Blaski i cienie letniej pracy w gastronomii

Opinie do artykułu: Blaski i cienie letniej pracy w gastronomii.

Pierwsze kroki na rynku pracy mogą być prawdziwym wyzwaniem. Szczególnie jeśli zdecydowaliśmy się postawić je w gastronomii, podczas wakacji. Bezpłatne dni próbne, przemilczana kwestia umowy i pieniądze, które są mniej więcej tak pewna jak prognoza pogody, z tygodniowym wyprzedzeniem. Rozwiązanie? Nie godzić się na takie traktowanie.Agnieszka Śladkowska: Docierają do nas sygnały, że pracodawcy w gastronomii niespecjalnie przywiązują wagę do wymogów Kodeksu Pracy. Ty pracujesz w tej branży od ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się

Szef wszystkich szefów, restauracja Kleopatra w likwidacji, wkrótce w nowej lokalizacji, zapraszamy wszystkich frajerów na koniak
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ci co w domu nie mieli czasu zrobic sobie kanapki, małej kawki i przejrzec porannej prasy

słowem ludki o byle jakim standardzie nabytym przez lata ciągłej pogoni za pieniadzem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wtedy musisz chodzić i prosić o pieniądze, może się uda, może nie... Jak nie ma zapłaty to wpitol i tyle w temacie a nie cwaniaki żerują ..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wcześniej

Ani słowa o nazwach, a na końcu wynienione cocomo,... Sam utajniam imię a innych wymieniam z nazwy ot takie polski donosicielstwo..."uprzejmie donosze, że sąsiad ma nowy samochód, na pewno go nie stać, proszę sprawdzić "... Wymień proszę nazwy lokali o których piszesz ze nie płacą, kombinują i prawo pracy mają gdzieś...a znany klub z tańcami gogo (tak wystarczyło napisać) zapewniam że ile Ci powie tyle da, a i jeszcze umowę dostaniesz...co jest lepsze? Kiedy jest wszystko jasne czy jak nic nie jest jasne?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czyli jak jedziesz gdzieś na urlop to bierzesz ze sobą kanapki czy mikrofalę ? Nie ma co generalizować, z pewnością znajdą się lokale w których dba się o pracownika i o klienta, byłem ostatnio w restauracji "Schabowy Raz!" w Suchyk Dębie i nie poczułem że zostałem wyrolowany, dania poniżej 30 PLN, smaczne i duże, obsługa miła i uśmiechnięta, klientów masa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

No to jesteś w mniejszości
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No proszę, chociaż jeden odważny napisał prawdę o złodziejach

Wpisujcie knajpy które oszukują i nie płacą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może wymień chociaż te dwa uczciwe lokale w których właściciele nie oszukiwali
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Paliwo, choć jedne z najdroższych w Europie w stosunku do zarobów nie jest drogie, 14 koron, czyli 7 zeta za litr...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łosoś norweski kosztuje u nich 200 koron, czyli 100 PLN/kg, u nas zaledwie 40 - 50 PLN/kg, o cenie papierosów nie wspomnę. Niech przyjeżdżają do Gdańska i piją drinki w Kleopatrze, stać ich...

To w Cocomo tak marnie płacą ???

3000 PLN, reszta w truskawkach...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

robota

w kostnicy na 3 zmiany dobrze płatna

dziki kraj

A gdzie jest Inspekcja Pracy. Dlaczego nie ma katroli zatrudnienia.... dziki kraj
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, niektórzy tego zupełnie nie kumają i chcą słać armie urzędników którzy rzekomo coś zmienią.
Na idiotów mocnych nie ma, na kanciarzy w gastronomi także, póki będą służby wszelakie kontrolne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Głupie przeliczanie, które stosowałem 7 lat temu zaczynając prace w Niemczech zarabiałem tyle co w Polsce w ciągu pół roku. Myślałem sobie 2 tys euro ale kasa. Rzeczywiście jak się przeliczyło to na złotówki i wysłało do Polski to było cos jednak później lekko ochłonąłem. Dzisiaj dla mnie przelicznik to 1 euro = 1 zł. W Polsce przeciętny Polak zarabia 1500 zł u Niemców przeciętny zarobek to1500 euro. Tylko jedno ale jak juz ktoś niżej zauważył co dany obywatel moze kupić za 1 zł czy 1 euro... i tu własnie wychodzi jaki drogi jest nasz kraj. Niemcy litr benzyny około 1,5 euro u nas 5-6 zł. Za wynajem domu płace 800 euro w Polsce musiałbym zapłacić . 3-5 tyś. Chleb 1,5 - 4 euro w Polsce 3-4 zł. Życie w Polsce jest droższe w stosunku do zarobków i taka jest prawda za dużo musimy utrzymywać darmozjadów na stołkach, mamy zbyt duże wydatki na podatki, zusy i inne tego typu sprawy
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapraszam do tunelu w Gdańsku, przy Locie . Tam też panie sprzedające jedzenie najpierw palą fajki , a potem wchodzą do środka sklepu , aby podać klientowi drożdżówkę . Masy papierosowego dymu to w tunelu standard . Kto tam kupuje ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To przeczytaj sobie książkę ciulu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 17

Ja chłop pańszczyźniany, a ty ze swoimi atakami ad personam to zapewne elita?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1