Biedronka w Bojanie

Jak w temacie:)
Plotka czy ktoś ma jakieś potwierdzone dane?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Biedronka w Bojanie

jak czytam, że ktoś "uwielbia" zostawiać ciężkie pieniądze w sklepie to jakoś mi się w to wierzyć nie chce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ja uwielbiam robić zakupy w sklepie u Ilony, ma wszystko, a do tego świeże i dobrej jakości!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Powolnym krokiem cywilizacja wkracza do Bojana. Już widać światełko w tunelu. To chyba ironia losu radny który nic nie robi dla Bojana chyba będzie musiał zwinąć interes. Nie życzę mu źle ale tak będzie lepiej dla większości w Bojanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

guano prawda, nie będzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Już od ponad 2 lat chodzą ploty o tej biedronce i jakoś jej nie widać... Ktoś chyba puścił plotę a ludzie podchwycili.

Taka biedronka byłaby super rozwiązaniem dla naszej miejscowości, stanowiła by konkurencje, co oznaczało by korzyść dla nas konsumentów:)

Szczerze mówiąc, wole kupować w biedronce i wspierać zagraniczny kapitał, niż przepłacać w lokalnym sklepie...Po co mam wspierać lokalny interes skoro ten interes zdziera ze mnie pieniądze?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

biedronka będzie bo osobiście rozmawiałem z ludzim od wyszukiwania lokalizacji w naszym rejonie, już dawno temu szukali miejsca w "centrum" Bojana pow.dz nie mnie niż 4tyś mkw i to samo w Szemudzie.
Kapitał może zagraniczny ale dostawcy polscy, podatki w Polsce i co ważne duże zatrudnienie. Nie mam nic przeciwko uczciwej konkurencji ale P. Jacek to już lekko przegina z marża na produkty no i ich jakością dramat jakiś . Delikatesy w centrum Gdyni to przy jacku dyskont jeżeli chodzi o ceny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

zobaczymy , zobaczymy .....juz za pare chwil chwil parę , wejdzie NIK i NIO (najwyższa izba obrachunkowa) do Gminy i będzie kabaret
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nistety kit i jeszcze raz kit !!!

Biedronki nie było i nie będzie !!!

napewno nie w takiej prowincji jak nasze Bojano !!

wiem bo gmina nie wydała żadnego pozwolenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokładnie tak jak piszesz, ale myślę, że coś się tu "kroi". ;-)

Bardzo dobra wiadomość . Czas ucywilizował Bojano. Poza tym jak zrobią drogę wojewódzka z której korzysta warszawka i reszta świata dojeżdżając do Łeby, to Bidronka musi być.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale jak w każdej plotce jest ziarno prawdy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To tylko i wyłącznie plotka !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

SUPER!!!

@ wujek_dobra_rada no nie dokońca się zgodzę, choć ekonomistą i biegłym z dziedziny ekonomii nie jestem, ale cyt. "...Podmioty zagraniczne zgodnie z przepisami ustawy o CIT podlegają w Polsce ograniczonemu obowiązkowi podatkowemu. Oznacza to, że podmioty te zapłacą podatek dochodowy od osób prawnych w Polsce tylko od dochodów uzyskanych na jej terytorium (tzw. zasada źródła).

Podmioty zagraniczne zapłacą więc podatek dochodowy z tytułu wykonywanych w Polsce usług, sprzedawanych w Polsce towarów. ..." kon.cyt.

Więc jednak coś zostawiają. Lepszy rydz niż nic, ewentualnie lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

Nie mniej jednak ja jestem za. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bazuję oczywiście na tzw. "plotce" z zaufanych źródeł. Pozwolenie podobno jest, budowa ma się rozpocząć w kwietniu - najpóźniej początek maja. Mają wykupione 3 działki. Co do zakończenie to szybko, a nawet bardzo szybko patrząc jak budowała się Biedronka k. Kauflandu na Pogórzu przy ul. Unruga (za Statoilem). Ale sami wiecie - to tylko zasłyszana plotka. Jak będę wiedział więcej dam znać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy ktoś wie czy jest już wydane pozwolenie na budowę? i kiedy budowa ma być zakończona? pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wybor ni jest zbyt szeroki. U Ilony i Jacka kroja jak chca i na dodatek mylą się na naszą niekorzyść przy placeniu. Biedronka może to zmienić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak ~sds masz rację. Może Sfinks nie był najlepszym przykładem, ale chodziło mi zaznaczenie, że jednak jest dużo firm w Polsce, które są firmami zagranicznymi i swój wkład tu wniosły, choć teraz mogą być już w innych rękach.
Nie mniej jednak, myślę, że większości mieszkańców nie będzie przeszkadzać Biedronka w Bojanie.
Serdecznie pozdrawiam.

A tu byś się mylił bo Sfinks to polska sieć reastauracji:) należąca do Firmy AmRest, którą również operuje sieciami KFC, pizza Hut, Burger King w Polscę.
A ja jestem za biedrą w bojanie, przynajmniej ceny niższe, bo te u Jacka czy Ilony to jak w centrum Gdyni...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ baska przykro czyta się takie słowa, aż taką nienawiścią pałasz do ludzi którzy mają więcej od ciebie? A do kościoła pewnie codziennie biegasz?

@ Tom jeżeli chodzi o podatki to sprawa wygląda tak, że firma zarejestrowana w obcym kraju, z obcym kapitałem, w Polsce nie płaci podatków do budżetu naszego państwa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (20 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Quadowiec (3 odpowiedzi)

Dzien dobry. Czy ktos kojarzy osobe, ktora wczoraj po godzine 22 wjechala quadem na ulice Mila?...

Kanalizacja (5 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...