Baza

Witam wszystkich. Nowy na forum jestem, na harpaganie zreszta tez, i mam kilka pytan:

Czy w bazie bedzie jakies miejsce, gdzie mozna zostawic spiwor, karimate itp., tak zeby ww. ekwipunek przypadkiem nie zmienil wlasciciela? Tachanie ze soba takich rzeczy raczej odpada, wiec musze wiedziec czy brac.

Czy baza dostarcza jakies materace itp., czy raczej planowac nocleg na podlodze?

W cene wliczony jest cieply posilek. Czy moge liczyc na jakies danie jarskie? Nie chcialbym zeby sie okazalo ze cieplym posilkiem bedzie np. smazona kielbasa, albo karkowka z grilla. Poczulbym sie oszukany ;).

Ile osob przecietnie startuje w rajdzie. Czy trzeba byc super zawodowcem? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Baza

Kebaab napisał(a):

> Witam wszystkich. Nowy na forum jestem, na harpaganie zreszta
> tez, i mam kilka pytan:

Witam! :)

> Czy w bazie bedzie jakies miejsce, gdzie mozna zostawic spiwor,
> karimate itp., tak zeby ww. ekwipunek przypadkiem nie zmienil
> wlasciciela? Tachanie ze soba takich rzeczy raczej odpada, wiec
> musze wiedziec czy brac.

Dotychczas praktykowana była przehowalnia na numerki - oddawałeś rzeczy przed wyjściem w trasę, dostawałeś (na numerek) po przyjściu do Bazy.

> Czy baza dostarcza jakies materace itp., czy raczej planowac
> nocleg na podlodze?

Ze względu na złe doświadczenia (pre-puckie) oraz fizyczną niemożliwość dostarczenia 900 materacy do Bazy, organizatorzy zapewniają jedynie podłogę

> W cene wliczony jest cieply posilek. Czy moge liczyc na jakies
> danie jarskie? Nie chcialbym zeby sie okazalo ze cieplym
> posilkiem bedzie np. smazona kielbasa, albo karkowka z grilla.
> Poczulbym sie oszukany ;).

Czuj się oszukany... (bigos na mięsie/kiełbasa)

> Ile osob przecietnie startuje w rajdzie.

Ostatnio (Bytów): ponad 600 na pieszej, około 180 na rowerowej.

> Czy trzeba byc super zawodowcem? ;)

A co chcesz zrobić z tym Harpem? ;)

Grzesiek PoMaH napisał(a):

> Dotychczas praktykowana była przehowalnia na numerki -
> oddawałeś rzeczy przed wyjściem w trasę, dostawałeś (na
> numerek) po przyjściu do Bazy.

Acha to spoko. Interesuje mnie tylko do kiedy mozna odbierac swoj dobytek? Jako nowicjusz biore pod uwage to ze dotarcie do bazy moze zajac mi kilka dni (tygodni?). Mam nadzieje ze pozostawiony ekwipunek nie przechodzi na wlasnosc organizatorow i bedzie go mozna gdzies kiedys odebrac ;).

> Czuj się oszukany... (bigos na mięsie/kiełbasa)

O rety, moglbym przyplacic ten posilek zdrowiem :). Czy jak zrezygnuje z jedzenia to czy dostane znizke 5zl ? ;)
Czy mozna komus sprzedac na miejscu swoja racje zywnosciowa? ;)

> A co chcesz zrobić z tym Harpem? ;)

Harpaganem nie musze zostawac. Bede w pelni usatysfakcjonowany jesli uda mi sie zrobic jedna petle. Mysle ze na pierwszy raz bedzie to calkiem dobry wynik. :)

chętnie zjem za ciebie tą kiełbaskę lub bigosik :) po ostatnim Harpaganie byłem tak głodny że ta jedna porcja gorącego posiłku była jedynie kroplą morza tego co zjadłem po Harpie :) po wszystkim byłem strasznie głodny ;) a tak przy okazji to w Bytowie za talon na jedzenie były do wyboru różne dania a było ich sporo :) więc każdy znajdzie coś co lubi :)

>W cene wliczony jest cieply posilek. Czy moge liczyc na jakies danie >jarskie? Nie chcialbym zeby sie okazalo ze cieplym posilkiem bedzie np. >smazona kielbasa, albo karkowka z grilla. Poczulbym sie oszukany ;).

Jestli pojedu, tak mozna vezmu par plechovek ceskeho piva (gambrinus, radegast, kozel). To dobra motivace, nie?:o)))))

Algar napisał(a):

> Jestli pojedu, tak mozna vezmu par plechovek ceskeho piva
> (gambrinus, radegast, kozel). To dobra motivace, nie?:o)))))

Dokładnie :D

jeski przywieziesz radegast to ja jestem gotów zostać jaroszem na czas Harpa. :)) :P ;)

"komitet kolejkowy" na czeskie piwo ?! :D