Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT

Opinie do artykułu: Brak porozumienia ws. podwyżek w GAiT.
Artykuł na temat: Awarie i wypadki tramwajów

Związki zawodowe nie porozumiały się z władzami spółki Gdańskie Autobusy i Tramwaje w sprawie podwyżek dla kierowców i motorniczych. - Naszym zdaniem potrzebna jest interwencja miasta - mówią związkowcy. Prezes Maciej Lisicki odpowiada: - Propozycja leży na stole. Nie mogę dać więcej nawet o 1 zł, bo pójdę siedzieć.

Obie strony w mijającym tygodniu spotkały się dwukrotnie. Najpierw w poniedziałek, a potem w czwartek. Na obu spotkaniach rozmawiano głównie o podwyżkach dla kierowców i ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zarabiamy

Fakt, czasami może nam się i uda, ale jakim kosztem? Nadgodzi to norma, jesteśmy zmęczeni, spędzamy mało czasu z rodziną. Mam nadzieję że Związki Zawodowe nie odpuszczą.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 4

czy stacja paliw, która przynosiła zyski już ejst zamknięta żeby opylić grunt deweloperom?

Czy tak postępuje prezes dla dobra spółki w której zasiada? Jak GAiT upadnie to pójdzie siedzieć ale na inny stołek. To przecież Gdańsk, gdzie prezesów spółek miejskich Budyń struga z banana za wierność i lojalność.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 3

?

A kto konkretnie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podwyżki biletów zawsze są tłumaczone rosnącymi kosztami, czyli albo cenami paliw albo rosnącymi zarobkami. A się okazuje, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Nie rozumiem też tego, że kierowców i motorniczych ściga się i kara za drobne uchybienia czy pyskówkę z pasażerem" - jak pan nie rozumie, że "pyskówka" z pasażerem, to coś nagannego, to nie powinien pan pracować z ludźmi. Dramat jakiś...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 30

a Stencel

A Stencel i jeszcze dwoje innych przewodniczących Związkow juz mogą pakowac walizki. Taczki czekają.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Będzie strsjk

Jak nie dostaniemy podwyżki do końca października to 1 listopada staniemy z związkami czy bez dokumenty są gotowe podwyżki to jeden postulat z wielu
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam nadzieję że Lisicki, Mongrid i Charkiewicz wylecą na zbyty pysk... i przy okazji do więzienia
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 3

chlopy z renomy są spoko
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

ha ha

Włoski strajk to sobie w buty wsadz
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

oni mają za ciemno w pracy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poprawka

Poprawka, to nasze pieniądze, z podatków.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

strajkować głodować duda przyjedzie pani broszka itd.....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

ważne że słynący z kompetencji niesamowicie ważni ludzie na stołkach mają się dobrze
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciągle się łudzę, że jednak zna to TRUDNE słowo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

chyba o jakiejś innej Gdyni piszesz

dziś "W" spóźnione jak zwykle, stare śmierdzące spalinami Volvo całe rozklekotane
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dzięki bogu

że ja się zwolniłem i mam święty spokój. To co się w GAiT dzieje to jakieś nie porozumienie. A najlepsze, wymagać od pracownika by wyglądali jednolicie. Jak jest taki wymóg, to powinien pracodawca swoich pracowników ubrać jak to każda normalna firma robi.
popieram tę opinię 60 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wszyscy. Nie brali udziału delegaci
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepraszam ?

Stencel i słowo "przepraszam"? To chyba jakiś żart...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od kiedy GAiT ustala ceny biletów ?

Jak już piszesz to pisz z sensem i prawdę a nie siej fermentu .Fanem Lisickiego nie byłem i pewnie nigdy nie zostanę ale obarczać go winą za podwyżki biletów to skrajna głupota albo brak podstawowej wiedzy !!!
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2