Czytałam na forum, że w Gdańsku można kupić obrączki Bielaka. Proszę o info, gdzie dokładnie.
Z góry dzięki,
00
Re: Bielak - obrączki
~Basia
(11 lat temu)
A kto jeszcze robi takie obrączki?? Może ktoś wie?
00
~Alunja
(11 lat temu)
Śmieszy mnie twierdzenie ludzi że będą mieli oryginalne i jedyne w swoim rodzaju obrączki od Pana Bielaka. Rozumiem że się podobają bo rzeczywiście są ładne. Ale oryginalne i niepowtarzalne to one były ileś tysięcy obrączek temu. Wystarczy popatrzeć na facebook i ponad 30 tyś polubień oraz na zdjęcia coraz to "nowszych" i "oryginalnych" obrączek. Co drugi wykonywany "oryginalny" model to żebro ewy i odciski palców które robi co drugi jubiler. A najbardziej śmieszy sam Pan Bielak, który twierdzi na swojej stronie że obrączki mokume gane są wzorem przez niego zastrzeżonym (dla tych co nie wiedzą technika ta pochodzi z XVII z Japoni).
Jak dla mnie jest to mega wykreowane i wylansowane do granic możliwości trzepanie kasiory za rzekomą oryginalność.
30
~Basia
(11 lat temu)
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają aktualne ceny obrączek z odciskami?
00
~n@ti
(12 lat temu)
Byliśmy z narzeczonym w zeszłym tygodniu u Pani Kasi :)) od razu mówię, że nie ma tam typowych, jak u jubilerów palet z obrączkami. Są różne próbki i dużo zdjęć, ale ogólnie trzeba sobie samemu wymyślić wzór.
Raczej zdecydujemy się na te obrączki, bo pociąga mnie myśl, że będziemy mieli indywidualne. aha i na pewno będą z odciskami palców.
kontaktował się już ktoś z p. Bielakiem w tym roku? działa też w Gdańsku?
00
~ewa i mirek
(14 lat temu)
mamy zamówione z odciskami palców, wczoraj odciskaliśmy palce na obrączkach, fajnie to wygląda, może to nie właściwe miejsce, ale jesteśmy b. zadowoleni, polecamy, a co do ceny - nasze będą kosztowały 2150 zł
00
~luiza
(14 lat temu)
można wiedzieć ile zapłaciliście?
00
~małgosia
(14 lat temu)
wczoraj odebraliśmy obrączki, żebro ewy - rewelacja, ładniejsze niż się spodziewaliśmy, polecamy! zwłaszcza że kontakty z p. Andrzejem i p.Kasią super
00
~lidek
(14 lat temu)
tak, z tego co słyszałam można rozliczyć się złotem do pełnej wartości
00
~anilina
(14 lat temu)
no faktycznie lepiej niż w kantorach, ale nie wiesz czy całą należność można zapłacić złotem?
00
~lidka
(14 lat temu)
dzisiaj dzwoniłam do Krakowa, odliczają 101 zł za gram złomu od ceny obrączek
00
~Kasia
(14 lat temu)
można, myśmy dali złota za 600 zł, czyli cena spadła :)
00
Agata85
(14 lat temu)
hej obraczki przepiekne a czy ktos wie czy mozna oddac wlasne zloto bo ceny ma naprawde wysokie jak dla mnie wiec mzoe za wlasne zloto zrobia taniej
Jako jubiler z 20 letnim stażem nie polecam obrączek z dodatkami typu wzorki czy kamienie. U większości par po ślubie zmieniają się rozmiary palców z różnych powodów mężczyźni tyją bo im żonka w kuchni dogadza albo zwyczajnie przestają dbać o siebie z kobietami jest podobnie no i do tego dochodzi ciąża. Powiększanie czy zmieszanie obrączek ze wzorami jest skomplikowane i drogie. Polecam gładkie, obrączka to symbol i bardziej będzie wam zależało na noszeniu niż trzymaniu w szufladzie