Bomba - spektakl gościnny

Temat dostępny też na forum: Bomba
Opinie do spektaklu: Bomba - spektakl gościnny.
Bomba
Maciej Kowalewski
spektakl Teatru na Woli

Premiera: 2006-04-09

Reżyseria: Maciej Kowalewski
Muzyka: Bartosz Dziedzic
Kostiumy: Ewa Kowalewska, Dominika Dylewska
Asystent reżysera: Olga Chajdas

Obsada:
Dyrektorowa - Ewa Szykulska, Ewa Florczak
Halina Ciura - Elżbieta Jarosik
Dorota Basińska - Maria Seweryn
Pani Honorata - Grażyna Zielińska
Kitty - Anna ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

?????

Czy to są kpiny jakieś? Po majowej dyskusji, jaka rozgorzała tutaj w temacie koszmarnie drogich biletów na gościnny spektakl Krystyny Jandy w Filharmonii, myślałem, że już drożej być nie może. A jednak! Organizatorzy chyba są przekonani, że pensje mieszkańców Trójmiasta rosną w tempie dwukrotnie wyższym niż inflacja, i to w stosunku miesiąc do miesiąca. Nie ma sensu wznawiać dyskusji o dostępności kultury wysokiej dla "zwykłych" mieszkańców Trójmiasta, bo spektakl i tak się sprzeda i tak. Zachłanność organizatorów nie zna granic.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 5

ceny biletów.

Dla kogo te spektakle,kogo na nie stać?10 % mojej emerytury.ha.ha.ha.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie

dokładnie. a potem mówią tylko, że młodzi ludzie nie chodzą w takie miejsca jak filharmonia. chętnie bym nie raz nie dwa, coś w niej zobaczyła. ale te ceny niestety nie na studencką kieszeń. już trochę lepiej jest z teatrem, ale z taką filharmonia to już przesada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ceny!

Ja z rodzinką 4 x 140 zł !!!! Niestety odpada
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poszłabym, kocham teatr, ale nie dla mnie te ceny, bo jestem tym burżujem nauczycielem:(
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

ceny na "Bombę" w Teatrze na Woli:

Normalny: Strefa: 1 - 60 PLN; 2 - 50 PLN; 3 - 40 PLN
Ulgowy: Strefa: 1 - 50 PLN; 2 - 40 PLN; 3 - 30 PLN
Studencki: Strefa: 2 - 18 PLN; 3 - 18 PLN
Grupowy: Strefa: 2 - 30 PLN; 3 - 30 PLN
Wejściówka: Strefa: 1 - 15 PLN; 2 - 15 PLN; 3 - 15 PLN
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

czyli

w Wawie max ok. 16 000 zł wpływu z biletów za 1 seans, w Gdańsku 143 000.

Dzieki za info.

W końcu ktoś podał kawa na ławę jak filharmonia pięknie zdziera z podatników, którzy ją wyremontowali. Gdańsk.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram !!

Wobec takiej drożyzny - bojkotuję. Moi Przyjaciele także.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki wtf???

Wobec tego spróbuję obejrzeć ten spektakl w Warszawie.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

moze by nagrody

oddali a cena biletow byla dla mieszkancow

bo oni doliczają koszty TLK do biletów

pozdro,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

cena biletów

tę cenę narzuca Warszawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bilety

Jeżeli jest ktoś zainteresowany spektaklem , to mam do odsprzedania 2 bilety w dobrym miejscu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

BOMBA

Widziałam w Warszawie, Kto zdobył bilety, to niech idzie, bo "Bomba" jest naprawdę bomba !! POLECAM !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

to skandal

kto zarabia na filharmonii

to chyba nie wina filharmoni ona tylko sale wynajmuje
ceny narzuca agencja Kontakt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bilety

