Błekitna Trasa Rowerowa

Witam.
Chciałem dzisiaj pokonać Błękitną Trasę Rowerową z Osowy do Sianowa, ale niestety już na początku spotkała mnie niemiła niespodzianka. Trasa biegnie do żwirowni w Borowcu, następnie wzdłuż ogrodzenia i jest szlaban i tabliczka "Teren Prywatny". Którędy można to ominąć ? Są jeszcze podobne niespodzianki na tej trasie ? :)
Pozdrower.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Błekitna Trasa Rowerowa

gość007 napisał(a):

> Chciałem dzisiaj pokonać Błękitną Trasę Rowerową z Osowy do
> Sianowa, ale niestety już na początku spotkała mnie niemiła
> niespodzianka. Trasa biegnie do żwirowni w Borowcu, następnie
> wzdłuż ogrodzenia i jest szlaban i tabliczka "Teren Prywatny".
> Którędy można to ominąć ? Są jeszcze podobne niespodzianki na
> tej trasie ? :)

żadnego szlabanu ani tabliczki nie kojarzę, ale drogę przez gospodarstwo (ktoś bardzo niefortunnie tam poprowadził szlak) broniły zazwyczaj czworonogi w postaci psów i byków ;-) Objechać można albo przez Chwaszczyno, albo wcześniej ścieżkami przez pobliski las. Albo po prostu przedostać się na krechę przez łąkę obok gospodarstwa (to może 100-200m do drogi), a po fakcie naskarżyć do gminy Przodkowo (to chyba ona stoi za szlakiem) ew. do ludzi z Bazy Wypadowej.

Dalej jest parę niekompletnych oznaczeń na skrzyżowaniach (najlepiej mieć przed sobą mapkę), a tak mniej więcej w okolicach Trzech Rzek/Pomięczyńskiej Huty można często spotkać się z krowami pasącymi się na środku drogi ;-) W tych samych okolicach jest też trochę luźnego, kiepsko przejezdnego piachu. A tak poza tym całkiem znośny szlak dla miłośników pagórzastych, polnych klimatów i zwiedzania przysiółkowych gospodarstw ;-), z końcówką w pięknie położonym Sianowie.

pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...