Biedronka w Bojanie

Jak w temacie:)
Plotka czy ktoś ma jakieś potwierdzone dane?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Biedronka w Bojanie

Nie będzie Biedronki, budowa zablokowana, inwestor zrezygnował.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

może czekają na wiosnę, żeby ruszyć??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy ktos wie co dalej z biedronka ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętajcie kto działa na szkodę lokalnej społeczności i nie dajcie mu szansy w wyborach. Bo jak przejdzie znowu będzie dużo tematów do narzekania. Myslę o radnym.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do czasu kiedy radni maja interesy w Bojanie i blokują konkurencje.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponoć Wójt jest za Biedronka ale sprzeciwiają się radni Bojana Jestem ciekawa jak długo będziemy czekać aż się dogadają
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam sie z tym wpiswem,jedno odbiega od prawdy -jesli myslisz o buzanie to wszyscy wiedza,ze on z niczym sie nie kryl i dlatego nie mozna mowic o plotkach,to wszystko prawda.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

w bojanie najgorsze jest to ze kazdy tam kazdego obgaduje i kazdy kazdemu zazdrosci. Tak to juz jest jak paru rolkow sprzeda pole 'w centrum' wsi i narobi tam dzialek pod domki jednorodzinne 'okno w okno' i sasiad sasiadowi patrzy na rece.

moze mowiac ,ze kazdy przesadzam , sa tam oczywiscie ludzie normalni i zyczliwi , ale jest tam spore grono osob , ktorych nie chcialbym miec za sasiadow :) a temat ksiadz i ploty o nim sa tego dowodem. Pozdrawiam!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

a bojano to Wiocha
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

STEFAN- popieram
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stefan, wielkie dzięki. jesteś fajny facet. Wpisuj się na forum, coś z pozytywnych przekazów nawet do ciasnych umysłów trafi, na zasadzie kropla drąży skałę.
Na negowaniu wszystkiego i wszystkich niczego się nie załatwi, a ktoś taki sam się osuwa i już wokół nic dobrego nie jest w stanie zobaczyć.

A swoją drogą, to może już te wpisy powinny być kontynuowane pod nowym tytułem, bo ta "biedronka" już jest za długa.

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślących i do dzieła. Co można, "wespół zespół" coś dobrego dla Bojana zrobić.Bo to jednak piękne miejsce. W przebiegające sarenki i krzyk żurawi nie wszyscy wierzą.

