Baltic. Pies na krze

Temat dostępny też na forum: Baltic. Pies na krze
Opinie do spektaklu: Baltic. Pies na krze.
Baltic. Pies na krze
na podstawie książki "Baltic. Pies, który płynął na krze" Barbary Gawryluk

Spektakl dla dzieci w wieku: od 8 lat

W styczniu 2010 roku załoga statku badawczego R/V Baltica, 15 mil morskich od brzegu, wyłowiła z morza psa. Pies płynął na krze. Spędził na niej kilka dni i nocy, przebył, na oczach połowy Polski, ponad 200 km - dryfując od Torunia aż w okolice Helu. W końcu ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wzruszona

Bardzo przejmujące, wzruszające przedstawienie. Świetnie zagrane- wszyscy "operatorzy" lalki psa zasługują na najwyższe uznanie. Ogólnie wyszłam zachwycona i wzruszona, a dziecko przejęte i zauroczone. Gratulację dla całej ekipy!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wspaniała historia!

Takich pięknych historii nam potrzeba! Wspaniały pomysł na spędzenie czasu.

Na dodatek można wesprzeć trójmiejskie schroniska przynosząc w godzinach otwarcia teatru odzież, koce itp. do ocieplania bud w ramach akcji "Podaruj ciepło bezdomnym zwierzętom"---> skrzynia na rzeczy stoi w hallu teatru.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kawał dobrego tetatru!

Wspaniałe przedstawienie i bardzo dobry pomysł.Gratuluję!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

bez przesady z tymi zachwytami

byłem i myślę, że dla dzieci 3-8 może być. scenograficznych pomysłów kilka całkiem fajnych, ale zrobić sztukę na temat psa co płynie na krze, to zadanie dosyć karkołomne. a jeżeli dorosłą osobę ta historia wzrusza, to jest podejrzenie, że być może ma jakieś problemy natury emocjonalnej ;-)
szału nie ma
(pomijając fakt, że po zakupieniu kawy usłyszałem pierwszy dzwonek i nie zostałem wpuszczony do sali z kubkiem, więc zmuszony byłem wylać... ale to jest raczej zabawne :-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 44

ale że co że z kawą do teatru? Hymmm może popcorn?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

obawiam się, że jest zupełnie na odwrót

Dorosły człowiek którego "nie wzrusza" cierpienie bezbronnej istoty na pewno ma spore problemy emocjonalne, jego rodzina z nim zapewne również ma problem. Dodatkowo wypowiedź "dorosłej osoby" okraszona "buźkami" od razu wskazuje niestety na infantylizm. No i te pretensje o kawkę. Nie mam więcej pytań. Jak to powiedział kiedyś Mark Twain: "Lepiej milczeć i wydawać się głupim..."
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

typowy leming

nieważny psi los tylko MÓJ kubek z kawą
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nareszcie

Wreszcie jakieś dobre przedstawienie- po latach nieudanych spektakli. Podobało się całej naszej rodzinie. Jednak czas trwania -godzina z piętnastominutową przerwą w środku- w odniesieniu do cen biletów wypada niekorzystnie...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie!!!

I wy uważacie się za znawców kultury i sztuki !!! Spektakl z kukiełką psa---!!!!
--sorry ale wolę kino tam przynajmniej nie muszę oglądac np:przygody kołka w płocie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

Teatr Miniatura

Mówi Ci to coś?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie kukiełka.. :)

jw.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dajecie psom to co boskie :/

Kochajcie siebie nawzajem i dzieci kochajcie a nie psy plugawe co nawet kupę potrafią zjeść (po co? nie wiem). A Polacy psy pokochali na potęgę a z podwórek toaletę dla nich zrobili. Głupiutki dzisiaj ten człowiek. Może jak się wasze psy z jedzeniem kup rozkręcą to i na podwórkach będzie porządek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25

to fakt, że czasem pies kupę zje...

i jeszcze po odbytach sie wącha jeden z drugim...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jakże, tydzień bez psów na portalu to tydzień stracony

zaraz ferie,trąbić gdzie co i jak a nie pod koniec zaproszą na lodowisko. Dobrze że tych genderów niet------------------zenada
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Doskonały pretekst

Autentyczna historia, przypomniana z pożytkiem. Doskonały pretekst do uwrażliwienia na losy ludzi i zwierząt w trudnym okresie zimowym. Silne oddziaływanie na wyobraźnię. Reakcje widowni bezcenne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Temat ciekawy, gorzej realizacja.. 3+

Dzieciakom się podobało, chociaż narzekały na zbyt głośny wybuch. Poza tym trochę niespójna fabuła/chronologia zdarzeń. Najpierw przedstawiony jest epizod, gdy jacyś obcy ludzie chcą odebrać nieswojego psiaka, a dopiero później odtworzona jest historia wałęsania się psiska, wejścia na krę, spłynięcie, zauważenie, próba pomocy, ratunek marynarzy.. Końcowe ujęcie wyświetlane na ekranie, przedstawiające autentyczne zdjęcia psa, całkowicie nieczytelne, fatalna jakość obrazu. Poza tym aktorzy ubrani w szare, monotonne szmaty (orócz załogi statku). Przygotowanie oryginalnego kostiumu chyba nie jest takie trudne, szczególnie w takim miejscu jak teatr dla dzieci. Tym bardziej przygotowanie porządnego projektora/rzutnika. Bilety nie należą do najtańszych, tym bardziej że przecież dzieci same na tę imprezę nie idą.. Moja ocena 3+

Oczywiście najważniejsze, że dzieciom się podobało, ale patrząc obiektywnie to mogłoby to być dużo ciekawiej, spójniej zrealizowane.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Super przedstawienie!!!! Gorąco polecamy byłyśmy z córcią i dziećmi z pierwszej B Szkoły Podstawowej nr 55.Dzieci zadowolone naprawdę warto wybrać się z pociechą do teatru Miniatura na to przedstawienie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Romeo i Julia is not dead (19 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Romeo i Julia is not dead . ROMEO I JULIA IS NOT DEAD na motywach dramatu...

Polak Polakowi wilkiem (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Polak Polakowi wilkiem . POLAK POLAKOWI WILKIEM "Polak Polakowi wilkiem"...

Punkt zero (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...