Book Club. Następny rozdział

Temat dostępny też na forum: Book Club. Następny rozdział
Opinie do filmu: Book Club. Następny rozdział.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wenecja, Toskania i nic więcej

ciekawsza jest fabuła bajki o Kopciuszku.
nic do śmiechu, a raczej do zgrzytania zębami przy słuchaniu dialogów. piękniej można spędzić czas. spacer w majowy wieczór to o niebo lepszy wybór.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bajka dla marzycielek

Porażka...film dla kobiet, które nie zdają sobie sprawy, ze z wiekiem zmieniaja sie priorytety i nawet kasa nie zrobi z nich ponownie dzierlatek. Nudne, patetyczne teksty w stylu rozwlekle amerykańskim. Jak ponad 70-latka mowi, ze chce sie kochac w central Parku, to ja juz widze te czekające ambulanse...zresztą czego oczekiwac od Barbarelli .
Faceci w tym filmie to c**y godzace sie na wszystko. Normalnie wymarzeni, kupują sukienki, rozumieja lęk "panny mlodej" o uwiazanie w malzenstwie i utracie wolności... Utrata wolności w wieku prawie 80 lat! No rzeczywiście jest sie czego bać, bo widac koniec imprezowania w tym wieku to tragedia.
Film dla mnie jest po prostu głupi i skierowany do feministycznie podchodzących do życia kobiet w wieku średnim, aby potwierdzić ich wyobrażenia ze zabiegi na twarzy wystarczą do wiecznej młodości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

O, my God....

Motywem przewodnim filmu jest piskliwe "O, my god!" artykułowane przez bohaterki w różnych sytuacjach. Kolezanka zasnęła i nie chciałam jej budzić, więc wyszłyśmy dopiero w połowie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko Włochy zachwycają...

Niestety druga część Book Club rozczarowuje totalnie. Szkoda czasu nawet na recenzję. Jadąc do Włoch samemu napisze się lepszy scenariusz ;) fabuła to żenua, szkoda bo obsada aktorska miała potencjał... Nie polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Simona Kossak (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Simona Kossak . Przeczytaj o filmie.

Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa . Przeczytaj o filmie.

Pod skórą (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Pod skórą . Przeczytaj o filmie.