Basen Kielno
Czy może mi ktoś "po chłopsku" wytłumaczyć, dlaczego dalej basen w Kielnie nie jest otwarty, woda w basenie jest, a jak jest to musi działać filtracja i chlorowanie, czyli koszta stałe są. Pierwotnie miał być oddany chyba półtora roku temu, następnie opóźnienie w budowie, potem lockdown i pandemia. Teraz co ? Inne baseny otwarte, a tu czekamy na kolejne zamknięcie. Proszę tylko nie piszcie , że wójt sobie w weekendy imprezy na basenie robi, tylko jakieś konkrety. Po co budować basen za WIELE milionów, skoro jest problem z otwarciem go , bo nie będzie rentowny na siebie. To nie jest SPA, ma to służyć poprawy kondycji dorosłych i też dzieciaków i do nauki pływania , jakże podstawowej umiejętności w naszym geograficznie położeniu, a nie przynoszeniu zysków. Mnie się to nie podoba i to bardzo. ktoś powinien zgłębić ten temat, to są nasze i moje też pieniądze z podatków wyłożone, miało to służyć ludziom, a jak jest? Pytam, w jakim celu został powołana do życia ta infrastruktura i dlaczego dalej nie funkcjonuje .Jako obywatel żądam wyjaśnień. Czy ktoś wie, ile kosztował w przybliżeniu sam basen w Kielnie ?