Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT

Opinie do artykułu: Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT.
Artykuł na temat: Awarie i wypadki tramwajów

Związki zawodowe nie porozumiały się z władzami spółki Gdańskie Autobusy i Tramwaje w sprawie podwyżek dla kierowców i motorniczych. - Naszym zdaniem potrzebna jest interwencja miasta - mówią związkowcy. Prezes Maciej Lisicki odpowiada: - Propozycja leży na stole. Nie mogę dać więcej nawet o 1 zł, bo pójdę siedzieć.

Obie strony w mijającym tygodniu spotkały się dwukrotnie. Najpierw w poniedziałek, a potem w czwartek. Na obu spotkaniach rozmawiano głównie o podwyżkach dla kierowców i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

brak środków na rególacje płac?

Przecież to kpina, wystarczy poszukać tych pieniędzy wewnątrz firmy. należy zrestrukturyzować diametralnie firmę, a pieniądze się znajdą. przecież GAiT dostają za kilometr ponad złotówkę więcej niż pozostali przewoźnicy, a w PKS dostają kierowcy 20 zł na godz. i jeszcze umundurowanie. to więc co z pieniędzmi które dostaje GAiT. może kierowników za dużo. Kierownik Stacji, a nad nim kierownik wydziału, jeden mechanik a nad nim mistrz, jakieś działy socjalne (przechowalnia), jakiś nic nie wiedzący "starszy mistrz" o nazwisku KOwalski (czyżby tylko zbieżnośc nazwisk z dyrektorem Kowalskim? przecież u nas więcej kierowników i urzędników niż zwykłych "produkcyjnych "pracowników. a jak wprowadzali system informatyzacji to twierdzili, że będzie na odwrót. Nie oszukujcie ludzi chcemy pracować nie strajkować tylko nam zapłaćcie uczciwie i zredukujcie niepotrzebne stanowiska kierowców prezesów jakichś nadkierowników itd.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie zarabiam mało.

Ty pajacu Lisicki, 2800 na rękę przy 193godz. pracy. Wstaję do roboty o 3 rano, wyjazd 4:18 z bazy Hallera. Kończę przed 14, w domu jestem o 16. Jeszcze bilety rozliczyć. Zjem śniadanio obiado kolację i spać. Bujaj się, zwalniam się i nie wrócę do GAiT nigdy. Koniec z kolesiostwem.
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tylko w tym momencie powinno się chociaż w miarę obojętnie i spokojnie odpowiedzieć 'nie mam na to wpływu/są korki', a zaczepki ignorować. A jak słyszę kierowcę czy motorniczego warczącego 'zajmij się sobą/przesiądź się na taxi' to się słabo robi...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

Stańcie!!!

Porozumienie związków z firma? Śmieszne! Jak stanie komunikacja to coś wywalczycie! Tylko w takim przypadku macie szanse na lepsze jutro!
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 4

"średnie płace w GAiT zwiększyły się o 9 procent"
Ciekawe kogo? Chyba zarządu i kierowników, bo w załodze tego nie widać.
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po zabierać premie prezesem dyrektorom to i będą pieniądze dla kierowców i motorniczych
Skąd były pieniądze na zmianę nazwy firmy??? . Bo chyba nie z własnej kieszeni wyciągnęli pieniądze
A po drugie kierowcy według przepisów powinni mieć po 4-5 h jazdy przerwę a nie mają i już są łamane przepisy ????
I czemu zawsze muszą robić nadgodziny??? Mowa tu o grafiku
Za ich ciężka odpowiedzialna pracę powinni dużo dużo więcej zarabiać a to co teraz zarabiają to jakieś marne grosze
Odpowiedzialni są za pasażerów
Czemu autobusu nie są ubezpieczone??
I czemu kierowcom i motorniczym nie zapewniają uniformow koszule, bluzy lub polar??? to jest skandal XXI a kierowca we własnym zakresie musi kupować koszule i nikt im za to nie zwraca
Do tego jeżdżą popsute autobusy.. Zakupili nowe i już się psują śmieszne to jest. póki będą rządzić nie odpowiedzialni ludzie to tak ta firma będzie chodzić czyli fatalnie
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie prowokują!!! To nie moja wina że nie mam wydać reszty. Nikt mnie w drobne nie wyposaża. To nie moja wina że są wieczne zatory przy dworcu i gdzieś jadę -15. To nie moja wina że klima nie działa. To nie moja wina że syf w autobusie. To nie moja wina że znowu się popsuł. Ale pasażer zawsze rację... G.. .o prawda. Zapraszam państwa do naszej firmy aby się wykazać i pokazać jak to się robi.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pasazer

To 1 Listopada komunikacja nie bedzie jezdzila?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Prezesi, kierownicy, itd....

Przerost administracji. Czterech prezesów,sekretarki, auta sluzbowe, kierowników jak psów , niektórzy też mają sekretarkę, dwie Centrale Ruchu w Gdańsku itd. itd....Tu są pieniądze. Kiedyś w brygadzie naprawczej na zmianie pracowało 10-ciu mechaników teraz brygada to 4 osoby. Wiecie więc dlaczego tramwaje masowo się psują, bo są łatane a nie naprawiane. 1//3 załogi to administracja.
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jesteś gamoń.

Nawet w Ameryce mają związki - gdybyś nie wiedział.Ale tam związki trzymają szefów za mordę.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mnie to już przestaje interesować. Jeszcze chwilę i też odejdę. Z wolnego niech prezes idzie jeździć! W nagrodę dostanie bo przecież wyparuje z godzin np.200 zł. Teraz premia: premii dostanie o te 200 zł. mniej. Czyli robisz godziny zarabiasz i zostajesz na zero! To jest gwałt!!!!
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

GAiT, DCT

Związki zawodowe to jakiś relikt przeszłości, trzeba się tego pozbyć.
Jak się ludziom nie podoba niech znajdą inną pracę. W końcu w trójmieście jej pod dostatkiem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 46

Lisicki słusznie obawia się pierdla

I to nie za podwyżki, a aferę z mieszkaniami komunalnymi, nad którym jako wiceprezydent sprawował nadzór. Zarzuty prokuratorskie ma już ponad 40 osób, a Lisicki ciągle nietykalny? Gdzie jest PiS w tym mieście?
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 6

Oszczedzaja dla siebie na nagrody
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

gamoniu

tutaj przyjedzie twój złodziej budyń bo to jego podwórko a nie rządu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

jacy chojni

140 dla kierowców i motorniczych a 420 dla pionu kierowniczego przecież to peowskie złodziejstwo a lisicki to już dawno powinien siedzieć on już wie za co banda kombinatorów i złodziej
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale jak lisicki byl vice prezydentem to on wnosil do rady miasta o podwyzke biletow
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0