Bezdomny dalej koczuje, a zima idzie!

Temat dostępny też na forum: Hydepark
Vis a vis ul. Bydgoskiej, na rogu ul. Czerwony Dwór 26 A stoi zaparkowany granatowy Peugout służący za lokum bezdomnemu p.Ryszardowi. Samochód jest niesprawny, a p.Ryszarda nie stać na naprawę, by w nadchodzące mrozy mógł odpalić auto i ogrzać się choć przez kilka minut. Potrzebna jest też ciepła odzież zimowa. Apeluję o pomoc dla tego spokojnego, starszego pana, który nie potrafi prosić ani głośno wołać o swoim nieszczęściu, które może spotkać każdego z nas. Zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Pamiętajmy o naszych bliźnich!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Bezdomny dalej koczuje, a zima idzie!

Basiu Z.

Takich ludzi jak Ty brakuje mi na swiecie.
Jestem zbyt daleko, aby pomoc.

Jedynie podbijam apel.

ps. Kocham Cie Basiu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a co dolega temu samochodowi? jak coś do naprawienia na miejscu to może pomogę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry,

Pani Barbaro, może wspólnie uda się pomóc Panu Ryszardowi. Jestem dziennikarką Gazety Wyborczej Trójmiasto, chciałabym opisać tę sytuację. Bardzo proszę o kontakt: aleksandra.kozlowska@gdansk.agora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzieki.

~~c~~
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziennikarz Trojmiasto.pl, który był autorem artykułu o wspomnianym Panu nawet nie raczył odpisać na maila z ofertą pomocy... Do opisania historii chętny, ale potem już zero od siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

gdzie chodzicie do stomatologa? (16 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...