Bóg nie umarł 2

Temat dostępny też na forum: Bóg nie umarł 2
Opinie do filmu: Bóg nie umarł 2.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Damien

śmieciuchy w kinie.. ciekawe kto płaci za wpuszczanie tego do ramówek
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 37

Paweł

A byłeś na tym filmie czy tylko piszesz bo zobaczyłeś tytuł . Pójdź a potem pisz, będziesz miał swoje zdanie. Kiedyś trafiłem na film Matrix który nie był reklamowany i byłem zaskoczony . Teraz każdy wie co to Matrix.
Pozdrawiam .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ja takie lubię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na pewno nie ty!

Nie podoba się, to obejrzyj sobie dziesiąty raz "Avengers".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film przepiękny. Polecam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

jestem przygotowany na megapropagandę

ostrze sobie zęby na ten film
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wspaniałe przeżycie.Polecam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Nawiedzeni

Film dla nawiedzonych
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 20

Warto obejrzeć

Fajny film dla wierzących i niewierzących - wiele argumentów może dać do myślenia obu grupom. Bardzo przyjemne popołudnie, warto obejrzeć
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

pomijajac kwestie ideologiczne

Które trudno pominąć, ale pominąwszy je mamy dość wciągajacy dramat sądowy, 6/10
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pytanie

Czy może mi ktoś z Was powiedzieć czy ten film jest kontynuacją pierwszej części ? Chciałabym go obejrzeć ale jedynki nie widziałam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tak, i nie ...

Z jednej strony to kontynuacja, bo podobnie jak w pierwszej części jest walka na argumenty, że Bóg istnieje ... jednak przedstawiona na kanwie innych wydarzeń i bohaterów. Zatem spokojnie możesz iść na film, gdyż nie obejrzenie "jedynki" w niczym nie ujmie odbioru i zrozumienia "dwójki".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dziękuję :)

mieszane uczucia

Po pierwszej części ciekawej i dającej do myślenia - ta jakaś taka infantylna, naciągana, mam wrażenie, że robiona z przeznaczeniem dla nieukształtowanej światopoglądowo młodzieży. Film w stylu starego familijnego serialu "Domek na prerii". Powaliła mnie scena ze świeczkami pod drzwiami nauczycielki. Walory artystyczne filmu - brak. Na szczególną krytykę zasługuje aktorska kreacja oskarżyciela - sztuczna i przerysowana, jak i samej nauczycielki - naiwna i bezradna - nieżyciowa, za to fajna rola obrońcy. Moim nastoletnim córkom się podobało - i o to chyba chodziło autorom tego filmu. Na pewno nie jest to film agitujący za wiarą katolicką, wręcz odwrotnie. Żaden poszukujący nie nawróci się po jego obejrzeniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takich filmów brakuje...

Filmów o takiej tematyce można policzyć na palcach jedej ręki, a i tak ludzie ich nie chcą, co widać również tutaj. Ludziska myślą że pozjadali wszystkie rozumy i nie potrzebują Boga, a tym samym takich filmów, które pomogły by im się do Niego zbliżyć. Choćby nawet sam Jezus jutro powrócił i pokazał by się w telewizji - przeważająca większość by Go wyśmiała! Nic dziwnego że oddajemy świat muzułmanom.

Inne tematy z forum

Skarbek (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Skarbek . Przeczytaj o filmie.

Rambo: Pierwsza krew (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Rambo: Pierwsza krew . Przeczytaj o filmie.

Arco (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Arco . Przeczytaj o filmie.