Na bociany cudzoziemcy patrzą, jak chłopi na obrazie Chełmońskiego. Urokliwe. My to mamy. Byle te drogi jeszcze poprawić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiem krótko. Nie widzę się w roli radnego tylko ze względu na prace którą wykonuję a która wymaga ode mnie dużo czasu. Wykonując mandat radnego należy sie oddać niemal w całości społeczeństwu lokalnemu i być jego orężem na dobre i na złe. Nie krytykuję radnych tylko dlatego aby ich krytykować ale po to by zaprzestali uprawiać prywatę, bo jedno co im wychodzi to ładnie się uśmiechać i swoje robić. Poza tym na razie jak widzę jest garstka ludzi którym jak sądzę nie są obojętni inni ludzie i oni sami sobie.Niektórzy forumowicze zaciekle atakują tych którzy ośmielą sie upomnieć o zwykłe ludzkie prawa a szczególnie prawo do godnego życia (cywilizowanego). Fakt iż mieszkają od zarania dziejów w Bojanie dał sie zauważyć jak się wprowadzałem. Wszelki urzędnik różnej maści był dla nich Bogiem i Carem. Nie dociera do nich, że w innych urzędach np Gdynia urzędnik niejednokrotnie jest pomocny w załatwieniu problemu. U nas w Szemudzie -piszę celowo U Nas a niech boli niektórych-poprawia się na lepsze ale jeszcze nie do końca. Sprawa dróg dojazdowych jest tematem bardzo istotnym jak nie najważniejszym bo jest to temat wielosezonowy i bardzo rzutuje na złą opinię o Gminie Szemud. Poddaję ten fakt pod rozwagę Pana Wójta, który jak sądzę chce zmienić wizerunek Gminy czego mu życzę. Wierzę w to bardzo mocno że w Naszym Kochanym Bojanie jest dużo wspaniałych i mądrych osób( co widać po niektórych wpisach) które podejmą sie misji radnego ale niech będą to osoby nie uwikłane w tutejsze układy finansowo rodzinne bo one nie jakby z urzędu będą miały związane ręce przy podejmowaniu uczciwych działań na rzecz lokalnej ludności. Pozdrawiam tylko tych którzy nie żyja nienawiścią a troska o lepsze jutro.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się również ze Stefanem, to może wystartuj w następnych wyborach na radnego...?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Drogi Stefanie śledzę twoje wypowiedzi na tym forum.I jako jeden z nielicznych piszesz z sensem i bardzo logicznie.I tu niestety znowu masz racje a czas to pokaże.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie to jest bardzo prawdopodobne, że radny weźmie halę w dzierżawę bo sklepik już się pomału kończy. Prędzej czy później powstanie Bidronka albo Lidl i sklep nie przyniesie dochodów spodziewanych. Poza tym nie na darmo w gminie mocno forsował powstanie tej hali sportowej. W przeszłości niedalekiej był nauczycielem w-fu. Gdy była kwestia budowa dróg dojazdowych do osiedli czy hala mocno obstawał przy hali sportowej czemu myślę że właśnie temu o czym piszę powyżej. Sam mieszka przy głównej podobnie jak rodzinka więc po co mu drogi. Gdyby więcej ludzi przyjrzało się działalności naszych radnych i rozliczało ich za to co robią to może było by lepiej i mądrzej a tak jest jak widać na co dzień.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy wiadomo ile będzie kosztować utrzymanie tej hali?. Może w zarząd dostanie radny i będzie brał kasę. W Kędzierzynie Kożlu- vide dzisiejsza Gazeta Wyborcza, utworzono stanowisko zarządcy orlików, objął je radny!!! Podobno nie było innych chętnych, mimo że bezrobotnych jest kilkanaście procent. Horror.
Nepotyzmowi i cwaniactwu powinniśmy się przeciwstawiać.
Radzę opisywać "drogi krzyżowe" w załatwianiu spraw w urzędzie.
Myślę, że znajdzie się bezinteresowna pomoc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stefan masz rację, ale co z tego marazm jaki ta wieś posiada jest powalający. Nie wiedzieć z czego to wynika. Powstaje hala gimnastyczna o rozmiarach basenu narodowego i takie funkcje będzie pełniła. To co się dzisiaj dzieje na drogach dojazdowych do osiedli to dramat ale hala ważniejsza. Ktoś mi zaraz napisze trzeba było mieszkać w mieście a ja odpowiem: nie świadcz usług napływowym tylko miejscowym bez względu na to czy masz co jeść czy nie. Nie odwiedzaj trójmiasta i innych okolic bo tylko w Bojanie można żyć. Nie chodź do kościoła lub innych przybytków wiary bo.. i tak można wyliczać. Argument typu trzeba było zostać w mieście stawia te osobę w gronie osób potrzebujących leczenia specjalistycznego. Tutaj teraz mieszkamy tutaj chcemy zmieniać rzeczywistość na lepsza czy to się podoba niektórym burakom czy nie. Gdynia bez ludzi napływowych była by dzisiaj Bojanem a może Dobrzewinem i tylko ludzie napływowi wnoszą dużo dobrego przy współpracy tych mądrych miejscowych którzy nie tylko widza kasę ale szersze horyzonty rozwoju wsi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nic o tym nie wiem, jeśli to prawda, to przerażające.Takie zachowania są typowe dla społeczności o niskiej kulturze, ludzie mało wiedzą o przysługujących im prawach, boją się władzy. Od urzędników trzeba wymagać służby dla innych. Z naszych podatków mają pensje.

Czy wybrani przez nas radni nie powinni mieć na naszym forum swojego miejsca, by nas stale informować, jakie są zamiary i działania urzędu w sprawach Bojana, co sami starają się załatwić a czego radni od nas oczekują, aby wzmocnić ich w działaniu.
Nie znam ani jednego radnego, czy załatwia swoje, czy także nasze sprawy?

PS. Osobiście nigdy nie natrafiłam na złą wolę w Urzędzie, ale też nic nigdy od nich nie potrzebowałam, zwłaszcza w sprawach uznaniowych..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stefan w temacie glosowania masz racje . ale sprawa dzielnicy Gdyni nie jestes wtemacie jako dzielnica Bojano nie bedziesz mial Radnego O szans
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za prawdę!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...

Kanalizacja (5 odpowiedzi)

Czy to nie dziwne że Aleja Brzozowa bardzo szybko doczekała się kanalizacji natomiast mieszkańcy...

Smieci (16 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja