Biegowy i Rowerowy Leśny Maraton Wejherowski

Witam!
Ktoś się wybiera? Ktoś może był na poprzedniej edycji istnieje jakaś mapka trasy, może ktoś się wypowiedzieć o jego trudności?
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Biegowy i Rowerowy Leśny Maraton Wejherowski

byłem na pierwszej edycji, wtedy rowerowa część miała nieco inny przebieg. Otoczka ta sama - w przeciwieństwie do typowego wyścigu nozesz wziąc dziewczynę/rodzinę/dzieci i zostawić bez obawy, że się zanudzą. Dla kibiców ma to charakter festynu/grilla itepe.

IMO - idealna impreza na wypoczynek grupowy, Ty się zarzynasz a reszta nie marudzi, że się nudzi.

Startowałem w zeszłym roku. Trasa łatwa technicznie ale dość wymagająca kondycyjnie (sporo piachu, korzeni, nierówności itp.), nie za bardzo jest gdzie odpocząć, ogólnie ciekawa. Niestety w zeszłym roku trasa była słabo oznakowana i sporo osób się gubiło omijając punkty kontrolne w efekcie zostając niesklasyfikowanymi. Trochę kiepsko były też rozwiązane punkty kontrolne, trzeba było na małej karteczce uzyskać podpis na każdym z punktów, których na jednej 20km pętli było 6 czy 8 wiec często trzeba było się zatrzymywać. Poza tym taka karteczka trzymana w kieszonce koszulki dość szybko robiła się wilgotna i przypominała papier toaletowy ;-) W każdym razie pomimo tych niedociągnieć, które być może w tym roku zostaną poprawione jak najbardzej warto się wybrać na ten maraton.

W tym roku nie ma być punktów kontrolnych tylko we wszystkich newralgicznych miejscach maja stać harcerze wskazujący drogę. Trasę można scharakteryzować następująco: 7delikatnie pofałdowana, 7 prawie XC i 7 płaskiego i tak wygląda jedno kolko. A można zrobić trzy okrążenia jak ktoś ma ochotę. Ogólnie impreza bardzo ciekawa ładnie położona przyjemna atmosfera. Ciekaw jestem, w jaki sposób będzie prowadzone sędziowanie raczej żadnego elektronicznego pomiaru nie będzie nie będzie tez podbijania punktów wiec, jeżeli ktoś będzie chciał to będzie mógł ostro oszukiwać.