Odsprzedam 2 bilety, pierwsze miejsca, po cenie zakupu. Kontakt : rossanna1@wp.pl

koszmar: tak cena jak i spektakl

Początkowo myślalem ze jestem za głupia by zrozumieć ten wysoki poziom sztuki , nie dotarła do mnie treść ani ironia podobno zawarta w sztuce, dotarto jednak do mnie, ze publiczność śmieje się gdy padają brzydkie słowa i wulgaryzmy. Na szczęście gdy ludzie zaczęli wychodzić to mi ułzylo i, że nie jestem jedna taka "Głupia- szłam tez. Poprzeklinać sobie mogę za darmo, bo tak na marginesie to cena biletów to skandal. Jeszcze jedno, ci starzy dobrzy aktorzy maja dykcje dobrą i można zrozumieć co mowia, pozostali szeleszczą buzią coś pod nosem. Nie nie nie nie do śmiechu, nie do płaczu, chyba tylko trzeba spier..ć. Taka wartość wynioslam z tego spektaklu. Nie polecam moje koleżanki tez

drogo jak pies

bylem tam pierwszy raz na olowiance, super klimat, niestety bilety naprawde drogie panie prezydencie czy pan uwaza ze kultura w gdańsku musi zniechecac cenami???? ja mialem za polowe ceny (vide: 60zl jak w wawrszafce) ale tylko dlatego ze szwagierka z pracy miala, .... a w ogóle to 120pln to za drogo!!!!!!! to dlatego sala nie była w pełni wypełniona a w 60%

nuda, pustka, dialogi niedobre

Pierwszy raz widziałam żeby w trakcie przedstawienia widzowie wychodzili. Potwierdzam wcześniejszą opinię - śmiech było słychać tylko jak padło jakieś wulgarne słownictwo. Też byśmy wyszli gdyby nie nadzieja, że może coś jeszcze z tego będzie, a poza tym do wyjścia mieliśmy za daleko. Poza tym żenujące wystąpienie Budynia z prezentem dla p. Kociniaka. I tekst, że gdańską wódkę poleca pić z tonikiem bądź z wódką czystą. Widać Budyń zna się na piciu jak i na sztuce...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nuda?

bilety drogie to fakt ale z całą resztą się nie zgadzam.Byłem na przedstawieniu i myślę że te kilka osób które wyszło nie było wstanie zrozumieć tej sztuki. Nieprawdą jest że publiczność śmiała się "tylko" z przekleństw. A przyczepianie się do prezydenta Adamowicza że chciał skromnie uhonorować wspaniałego artyste jest żenujące /Mirka zauważyła tylko butelkę Goldwasser a co z obrazem Gdańska/
Dla mnie żenujący był sposób ubrania się na w końcu wydarzenie artystyczne.

Miałam wątpliwy zaszczyt być na spektaklu

Tych którzy z racji drogich biletów nie wybrali się chcę pocieszyć= nie warto było. Temat nic nowego, wszystko znamy z mediów codziennych. Wykonanie mimo galerii znanych postaci słabe, chaotyczne, złe nagłośnienie. Większości kwestii nie słyszałam siedząc wysoko. Nie polecam !!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

to zacznijcie chodzić gdzie indizej

Jak się chce iść na nazwiska typu Mucha, Karolak, Szykulska, Seweryn i to w jednym spektaklu, to trzeba płacić. Nie wiem czy producentem jest teatr państwowy, czy prywatny, chyba prywatny, ale zarobić muszą, a na kim ja nie na naiwnym widzu.
Można bojkotować drogą chałturę i pójść do rodzimych teatrów. Ja chodzę do Teatru Wybrzeże i Teatru w Blokowisku ceny biletów super

Pod budke z piwem...

...bezpieczniej sie wybrac.W kazdym razie mniej wulgaryzmow sie uslyszy.Informacja o przedstawieniu znalazla sie na stronie trojmiasto.pl w rubryce
"kultura".Duze nieporozumienie.
Po wczorajszym zetknieciu sie z ludzmi kultury (za takich uwazalam zawsze aktorow i rezyserow) mowiac ich jezykiem : pierdole taka kulture!
Mocno zaskoczyl mnie p.Wajda swoim zachwytem.

Inne tematy z forum

Stosunki na szczycie (43 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...

Jeden, jeden, dwa (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Jeden, jeden, dwa . "Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o...

Polak Polakowi wilkiem (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Polak Polakowi wilkiem . POLAK POLAKOWI WILKIEM "Polak Polakowi wilkiem"...