Blaski i cienie letniej pracy w gastronomii

Opinie do artykułu: Blaski i cienie letniej pracy w gastronomii.

Pierwsze kroki na rynku pracy mogą być prawdziwym wyzwaniem. Szczególnie jeśli zdecydowaliśmy się postawić je w gastronomii, podczas wakacji. Bezpłatne dni próbne, przemilczana kwestia umowy i pieniądze, które są mniej więcej tak pewna jak prognoza pogody, z tygodniowym wyprzedzeniem. Rozwiązanie? Nie godzić się na takie traktowanie.Agnieszka Śladkowska: Docierają do nas sygnały, że pracodawcy w gastronomii niespecjalnie przywiązują wagę do wymogów Kodeksu Pracy. Ty pracujesz w tej branży od ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

minus to od szefa kuchni?
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pełna blasku i świeżości

jest obsługa restauracji jarająca szlugi na zapleczu przy śmietniku. Potem tymi śmierdzącymi łapami układają nam listki na daniu dnia.
popieram tę opinię 138 nie zgadzam się z tą opinią 7

"Nie ma umowy" - za to powinna się zabrać inspekcja pracy i inne organy do tego uprawinie.

A pracodawca powinien taką karę dostać aż by mu się zrobilo mokro w gaciach.
To samo powinno dotyczyć braku książeczki zdrowia.
popieram tę opinię 163 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ja 500 zl na godzine

Praca tez jest przyjemna, ale klienci są rozni
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oczywiście

A potem się obudziłeś i co było dalej?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 20

Ja bym już wolał kraść dekle od kanalizacji czy zbierać puszki....

.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 25

Nie o take Polske walczylismy

Czlowiek zniszczy sam siebie, najgorsze co sie moglo przytrafic tej planecie, morduje zwierzeta, niszczy planete, niewoli slabszych, jest takie madre przyslowie, ryba psyje sie od glowy, wy na gorze na razie sie dobrze bawicie, ale nie takie cywilizacje i imperia upadaly. Syty głodnego nie zrozumie
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 6

Generalnie nie jadam w polskich knajpach. Nie daję zarobić bucom którzy mają na tyle gdzieś klienta żeby pozwalać na to by jedzenie przyrządzały osoby bez odpowiednich badań. No ale jak się co sezon nazwę knajpy i wystrój dla niepoznaki zmienia to po co w personel inwestować.
popieram tę opinię 91 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pracodawcy by chcieli aby pracownik był oddany za 8 zł na czarno.

I jak się i rodzinę za taką pensje utrzymać :(
popieram tę opinię 188 nie zgadzam się z tą opinią 6

W tym kraju lepiej o zapłatę za pracę nie prosić.

Takiemu jednemu to prawie rękę i głowę odrąbali siekierą za taki pomysł...
popieram tę opinię 194 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie stać Cię na pracownika to go nie zatrudniaj pracodawco!
popieram tę opinię 350 nie zgadzam się z tą opinią 9

yoy

Jakbym czytał artykuł o Bar Badosie
popieram tę opinię 240 nie zgadzam się z tą opinią 3