Biedny Polski pracodawca

Jak te firmy jeszcze ciągną bez ludzi , nawet Ukraincy mają w nosie 40 procent prac u prywaciarzy desperaci idą do urzedu pracy po pracownika z przymusu , ale duża część widzę ma zapasy kapitału i jeszcze jakoś tam funkcjonują opłacało się dawać część wypłaty pod stołem zatrudniać na czarno i nie wypłacać za nadgodziny he he . No ale niestety w zawodach kierowców , operatorów maszyn budowlanych i produkcynych skąpy prywaciarzyk będzie musiał zacząć sam sobie doszkalać ludzi bo takich po prostu nie ma .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chyba nic złego i żadnej bidy w tym nie widzę tylko normalizację :)
Może jak pracodawca zainwestuje trochę własnych środków w szkolenie pracownika to będzie się dwa razy zastanawiał zanim wymieni go na inny model
W urzędzie pracy nie znajdą pracownika za grosze bo te grosze pracownik już ma
Mam nadzieję że te zmiany idą w dobrym kierunku i pomogą nie tyle w podniesieniu pensji ale też w zmianie sposobu myślenia o pracowniku jako niepotrzebnym balaście, wymuszą większą elastyczność i doprowadzą do znacznego poprawienia warunków pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ukraincy traktują nasz kraj jak muzułmańscy uchodźcy, jesteśmy dla nich przystankiem na zachód. Skoro Polak musi tu pracować za śmieszne pieniądze przy czym często musi zderzać się z maszyną biurokratyczno-urzędniczą to co ma powiedzieć taki Ukrainiec? Dlatego zaczynają się interesować Wietnamczykami itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Biedny Polski pracodawca

Czekam aż otworzysz biznes i będziesz płacił "godnie" to rzucę szefowanie w cholerę i przyjdę do Ciebie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Wyjazd za granicę za pośrednictwem agencji pracy (3 odpowiedzi)

Szukam sprawdzonej agencji żeby wyjechać za granicę do pracy .myślałam o holandii,anglii . praca...

PRACA SEZONOWA ZA GRANICĄ (30 odpowiedzi)

Cześć, intersuje mnie praca za granicą. Zbieranie owoców lub warzyw. Gdzie najlepiej szukać...

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...