Błękitna Wstęga Samicy
Informacja dla osób mieszkających w Poznaniu lub Lesznie:
Otóż w związku z tym, że 6 kwietnia odbywają się w gminie Lipno, Mistrzostwa Polski w Długodystansowym Biegu na Orientację 2008,
a organizatorzy nie zgodzili się na start miłośników imprez na orientację, czyli inaczej mówiąc amatorów, argumentując to tym, że impreza rangi Mistrzostw Polski jest imprezą zamkniętą, przeznaczoną wyłącznie dla zawodowców posiadających wykupioną licencję Polskiego Związku Orientacji Sportowej, postanowiono jednak pod naporem chętnych do startu niedzielnych sympatyków biegania i maszerowania na orientację, zorganizować jednak trasę dla normalnych ludzi.
Jest ona co prawda dużo krótsza niż long, ale ponieważ teren jest pofałdowany i dosyć ciekawy, więc może warto się wybrać.
Ale mi wyszło długie zdanie :-) , mam nadzieję, że jest w miarę zgodne z zasadami polskiej gramatyki i będzie zrozumiałe :-)
Oto szczegóły, które otrzymałem od sędziego głównego:
BŁEKITNA WSTEGA SAMICY
bieg otwarty dla wszystkich
6 kwietnia 2008
Start : godz. 11.00
Dystanse:
Kobiety - 4,79 km / 40 m różnicy wzniesień / 10 PK
Mężczyźni - 6,58 km / 60 m / 14 PK
Opłata startowa: 10,- zł
Zgłoszenia: do 3 kwietnia godz. 12.00
na adres: wielkopolskizbno@wp.pl
W zgłoszeniu: Imię i Nazwisko, Rok urodzenia, Klasa sportowa (jeżeli ktoś posiada), Numer karty SPORTident (lub zapotrzebowanie na kartę).
Centrum Zawodów
- tak jak 28. MP w długodystansowym biegu na orientacje
Strona zawodów:
www.mp2008dbno.pl.tl
-------
P.S. Adres jest dziwny, ale działa :-)
Otóż w związku z tym, że 6 kwietnia odbywają się w gminie Lipno, Mistrzostwa Polski w Długodystansowym Biegu na Orientację 2008,
a organizatorzy nie zgodzili się na start miłośników imprez na orientację, czyli inaczej mówiąc amatorów, argumentując to tym, że impreza rangi Mistrzostw Polski jest imprezą zamkniętą, przeznaczoną wyłącznie dla zawodowców posiadających wykupioną licencję Polskiego Związku Orientacji Sportowej, postanowiono jednak pod naporem chętnych do startu niedzielnych sympatyków biegania i maszerowania na orientację, zorganizować jednak trasę dla normalnych ludzi.
Jest ona co prawda dużo krótsza niż long, ale ponieważ teren jest pofałdowany i dosyć ciekawy, więc może warto się wybrać.
Ale mi wyszło długie zdanie :-) , mam nadzieję, że jest w miarę zgodne z zasadami polskiej gramatyki i będzie zrozumiałe :-)
Oto szczegóły, które otrzymałem od sędziego głównego:
BŁEKITNA WSTEGA SAMICY
bieg otwarty dla wszystkich
6 kwietnia 2008
Start : godz. 11.00
Dystanse:
Kobiety - 4,79 km / 40 m różnicy wzniesień / 10 PK
Mężczyźni - 6,58 km / 60 m / 14 PK
Opłata startowa: 10,- zł
Zgłoszenia: do 3 kwietnia godz. 12.00
na adres: wielkopolskizbno@wp.pl
W zgłoszeniu: Imię i Nazwisko, Rok urodzenia, Klasa sportowa (jeżeli ktoś posiada), Numer karty SPORTident (lub zapotrzebowanie na kartę).
Centrum Zawodów
- tak jak 28. MP w długodystansowym biegu na orientacje
Strona zawodów:
www.mp2008dbno.pl.tl
-------
P.S. Adres jest dziwny, ale działa :-)