej powrócić. Raz jeszcze zajrzeć do domu wdowy i jej córek. Zobaczyć emocje drzemiące w sercach dziewcząt i pragnienia, które nimi kierują. W świecie, w którym jedyną szansą kobiety na szczęście i wolność jest dobre ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki jest przewidywany czas trwania przedstawienia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

około 1,5 godziny

aga

proszę o podanie czasu trwania spektaklu

spektakl trwa około 1.30

Byłam dzisiaj na probie generalnej, bardzo mi sie podobało. Warto zobaczyc.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rezerwacja

Orientuje się ktoś czy trzeba dokonywać rezerwacji biletów ?

Też byłem dzisiaj i jestem pozytywnie zaskoczony. Polecam każdemu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do realizatorów

Dobrze, że oprócz wesołych, satyrycznych sztuk Centrum Kultury w Gdyni sięgnęło po ambitny program. Tak mało ostatnio w naszym narodzie polskości, patriotyzmu. Aż tu Balladyna J.Słowackiego: nasza literatura- (!),historia przeplata się z nowoczesnością, dobra poezja z szerzącą się obecnie ponad miarę wszędobylską zachłannością, chęcią posiadania za wszelką cenę. Biję brawooo!!! Namawiam Polaków do oglądania naszego...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja kupowałem bilety w kasie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

warto zobaczyć

Bardzo dobry spektakl. Nasza scena studencka jest super!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sobotni spektakl

Byłem w sobotę na "Balladynie". Świetnie zagrane i bardzo umiejętnie zrobiona inscenizacja. Ponieważ scena wchodzi w widownie, jest się jakby częścią tego co dzieje się na scenie. Brawo młodzi aktorzy. Chcemy iść jeszcze raz z rodzicami.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

słaby spektakl

i aktorstwo słabe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

super super

Czasami mam wrażenie, że Ci co krytykują dobre spektakle mają jakiś problem. Balladyna jest warta zobaczenia. Gorąco polecam. Tutaj widać dobrą grę młodych aktorów, możnaby powiedzieć już zawodowców, świetna choreografia i co najważniejsze przekaz ponad czasowy... ktoś już o tym tutaj pisał. Polecam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

moim zdaniem z grą jest różnie lub bardzo różnie ale inscenizacja zrobiona zawodowo. zdecydowanie warte obejrzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

WARTO!!! Pozytywne zaskoczenie, fantastyczna i zaskakujaca interpretacja. Z pewnoscia dla widzów o mocnych nerwach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaskoczenie

Nie spodziewałam się, że lektura ze szkolnej ławy będzie tak zachwycała na scenie. Bardzo dobry, mocny przekaz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wspaniałe!

Byłem na spektaklu, rzeczywiście wspaniały! Młodość, ekspresja aktorów - tak trzymać! Aż chce się wracać do Was. Muzyka, pomysł na zmierzenie się - bądź co bądź - z trudnym tematem, pełen profesjonalizm. Polecam wszystkim!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem pod ogromnym wrażeniem!!

Zrozumiałam lekturę, nareszcie;) Muzyka, pomysły reżysera genialne. Człowiek wychodzi i chce chodzić do teatru, niewielu potrafi w tych czasach zainteresować żywą sztuką.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Mistrz i Małgorzata (32 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Mistrz i Małgorzata . Michaił Bułhakow "MISTRZ I MAŁGORZATA" Już 11...

Zemsta nietoperza (27 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zemsta nietoperza . "Zemsta nietoperza" Fundacja KULTURA.TERAZ! planuje...

Anatomia Ciszy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Anatomia Ciszy . Spektakl "Anatomia ciszy" to głęboka eksploracja...