Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT

Opinie do artykułu: Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT.
Artykuł na temat: Awarie i wypadki tramwajów

Związki zawodowe nie porozumiały się z władzami spółki Gdańskie Autobusy i Tramwaje w sprawie podwyżek dla kierowców i motorniczych. - Naszym zdaniem potrzebna jest interwencja miasta - mówią związkowcy. Prezes Maciej Lisicki odpowiada: - Propozycja leży na stole. Nie mogę dać więcej nawet o 1 zł, bo pójdę siedzieć.

Obie strony w mijającym tygodniu spotkały się dwukrotnie. Najpierw w poniedziałek, a potem w czwartek. Na obu spotkaniach rozmawiano głównie o podwyżkach dla kierowców i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sprowadzić Ukraińców jako Polakom się nie chce pracować

będzie taniej i terminowo
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 57

Podwyżka

Jak zorganizujemy strajk to pieniądze na podwyżki szybko się znajdą. Ciekawe czy Pan prezes tak szybko znajdzie tak intratną posadzkę?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety za mało odważnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skandal

Ja taka stawkę godzinowa miałem 20cia lat temu a odpowiedzialność niska Obecnie mam 32 zł na godzinę wiec widać różnicę podwyżek. Nie wyobrażam sobie być kierowcą o takiej odpowiedzialności osób i zarabiać najniższa krajowa.Wywalic ten Zarząd. Strajkujcie powodzenia.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jaki strajk zgodnie z przepisami pracować to nie strajk tylko uczciwa praca.
Strajk bedzie jak wszyscy przestana przychodzić do pracy w swoje grafikowo dni wolne i komunikacja by stanęła
Tylu kierowców brakuje.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

komunikacja za darmo czyli wszyscy płacący podatki w mieście do niej dopłacają
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oj

się Duda weźmie za takich, oj się weźmie ;-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

jakie siedzisz na tyłku?, przecież on nawet do pracy nie przychodzi
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

do więzienia może też ale przede wszystkim zabrać im kasę i prace przymusowe, o i jeszcze Cacy
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja lubię tą pracę. Chcę jedynie za wypłatę godnie miesiąc przeżyć. Teraz do końca miesiąca mi wystarcza, ale wypłata 10- go.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kierownik na hallera. Syn dyrektora z wita stwosza.

A o chrześniaków prezesów, kierowników, też liczymy bo tych na stołkach w biurach jest masa. Tylko nikt za kierownicę się nie pali.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

... i jeszcze dwa systemy pasażerskie (w ZTM i w GAiT)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

a synek Kowalskiego na zajezdni HAllera, a jego córec zka na jaśkowej, a żona Krawczyka na Wita Stwosza
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kowalski prawie jak Prezes, Krawczyk prawie jak Prezes, no i Cacy - prezes po 15:00
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

a po jaką cholerę te dwie centrale ruchu, chyba tylko żeby Nowicki mógł się szarogęsić i udawać ważniejszego niż jest
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie rozumiem tych ludzi... Nie chcą dać podwyżki i tam siedzicie za te grosze? Nie mówię, że macie się od razu zwalniać ale szukać innej pracy jak najbardziej! Olać ich!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dwóch Prezesów

Dwóch Prezesów, a nie czterech - Panie motorowy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8