Bębenek campagnolo

Istnieją adaptery, które pozwalają na założenie Bębenka Campagnolo do piasty Schimano? A może normalnie da radę zamocować Bębenek campagnolo na piaste Schimano bez przejściówki-adaptera?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bębenek campagnolo

Nie, shimano nie ma bębenków do swoich piast pod campe i zdaje się ze nikt zamienników nie robi.

MARCHISIO - to są kasety które mają adaptery zarówno do shimano jak i campagnolo. ale droga sprawa http://clemenzo.com/en/marchisio/mtk-adapters

pytanie tylko po co?
Nie ma problemów z kupnem kaset campy a tym bardziej sh.

Rozpiętość cenowa między najniższymi modelami campagnolo i schimano. Chodzi że można zmienić np. Kierownicę na jednej mieć manetki schimano a na drugiej campagnolo, gdy chcemy mieć trwalszy napęd, bierzemy kierownicę z manetkami campagnolo i kasetą campagnolo.
Łańcuch 9 rzędowy schimano będzie współpracował z 9-rzedowa kasetą campagnolo i ja odwrót?
Podobno łańcuch w sklepie zalecają zmieniać co kilkaset km ale reguły nie ma, a campagnolo łańcuchy i kasety są podobno bardzo trwałe.
Ktoś może się wypowiedzieć więcej co do trwałości napędu campagnolo?

Kyrieleizon tyle zabawy?
Wystarczy tania kaseta mashino/mars oraz dobry łańcuch, to rozciągnięty łańcuch niszczy kasetę a nie fakt, że kaseta jest niby "miękka"

Kaseta hg-50 i łańcuch super record przeżyje tyle samo co kaseta i łańcuch super record.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko czy łańcuch campagnolo będzie działać z nią?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...